Relatieproblemen Door Financiën? Hier De Beste Oplossingen…

Geld speelt een belangrijke rol in iedere relatie. Geld kan ook de relatie verstoren of zelfs beëindigen. In dit artikel gaan we er dieper op in. Dus moest jij relatieproblemen hebben door je financiën, lees dan vooral even verder.

Financiële problemen

Het verliezen van jouw baan, ziekte of gewoon pech kan betekenen dat jouw inkomenssituatie drastisch verslechtert. Zo ontstaan snel financiële problemen. Zo ontstaan relatieproblemen door financiën.

Wat kun je hier aan doen?

* Je kunt alles maar zijn gang laten gaan. Dan moet je ook de gevolgen accepteren en niet raar opkijken wanneer de relatie ten einde is.

* Je kunt actief een nieuwe baan of een andere manier van inkomen zoeken en zo de problemen oplossen.

* Je kunt met jouw partner overleggen en samen naar oplossingen zoeken.

* Je kunt geld lenen en nog dieper in de put terecht komen.

* Je ontkent het probleem en zet alles op het spel, inclusief de relatie.

Relatieproblemen door financiën

Vaak zie je dat mensen traag handelen. Daarnaast weten we hoe moeilijk het is om weer op die arbeidsmarkt terug te kunnen keren tijdens een crisis. Dat je soms moet slikken dan maar minder te verdienen of ander werk dan wat je graag zou willen, accepteren.

Ontstaan er eenmaal financiële problemen dan zal dat onherroepelijk de druk op de relatie vergroten. Gaat het eenmaal mis dan is het niet meer, of heel moeilijk weer te repareren.

Vandaar geldt dat zodra er relatieproblemen door financiën ontstaan het verstandig is niet af te wachten, maar om actief te worden. Zoek hulp, zoek een professional die jullie helpt om de relatieproblemen te herkennen, benoemen en bespreken. Zo voorkom je dat jullie relatie breekt en jullie beiden met een kater en schulden achter blijven.

Hulp zoeken

Iedereen denkt een probleem zelf te kunnen oplossen. Ben je echter eerlijk tegen jezelf dan weet je dat er problemen zijn waar je geen oplossing voor hebt, geen verstand van hebt en niet weet hoe je ze moet oplossen. Gebeurt dat met de auto, dan zoek je de garage op. Heeft het met jouw gezondheid te maken, ga je naar een dokter.

Geldt het voor een van de belangrijkste zaken in jouw leven, namelijk jouw relatie, dan blijf je aanmodderen. Waarom eigenlijk? Waarom bespreek je niet open met elkaar wat er aan de hand is en erken je dat jullie er niet uitkomen en hulp nodig hebben? Dat is geen schande, maar een teken van volwassenheid. Door hulp te zoeken zorgen jullie er voor dat jullie relatie in stand blijft of dat de deuken die er al zijn gerepareerd kunnen worden.

Samen verder of alleen en eenzaam?

Zodra er relatieproblemen door financiën ontstaan, sta je voor een driesprong.

1. ga je gewoon rechtdoor en in de afwachtende modus?

2. ga je links af en bespreek je het met jouw partner?

3. ga je rechts af en zoek je samen hulp?

Feit is dat wanneer relatieproblemen door financiën ontstaan er niet altijd meer in alle redelijkheid met elkaar gesproken wordt. Verwijten liggen snel op tafel en zijn er niet of nauwelijks meer af te krijgen. Zoek daarom snel hulp en voorkom dat je elkaar pijn doet.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG