Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Relatieproblemen de baas zijn

Relatieproblemen de baas zijn

In elke romantische omgang tussen twee mensen is het vaak een terugkerend thema; relatieproblemen. Deze kunnen in het begin van de relatie al aanwezig zijn, maar ze kunnen ook naar mate de relatie in een verder stadium komt de kop op steken. Het hoe en wat van deze problemen is het onderwerp van deze blog. De kans is groot dat wanneer u regelmatig relaties heeft, u zichzelf erin zult herkennen.

De oorzaak van relatieproblemen

Geen twee mensen zijn hetzelfde, is een veelgehoorde uitdrukking. Zoals vaak met zogenaamde cliché’s het geval is, is dat ze gebaseerd zijn op de werkelijkheid. Mensen verschillen en waar verschil is ontstaat makkelijk ongemak, wrijving of ongenoegen. Maar waardoor komt dat? Ieder mens heeft in zijn of haar leven een unieke ervaring en vanuit deze ervaring een werelbeeld.

Wanneer iemand anders door zijn of haar opinie of mening hieraan tornt, is de reactie al snel dat men zich aangevallen voelt. Het omgaan hiermee hangt van uw karakter af, alsook dat van uw partner. U kunt er in ieder geval vanuit gaan dat het een al te menselijke eigenschap is om uw eigen wereldbeeld te willen verdedigen. Daar heb je immers je eigen ervaringen voor gehad.

Gevolgen van relatieproblemen

Relatieproblemen kunnen over hele kleine zaken gaan, maar ook grotere dingen behelzen. Simpele dingen als boodschappen doen kunnen hierdoor een onmogelijkheid worden, maar ook belangrijker zaken als op bezoek gaan bij elkaars familie of vrienden kan hierdoor lastig zijn. Niet voor niets zijn de feestdagen vaak beladen momenten in een relatie.

Wanneer het jou en je partner ontbreekt aan een effectieve manier om met de problemen om te gaan, kan dit makkelijk leiden tot meningsverschillen en ruzies. Het escaleren van relatieproblemen is hiermee een feit en kan leiden tot vervelende emoties. Interessant genoeg heeft in veel relaties dit ook een positieve functie, namelijk het ‘goedmaken’.

Strijd en het oplossen ervan kan de relatie die je hebt versterken en verdiepen. Wanneer echter niet van de oorzaken wordt geleerd, zal herhaling troef zijn. Vaak gaat herhaling ook gepaard met bovengenoemde escalatie. De grootste consequentie is uiteraard een breuk tussen beiden. Zo’n breuk hoeft echter niet het einde van de relatie te betekenen. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om deze problemen te lijf te gaan, tenminste, als je relatie je lief is.

Het oplossen van relatieproblemen

Het oplossen van de problemen in een relatie begint bij het ruimte geven aan elkaars meningen en opvattingen. Een andere mening of opvatting hoeft immers geen aanval te zijn op jouw wereldbeeld. Wanneer we de ander in zijn of haar waarde laten, hebben we al een grote oorzaak aangepakt van eventuele problemen.

Daarnaast is het goed om rustig over de zaken te kunnen praten. Eerlijk verwoorden wat je dwars zit lijkt misschien eenvoudig, maar vaak is het al lastig genoeg om voor jezelf op een rij te krijgen wat je precies dwars zit! Bij het ontstaan van een situatie waarin je vermoedt dat problemen de kop op zullen steken is het van belang rustig te blijven en goed te beschouwen wat je precies dwars zit. Durf ook zaken te benoemen. Wanneer je merkt dat je partner koppig en halstarrig is, probeer dan op een zachtaardige manier aan te geven dat je dit observeert.

Wanneer beide personen in de relatie bereid zijn werk te stoppen in het nader tot elkaar komen, is aan alle problemen te werken. De kans is groot, dat wanneer je de stap zet om terugkerende problemen op te lossen, de relatie inniger zal zijn dan ervoor. Vanzelf zal het niet gaan, maar de beloning is des te groter.

Lees ook dit artikel om je relatieproblemen de baas te zijn: 21 tips om je relatieproblemen op te lossen

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG