2

Ruzie maken met je ex

Waarom je ruzie maken met je ex echt moet vermijden

Elk koppel heeft tot op zekere hoogte wel eens ruzie met elkaar. Het is ne eenmaal onmogelijk om altijd maar de lieve vrede te bewaren. Vlak voor een relatiebreuk, maar zeker ook daarna lopen de emoties hoog op en liggen conflicten op de loer. Koppels hebben dan de neiging om dan ruzie te maken over de kleinste dingen, puur vanuit frustratie omdat de dingen dan niet gaan zoals ze hadden verwacht.

Ook al is het normaal dat je je frustraties toont en soms even uit de ban springt, toch dien je het ruzie maken met je ex echt te voorkomen. Of je doel nu is om je ex terug te winnen of om uiteindelijk door te gaan met je leven, conflicten met je ex is toch echt niet wat je doel mag zijn. In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je ruzie en conflicten met je ex kunt stoppen, en beter nog hoe je je relatie weer kunt herstellen

Waarom maak je ruzie?

Als je voortdurend ruziek hebt met je ex na de breuk dan betekent dit waarschijnlijk dat je uit alle macht probeert de boel te snel te lijmen. Ook al hebben jullie samen besloten om uit elkaar te gaan, toch hebben jullie er samen veel moeite om elkaar los te laten, en daarom probeer je enigszins contact te houden.

Als je een intense relatie hebt gehad met je ex en intiem met elkaar bent geweest, dan is het natuurlijk erg moeilijk om het contact opeens te verbreken. In tegenstelling tot wat men in het algemeen denkt, voelen jullie je toch nog tot elkaar aangetrokken en het vraagt enige bewuste inspanning om geen ruzie te maken met je ex na de relatiebreuk.

Radiostilte is wat je nodig hebt

De beste manier om conflicten te voorkomen is om afstand te nemen, en zelfs een radiostilte in te lassen als je al langer bij elkaar bent geweest. In ieder geval vermijd je op die manier dat jullie om de onbenulligste dingen onenigheid met elkaar hebben. Radiostilte betekent ook dat je een beter inzicht zult krijgen op wat er allemaal niet goed ging in je relatie. Omdat je gekwetst bent en er emotioneel gezien te gevoelig bent na de breuk, is het lastig om je meningen duidelijk te maken. Soms is het dan nodig om een stap terug te doen om uiteindelijk vooruit te kunnen komen.

Wees niet bang om het contact met je ex te verliezen. Als je lang genoeg bij elkaar bent geweest dan is het helemaal niet erg als je een aantal weken geen contact meer hebt met elkaar. Op die manier vergroot je namelijk aanzienlijk je kansen om op een constructieve wijze met elkaar in gesprek te gaan en zodoende het ruzie maken met je ex te stoppen.

Maar wat als je nog samenwoont of collega’s bent van elkaar?

In sommige gevallen woon je nog samen met je ex of ben je zelfs nog collega’s van elkaar en zul je er niet aan kunnen ontkomen om je ex te spreken over een aantal zaken. Natuurlijk loop je dan ook kans om snel in een conflict verzeild te raken. Er zijn van die momenten alsof het lijkt dat ieder gesprek of dialoog uitmondt in een confrontatie. Zeker als je ook nog eens samen een bedrijf moet runnen kan het erg moeilijk zijn om het gesprek met je ex positief te houden.

Toch zul je boven de situatie moeten willen staan en moeten proberen om positief te blijven en tegelijkertijd ook je grenzen aan te geven op een vriendelijke en hoffelijke manier. Zoek steeds in de reacties van je ex naar mogelijkheden of je het met hem of haar eens kunt zijn op bepaalde punten. Bedenk dat je bepaalde energieën uitstraalt die bepaald worden door je mindset. Zodra je hebt de problemen hebt weten te identificeren die erg moeilijk zijn om op te lossen, omdat het lastig is om het met elkaar eens te worden, stellen we je voor dat je die punten bespreekt op een later tijdstip.

Zeker als je constateert als je zelf of je ex een verdedigende houding aanneemt. In dat geval kun je het best je ex een brief schrijven waarin je je standpunt op een positieve en respectvolle manier uitlegt.

Stel je niet eisend op, maar leg uit hoe jij de dingen aanvoelt, en waarom die punten zo belangrijk voor je zijn, maar leg ook uit dat die punten een grote rol spelen om je goed te kunnen voelen. Als dat allemaal niet lukt kun je natuurlijk ook nog een mediator inschakelen. Dit kan ook een relatiecoach zijn. Ga niet al te veel in gesprek met vrienden of familieleden, omdat die te dicht bij jou of je ex staan.

Wat als jij en je ex samen kinderen hebben?

Als jullie samen kinderen hebben dan is het ergste wat je kunt doen ruzie maken waar de kinderen bij zijn. Zeker omdat jullie als ouders een bepaalde band hebben met de kinderen. Je wilt als ouder onderdeel zijn van het leven van je kind, de juiste beslissingen willen maken in het belang van de kinderen, het allemaal zo positief mogelijk willen houden.

Zodra een relatiebreuk eindigt in een scheiding en er vinden confrontaties en ruzies plaats, dan zal het erg moeilijk zijn om het met elkaar eens te worden op belangrijke punten. Een goede manier om af te zien van het maken van ruzie met je ex is omwille van het feit dat het niet goed zal zijn voor het welzijn van de kinderen. Jullie weten als ouder dat de kinderen er erg onder zullen lijden als jij en je ex steeds ruzie zoeken.

Probeer dus samen om tot een compromis te komen zeker wat belangrijke zaken betreft. Dit niet in de eerste plaats om je ex te plezieren maar echt vanwege het belang van de kinderen. Via deze weg zal het je uiteindelijk lukken dat het ruzie maken met je ex zal stoppen. Leg je focus op de dingen waar je controle over hebt. Veel mensen denken dat het terugwinnen van een ex het ultieme geluk en het einde van liefdesverdriet. Maar veel belangrijker is dat je weer in het reine komt met jezelf voordat je ook maar probeert weer bij elkaar terug te komen.

Neem dus de tijd om na te denken over de vraag waar je staat in het leven en wat jou echt gelukkig maakt, los van je relatie. Je kunt vreugde vinden in veel dingen van het leven: via vrienden, families, hobbies en zelfs je carrière. Het meest belangrijke is toch wel dat je eerst jezelf terug vindt.

Ruzie maken met ex betekent dat er nog gevoelens zijn

Als je ruzie maakt met je ex dan betekent dat vaak nog dat er gevoelens zijn. Immers als je geen ruzie maakt dan betekent dat dat je onverschillig bent en niet meer om elkaar geeft. Feitelijk zou je ruzie maken ook kunnen zien als ontspoorde liefde. Daarbij kan professionele hulp in de vorm van een relatiecoach zoals Michelle een uitkomst zijn. Met een beetje meer begrip voor elkaars situatie, en een gezonde dosis empathie, geduld en positiviteit zal het je uiteindelijk lukken om minder ruzie te maken met je ex en wellicht uiteindelijk ook je ex terug winnen.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!