• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 14 Signalen dat mijn ex me mist

14 Signalen dat mijn ex me mist

Je mist je ex, maar mist je ex jou ook?

Terwijl jij met een dikke reep chocolade op de bank je verdriet uit zit te huilen, denk je waarschijnlijk het volgende: "mijn ex mist mij helemaal niet". Of toch wel?

In dit artikel ontdek je een aantal typische signalen om te weten of je ex je mist. Bijvoorbeeld:

 • wat het betekent als je ex opeens jouw gedrag kopieert
 • waarom je ex graag vrienden met je wilt blijven
 • hoe het filmpje 'Come Back' van Chicane je kan inspireren om indruk te maken op je ex
 • Psychologische verklaringen van het (vreemde of plotselinge) gedrag van je ex
 • 14 (soms bizarre) gedragstypen dat een signaal kan zijn dat je ex je mist

Je vangt van alle kanten signalen op van je ex die vaak een dubbele betekenis hebben. Je weet het nooit helemaal zeker, maar door je liefdesverdriet hoop je (uiteraard) op het beste. Dat je vrienden denken dat je gek bent geworden, neem je maar even voor lief.

Het zou daarom goed zijn meer inzicht te krijgen in de signalen die je van je ex krijgt. In dit artikel laten we je een aantal van die signalen zien. Het zijn tekenen die we van onze lezers in de afgelopen jaren toegezonden kregen. Sommige zijn vrij standaard, anderen weer heel bijzonder.

Als je de onderstaande signalen kunt plaatsen, kun je ze ook gaan doorzien. Door deze signalen te snappen, kun je beter reageren op je ex.

Komen een of een aantal van de onderstaande signalen je bekend voor? Dan is de kans groot dat je ex je mist. 

Ga ook voor jezelf na of het voor jou herkenbaar is. Hier komen ze:​


Signaal #1: 'Oh Sorry, Verkeerd Nummer....'

Smartphones zijn veel slimmer dan jij als gebruiker, ze onthouden namelijk alles!

ex belt

Tegenwoordig kun je al je contacten van de afgelopen tien jaar opslaan op je SIM of zelfs het standaard geheugen op een smartphone.

Zo bel je af en toe het verkeerde nummer, dat kan voorkomen toch?

Maar wanneer je ex regelmatig “het verkeerde nummer” draait of jou belt met een andere telefoon, is dat best opvallend. Hoe vaak gebeurt dat eigenlijk met je 'gewone' vrienden?. Zeker als je ex dan nog een gesprek wil voeren over koetjes en kalfjes, weet je zeker dat het niet aan zijn/haar "dikke vingers" ligt. 

Kortom, een verkeerd nummer kiezen kan voorkomen, maar als het regelmatig gebeurt dat je ex je 'per ongeluk' belt, kan dit ook een signaal zijn dat je ex je gewoon mist en niet weet hoe hij of zij weer contact kan maken

Signaal #2: Je ex zegt: 'Laten we vrienden blijven'

De “thrill is gone”, jullie zijn uit elkaar.

Dat betekent niet dat jullie gewoon vrienden kunnen blijven. (Geloof me, dit pakt zelden goed uit..) Afstand nemen is key. Hierdoor zal je ex je missen, ongeacht of je ex je terug wil of niet. Jullie zijn samen geweest en dat voelde vertrouwd. Nu dat niet meer zo is, is het voor beide partijen lastig als je elkaar niet meer ziet. 

​Dit zorgt voor onzekerheid en onrust. Juist op deze momenten is het belangrijk dat je niet direct in de bres springt voor je ex en hem of haar opvangt als 'maatje' als het even niet goed gaat. Geef je ex de ruimte om je te missen en na te denken. 

Je zult merken dat er een nieuwe spanning vrijkomt als je elkaar na een periode van rust weer ziet. Toen het nog normaal was om elkaar vaak te zien, was er waarschijnlijk ook niet veel spanning meer. Je raakt in een sleur en alles wordt gewoon. Wanneer de relatie uit is komt die spanning vaak weer terug. Je bent niet meer altijd “beschikbaar” en in de buurt. 

Beter is dus om niet zomaar de 'best buddy' van je ex te worden. Jij hebt sowieso wat beters te doen dan te settelen voor 'een maatje'. Zeker als vrouw kun je weer als interessant en spannend gezien worden. In elke man schuilt de drang om te jagen, zeker als hij niet krijgt wat hij wil. 

Ben je een man en je vriendin wil graag vrienden blijven? Vertel haar eerst dat je daar voorlopig geen behoefte aan hebt, zonder enorm bot over te komen. Je ex vriendin zal merken dat ze het niet prettig vind dat ze geen controle meer over je heeft (terwijl ze dat eerst wel had). Ze zal zich afvragen waar je bent, met wie je bent en wat je doet. Hoe hard ze ook haar best doet om het tegendeel hiervan te bewijzen..

Wil je ex “friends with benefits” zijn?

Think twice. Hoe verleidelijk dat aanbod misschien klinkt, het is niet verstandig op de lange termijn. Het verhoogt namelijk in geen enkel opzicht je aantrekkelijkheidsfactor. Laat zien dat je iemand bent met standaarden en principes en dat het voor jou alles of niets is. Bovendien riskeer je dat het respect van je ex voor jou daarmee een stuk minder zal worden.

Geef jij je ex wat hij of zij wil, je duikt met je ex het bed in (uit wanhoop) terwijl dat eigenlijk tegen jouw kernwaarden indruist, dan gooi je je eigen glazen in.

>>> Lees het artikel over vrienden blijven met je ex hier, en ontdek wat mogelijk c.q. verstandig is om te doen


Signaal #3 : Je ex heeft al snel een ander

Dit is zeker ook 1 van de signalen dat je ex je mist.

Mannen zonder vriendin kunnen rusteloos zijn. Ze willen wel veroveren, maar liever niet binden.

Vrouwen zonder vriend kunnen zich behoorlijk eenzaam en onveilig voelen, zeker als hun biologische klok tikt.

Misschien heb je gehoord dat je ex weer een nieuwe scharrel heeft, die meestal helemaal niet zijn of haar type is.

Je denkt of hoopt misschien je dat het een kopie van jou is maar dat is vaak juist niet het geval. Het zijn vaak types die helemaal niet bij je ex passen. Hij of zij zet ze net zo makkelijk aan de kant als dat hij een zogenaamde relatie aangaat. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over de nieuwe vlam van je ex. Zij hebben heel gauw door of je ex emoties verbergt en of dat is omdat hij of zij veel liever met jou is.

>>> Je kunt overigens ook nog dit artikel lezen 'mijn ex heeft een ander, wat te doen'


Signaal #4 : Je ex kan zich niet focussen

Die drang naar vernieuwing zet zich in alle aspecten in het leven van je ex door. Daarnaast is de concentratieboog ver te zoeken.

Zo merk je misschien op dat je ex nieuwe kleren koopt, ineens overdreven vaak in de sportschool te vinden is of met nieuwe mensen omgaat.

ex zoekt aandacht

Als je ex zich constant blijft vernieuwen, op oppervlakkige wijze de dingen benadert, is dat een teken dat je ex zoekende is.

Hij of zij zoekt naar iets nieuws maar niets lijkt je ex echt te boeien.

​De aandachtsspanne is kort en niets stelt je ex echt tevreden.

Hier is een psychologische verklaring voor. Als jij de rust en stabiliteit voor je ex was, is die nu verdwenen. Een relatiebreuk kan een overweldigend gevoel geven van leegte en eenzaamheid. Je hebt geen houvast meer en je voelt compleet gedesoriënteerd.

Jij was immers altijd daar wanneer je ex je nodig had, de rots in de branding. Laat je ex maar even ronddobberen op die eenzame zee, gun je ex deze periode van groei en ontwaking.

Het is voor jou alvast een duidelijk signaal dat je ex je mist.


Signaal #5 : Je ex is opeens opvallend artistiek

OK, dit is even een lastige…. dit komt namelijk in weinig gevallen voor, maar is wel bijzonder.

Er bestaat een aanzienlijke kans dat je ex-vriend plotseling een artistieke drang krijgt. Kijk maar naar Taylor Swift en haar eindeloze lijst met heartbreak songs. 

Emoties maken veel in mensen los, zeker als ze last hebben van liefdesverdriet.

Dat kan zich vertalen in tekenen, schilderen, leuke videofilmpjes monteren, Photoshoppen en vaak ook muziek maken.

Stel, je hoort van je vrienden dat je ex een gitaar heeft gekocht, rondloopt met een gekke hoed en opeens 3x in de week naar muziekles gaat, wees dan scherp. 

Als je ex op YouTube ook nog eens zijn/haar nieuwe creaties op YouTube plaatst, en afwisselend treurige, boze en romantische liedjes schrijft en zingt, is het ofwel een signaal dat je ex je mist of een manier om te laten zien dat hij/zij geniet van de nieuwe vrijheid en nu tot volle ontplooiing komt...Tja, lastig dit.

Maar bekijk het onderstaande filmpje van een man die zijn ex op artistieke manier terugwon (het kan je misschien inspireren om je ex op originele wijze terug te winnen) - hij ging langs alle plekken waar hij en zijn ex waren geweest en in plaats van wanhopig te smeken bij zijn ex, gaf hij zijn veroveringspoging een artistiek en humoristisch tintje. Voor zijn ex genoeg signalen dat hij haar mist 😉


Signaal #6:  Je ex zegt vaak "heb je dit al gezien?"

Vergeet de Engelse uitdrukking "Sharing is Caring" niet.

Het betekent dat het delen van content gelijk staat aan liefde voor een ander. Dat kan vriendschap zijn, affectie of verlangen.

Als je ex je steeds “leuke filmpjes”, memes of andere zaken stuurt is dat vaak een teken van gemis.

Hoewel een schattig poezenfilmpje heel leuk is, is het niet echt nodig die via Whatsapp of Messenger te delen. Zeker niet als je uit elkaar bent. 

Je ex doet het voorkomen dat het om de videoclip gaat, of om die hilarische Photoshop van Donald Trump op de schouders van Putin, maar het gaat om de connectie met jou.

Samen lachen, samen huilen, samen zijn, daar gaat het immers om.

>>> Je kunt ook nog dit artikel lezen over contact zoeken: Mijn ex zoekt contact. Hoe weet ik of hij me terug wil

Stuurt je ex overdreven vaak dubbelzinnige berichtjes? Lees dit artikel!

>>> ​Mijn ex blijft maar contact zoeken. Ben je de vis of de visser?


Signaal #7:  Je ex gebruikt zijn vrienden om.....

Jij hebt je vrienden en je ex heeft dat op zijn/haar beurt ook.

Ik heb het hier over vrienden die jij al jaren kent. Dit geldt niet voor de vrienden die jullie samen als stelletje hebben ontmoet. 

Wanneer je merkt dat de vrienden van je ex plotseling contact gaan zoeken kan dat een indicatie zijn dat er iemand aan de touwtjes trekt.

Je komt een vriend(in) van je ex tegen in de winkel, of iemand legt contact met je via social media.

Dat kunnen tekenen zijn dat je ex je mist en dat hij of zij  wil weten waar je mee bezig bent. Luister goed naar die vrienden en beoordeel of ze aan het vissen zijn.

Stellen die vrienden vragen vanuit hun eigen standpunt of vanuit het standpunt van je ex? Je ex wil de vinger aan de pols houden. De vraag is: wat ga jij het doorgeefluik vertellen?

Signaal #8: Je ex heeft spullen vergeten...

Je kunt hunkeren naar de tijd dat jullie samen waren, in dezelfde ruimte.

Zolang je ex in de buurt was had jij een goed gevoel. Je ex kent dat gevoel ook, en kan dat weer opzoeken.

Bijvoorbeeld door naar spullen te vragen die je ex bij je heeft achtergelaten maar plotseling graag wil komen ophalen.

Is dat oude t-shirt echt zo belangrijk of wil je ex gewoon even weer dat warme gevoel van samen zijn ervaren?

Het gaat hierbij niet zozeer om lichamelijk contact, hoewel jullie dat beiden wel zullen missen.

Het gaat om die vertrouwde nabijheid. Dat huiselijke oude vertrouwde gevoel wat je hebt wanneer jij op de bank zit en je ex aan tafel. 


Signaal #9: Je ex is regelmatig liever alleen

Net zoals een voormalig roker zich afzet tegen roken met uitspraken als “ik proef nu veel meer dan vroeger” of “ik heb veel meer energie dan toen ik nog rookte” zal een vrijgezel de voordelen van single zijn gaan uitvergroten.

En dat op een heel aparte wijze.

ex dating himself

Bijvoorbeeld lange strandwandelingen...alleen, een weekendtrip...alleen, naar een festival...alleen.

Allemaal sociale activiteiten die je ex alleen uitvoert.

Is dat vrijheid of juist een signaal dat je ex je stiekem mist?

Het is best mogelijk dat je ex het leuk vindt om alleen activiteiten te ondernemen, maar waarom komt deze informatie altijd weer via via bij jou terecht? Hmmm verdacht, niet?


Signaal #10: Je ex ontmoet je bij toeval

Net zoals planeten in een baan om elkaar draaien lijken soulmates elkaar ook altijd te treffen op de meest aparte locaties.

Dat kan toeval zijn, het kan ook een (on)bewuste keuze zijn om elkaar op te zoeken.

Bijvoorbeeld in een supermarkt waar je elkaar bij toeval tegenkomt. Patronen van vroeger bieden veel kansen om elkaar "toevallig” tegen te komen, en daar kan je voormalige soulmate naar op zoek gaan.

ex toevallig ontmoeten

Je ex kent je gedrag, jouw favoriete plekjes en de tijden waarop je daar te vinden bent.

Dit is overigens niet altijd een bewuste handeling. Net zoals planeten geen keuze hebben door de magnetische aantrekkingskracht, geldt dat ook voor jullie.


Signaal #11: Je ex kopieert jouw interesses

Toen jullie samen waren had je los van elkaar interesses en hobby’s (by the way...elke gezonde relatie heeft dat natuurlijk).

In een gezonde relatie hebben beide partners een uniek verleden waar hobby’s uit voortvloeien.

Dan is het toch zeker vreemd wanneer je verneemt dat je ex na de break-up plotseling boeken gaat lezen terwijl hij of zij dat vroeger nooit deed (ja echt, ik heb het meegemaakt!)

Bijvoorbeeld laatst hoorde ik van iemand dat zijn ex opeens ging kokkerellen terwijl zij dat altijd overliet aan haar partner.

Als de hobby’s van je ex ook jouw hobby’s worden zoekt je ex op een of andere manier naar het gevoel dat jij hem of haar vroeger gaf.

Het gaat echt niet om die couscous maaltijd met geroosterde aubergines met zoetzure saus, het gaat om die positieve herinnering. Die herinneringen lijken daarmee gecompenseerd te worden, simpelweg omdat je ex je mist. 


Signaal #12: Je ex heeft last van stemmingswisselingen

Dan weer boos, vrolijk, en dan weer happy of verdrietig...

Zowel mannen als vrouwen hebben last van stemmingswisselingen na liefdesverdriet. Je gaat immers door een aantal fasen heen waarbij je in een emotionele rollercoaster komt.

Vrouwen kunnen om de haverklap van stemming wisselen. Bij mannen kom je dat echter minder vaak tegen.

Hou er sowieso rekening mee dat je ex, of het nu een man of vrouw is, plotseling van stemming kan wisselen.

Dat zie je aan de berichten op zijn/haar social media, verhalen van vrienden en onverwachte momenten waarop je ex contact met je zoekt.

Je ex mist dat kompas, die richting die jij altijd gaf aan zijn of haar emoties, gedachten en talent.

Vergeet niet dat een man dezelfde emoties heeft als een vrouw, maar die zitten vaak diep van binnen. Een man kan minder goed over zijn gevoelens praten.

Hij heeft een vrouw nodig in zijn leven om die emoties onder controle te houden, de persoon die hem in haar armen neemt en geruststelt. Zij heeft een man nodig die haar bescherming, vertrouwen en veiligheid biedt

Signaal #13: No pain, no gain

Om hun emoties onder controle te krijgen, gaan mannen die iets missen op zoek naar activiteiten waarbij hun adrenaline-niveau omhoog schiet.

Mannen sporten niet alleen om fit te worden. Door te trainen wordt er endorfine in het lichaam aangemaakt waar je een euforisch gevoel van krijgt. Dat geldt overigens ook voor vrouwen, alleen hebben zij vaak meer moeite om, wanneer ze hun ex missen, zich tot sporten te richten.

Het is een goed teken dat je ex goed voor zijn/haar lichaam zorgt, het kan ook een signaal zijn dat je ex iets mist.

Net zoals jij wellicht troost zoekt bij een heerlijke bak Ben&Jerry’s, kan je ex troost zoeken in de fitnessruimte. Met spierpijn verdringt je ex de pijn van een gebroken hart, het gemis van zijn/haar grote liefde.

De fitnessruimte zal je ex overigens ook gebruiken voor het sociale contact. Je ex zoekt naar nieuwe relaties; mannen, vrouwen, oppervlakkig en misschien ook met meer diepgang.

Wees niet jaloers, wees juist blij dat je ex goed voor zichzelf zorgt.  Je ex wil zijn/haar eigenwaarde en zelfrespect terugvinden. Weten wie hij of zij is en wat je ex wil in het leven. Sporten kan daarbij heel goed helpen, en kan jullie eventuele nieuwe relatie alleen maar ten goede komen.

Signaal #14: Hij doet je een aardig voorstel

Het komt zo vaak voor dat een ex contact legt en “toevallig” twee kaartjes heeft voor een bijzonder evenement.

De reden waarom je ex die kaartjes in bezit heeft blijft een beetje vaag, maar je ex heeft een compleet verhaal om aan te geven dat hij/zij echt niemand anders heeft om die mee te delen.

Die ene vriend(in) kan niet die avond, die andere vriend(in) houdt daar absoluut niet van, en het zou toch zonde zijn om niet van deze kaartjes gebruik te maken. De vraag is uiteindelijk of je meegaat, gewoon 'als vrienden'…

Wanneer je ex dit voorstel doet moet je zelf beslissen of je daar op ingaat. Wat voor een soort activiteit is het? Kun je bij hoog oplopende spanning een uitweg vinden?

Groepsactiviteiten zijn doorgaans veilig, zeker als je last-minute nog een vriend(in) als backup kunt meenemen. Zorg dat er altijd een nooduitgang aanwezig is, letterlijk of figuurlijk.

Nu we aan het eind van dit artikel zijn gekomen is de vraag: hoeveel vinkjes heb jij genoteerd?

Wanneer je niets van deze 14 signalen herkent zijn er nog zat andere signalen die kunnen duiden op het feit dat je ex je mist. Stel ze hieronder aan de orde!

Wanneer je de situaties heel goed herkent is de kans groot dat er iets broeit onder de oppervlakte. Een smeulend vuur dat wacht om weer tot ontsteking te komen.

Ben jij klaar voor deze nieuwe fase in jullie relatie?

In dat geval wordt het tijd om tot actie over te gaan, jouw strategie uit te stippelen om hem weer terug te winnen. Ik kan je daarbij helpen.

>>> Klik hier en ontvang het nr. 1 Ex terugwinnen geheim en de gratis videotraining

Je weet nu dat je ex je mist, it's all up to you. Ik wil mijn ervaringen als coach graag met je delen. 

Lees anders ook nog:

>>> hoe weet ik of mijn ex nog gevoelens voor me heeft

>>> zal mijn ex me missen en vergeten

>>> wanneer gaat mijn ex me missen

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,

  Ik had je mail ontvangen.
  Hij heeft toen die het uitmaakte wel gezegt dat het aan hem lag,
  ondertussen hebben we contact ik dacht laat ik hem appe
  want ken hem hij is niet van het iniatief nemen.
  dus dacht laat ik maar beginnen!
  onze gesprekken zijn leuk en kunnen het goed met elkaar vinden!
  nu ben ik keer langs gegaan gister om bij te kletsen en hij vond dit prima.
  hij zei zelf dat ik langs kon komen!
  die ouders vonden het geweldig dat ik er was hij zelf vond het ook fijN!
  tijdens het bijkletsen was het zo gezellig dat het over ging naar seks met de ex..
  toen ik dat had voelde het fijn en vertrouwd dat vond hij ook alleen hij vond het dom van zich zelf had gevraagd of die me miste omdat ik dacht van misschien wou die daarom seks, hij vertelde me van dat die me niet echt misse maar het wel enorm fijn vond dat ik bij hem was ! en vroeg uit nieuwsgierigheid of die me ooit terug zou willen en hij zei nu nog niet maar later misschien wel want wil nu met vrienden afspreken en lol hebben en accepteerde dat op een rustige manier.
  dag daarna sprak ik hem weer en vroeg of die nog kon afspreken hij zei dat die wel wilt maar zijn vrienden voorop laat maar hij wilt nog wel afspreken en naar de bios met me en daarbij heeft die nog foto die ik gemaakt heb op zijn app staan en gebruikt mijn netflix nog en mag ik een dvd van hem lenen !
  ik vraag me echt af wat ik nu moet doen en waarom die nog zo doet.
  waarom zegt die niet direct van laat me met rust! want hij accepteerd wel dat ik klets Enzo.
  wat moet ik doen?!
  en wat wilt die hier mee zeggen?

  Julia Hermens

 2. Haaai, ik ben juliaaa en zit met vragen.
  Mijn ex en ik zijn nu 4 weken al uit elkaar hij had het uitgemaakt voor zijn vakantie in albufeira hij had geen gevoel meer.
  Paar dagen daarna hadden we contact en het klikte goed alleen hij stuurde kus poppetjes en als ik vroeg of ik het kon recht zetten zei die steeds voorlopig nog niet misschien en weet het niet.
  Nou had vriend van mij mijn ex gesproken die is ook vrienden met hem en zei dat mijn ex het een broer zus relatie vond en later wil kijken.
  Op dat moment kwam de vraag van wil je me terug of alleen als vrienden
  Het opvallende is dat die nog steeds via whatsapp een foto heeft die ik heb gemaakt waar die op staan met mijn hond
  En hij tagt me op facebook maar wilt niet appe
  Moet ik iniatief tonen en appe of nog even wachten daarmee ?
  En wat wil die met al die signalen zeggen?

  Groetjes

  1. Beste Julia, inderdaad allemaal signalen dat hij je mist, of althans, hij weet zich geen raad met zijn gevoel en wil op een of andere manier toch informatie van je hebben. Het is ook zo vaak voorkomend dat een partner zegt ‘we zitten in een broer zus relatie’. Als dat jou overkomt, denk dan na wat je anders kan doen dat hij niet die indruk heeft. Voor jou dus nu de uitdaging om een betere versie te maken van jezelf zodat je weer onweerstaanbaar wordt ;-). En nee, geen initiatief nemen of appen. Ik merk uit jouw verhaal op dat je nog steeds in zijn gedachten zit. Succes!

 3. Ik bedoel, dan is het toch een spelletje. Of bedoel je dat het gemis groter kan zijn bij je ex dan eerst gedacht? Maar eens terug kunnen jagen, is het toch weer uit. Het mag toch niet alleen zijn “hij wil jagen”.

  1. Beste Lia, iemand die het heeft uitgemaakt kan niet weten of het gemis daadwerkelijk komt of niet. Ik ken gevallen genoeg die zeggen spijt te hebben van het feit dat ze het hebben uitgemaakt. Ik snap niet goed wat je bedoelt met ‘het mag toch niet alleen zijn ‘hij wil jagen’. Hartelijke groet Michelle

   1. Daarmee bedoel ik dat als ie het jagen mist, en na het onverwacht missen terug gaat jagen op zijn ex dit weer verdwijnt eens de jacht gebeurd is en men naar een relatie overstapt. Jagen is op zich niet genoeg want verdwijnt na de jacht gelukt is. Eens iets een relatie wordt, vervalt jacht dan weer. En dan mist ie dat weer. Is oppervlakkig. Is niet ok. Of missch snap ik niet wat je bedoelt. Grtjs

   2. ‘In elke man schuilt de drang om te jagen, zeker als hij niet krijgt wat hij wil.’ En als ie uiteindelijk dan terugkrijgt wat ie wil, wil ie dat weer niet meer want hij wil jagen… is dat dan geen spelletje? Nogmaals, ik zie het misschien mis. Grtjs

    1. Daarom is het ook goed als je hem niet het idee geeft dat hij je ‘verworven’ heeft. Een paar voorbeelden: geef hem een tipje van de sluier, loop thuis niet altijd rond in je huispak, laat hem trots zijn als jij naast hem loopt, voeg waarde toe aan zijn leven, doe af en toe spannende dingen, verras hem, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Succes!

     1. Ja, maar ik vind dat spelletjes ergens… Dan zijn mensen die eeuwige trouw beloven al helemààl gek… 😉 Vertrouwen, zekerheid, rust, allemaal zaken die dus niet in je relatie mogen sluipen… Of is het misschien wat subtieler dat je het bedoelt, kan ook… Omgekeerd is dat overigens ook zo: een vrouw wil ook moeten vechten voor haar man… Als hij altijd achter haar loopt, for granted lijkt: gruwelijk.

 4. Stel dat ex zegt dat hij (enkel) vrienden wil blijven, en vrouw zegt “nee danku” en neemt verder geen contact meer. Je zegt dat je ex je dan wat zal gaan missen, ongeacht of hij je terug wil of niet. Maar als hij je niet terug wil, dan heeft dat missen of laten missen toch geen zin…

 5. Michelle, goed stukje! Veel van deze dingen komen inderdaad vaak voor. Vaak ontstaan er uit deze verschijnselen weer een relatie. Mocht ja hierin terecht komen, bedenk je dan goed waarom het eerder was uit gegaan… Janneke Emmaüs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG