• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Te lieve mannen zijn beslist niet sexy. 5 tips om je aantrekkelijkheid te verhogen

Te lieve mannen zijn beslist niet sexy! 5 Tips hoe je weer aantrekkelijk wordt als je te lief bent voor je (ex) vriendin

Te lieve mannen vormen voor veel vrouwen een probleem. In het algemeen hebben vrouwen niet echt een aversie tegen echt aardige mannen, ze hebben eerder een aversie tegen passieve, manipulatieve leugenaars (net als, net als, precies! net als wie dan ook)

Mensen met een sterke positieve persoonlijkheid zijn aantrekkelijk. Vooral als ze ook nog blijk geven er een bijzondere of mooie levensfilosofie op na te houden. Maar wat met name belangrijk is – en dat is waar het bij te lieve mannen vaak aan ontbreekt – is dat ze geen grenzen weten aan te geven.

Te lieve mannen, hufters en geestelijk sterke persoonlijkheden

Te lieve mannen worden vaak zomaar aan de kant gezet en vragen zich af hoe dat kan. Ze zeggen dan vaak ‘ hoe kan het nu dat mijn ex het heeft uitgemaakt? ik was namelijk ontzettend lief voor haar. Onbegrijpelijk!  misschien zoekt ze dan een hufter”

Maar lieve help, wat een grote denkfout wordt er gemaakt.!

Het is echt veel eenvoudiger dan de te lieve man wel denkt. Kijk mannen, vrouwen houden van oprechtheid, geen leugenaars of valse persoonlijkheden. Ze willen ook een man met een hoog emotioneel intelligentie coëfficient.

Vrouwen hebben een soort tweede neus: ze weten heel snel welke man niet deugt, of niet oprecht is. Te lieve mannen zijn in hun ogen vaak passief, manipulatieve leugenaars die maar 1 ding voor ogen hebben: haar het bed in krijgen. De meeste mannen zijn vaak hopeloos onhandig wat dit betreft, maar in hun ogen pakken ‘te lieve mannen’ het altijd veel slimmer aan.

Hufters zijn assertieve, eerder agressieve volgers die eerder lijken op geestelijk sterke persoonlijkheden dan op te lieve mannen. Geestelijk sterke mannen zijn assertief, hebben een sterke wil en een sterk verlangen om tot hun doel te komen. Hij kan gemakkelijk ‘nee’ zeggen zonder manipulatief te zijn.

Mijn vraag: als je de 3 types met elkaar vergelijkt, waar denk je dan dat vrouwen de voorkeur aan geven? Als je een man bent terwijl je dit leest, denk dan eens aan de vraag wat voor type vrouw je aantrekkelijk vindt. Je kunt de vraag ook omdraaien: hoe zou je het meest onaantrekkelijke type beschrijven. Bijvoorbeeld:

Type 1: de vrouw die je probeert te overtuigen hoe lief ze wel niet is

Type 2: de vrouw die misschien niet je ideale type is, misschien een beetje ‘right-to-the-point’, maar om een of andere reden voel je je eigenlijk als een magneet tot haar aangetrokken (oké misschien stel je haar net nog niet voor aan je ouders)

Type 3: de vrouw met duidelijke principes, die weet waar haar grenzen liggen. De vrouw met een hoog libido die er niet voor terugdeinst seks met je te hebben, maar die je gemakkelijk afwijst als ze er geen zin in heeft. De vrouw die je niet forceert dingen te doen waar jij je niet goed bij voelt.

Heb je geen seksuele problemen, ben je geen narcist, je hebt geen laag zelfbeeld, en er is geen chaos in je hoofd? dan zul je je ongetwijfeld aangetrokken voelen tot type 3, en daarna tot type 2 en dan komt er vast een hele tijd niets, en pas veel later type 1. Heb ik gelijk of niet?

En raad eens? Vrouwen zouden dezelfde voorkeur hebben!

Natuurlijk! Immers we zijn allemaal mensen en er is geen verschil in hoe we ons tot elkaar aangetrokken voelen.

Je voelt je of aangetrokken tot een vrouw, of niet. Als je nu last hebt van liefdesverdriet omdat je zegt ‘ik ben te lief voor mijn vriendin geweest en daarom heeft ze het uitgemaakt, dan is dit misschien de vraag die je jezelf zou moeten afvragen. Misschien is het een onbewust patroon dat in je relatie is ingeslopen, of ben je bang om je kwetsbaar op te stellen waardoor mensen voor je wegvluchten.

Of kamp je  misschien met issues die je nog niet hebt opgelost met jezelf. Er zijn veel dingen die je kunt aanpakken om aantrekkelijker te worden. Of dat nu is voor je huidige partner of voor je ex.

Laten we het daar nu eens over hebben

Als het kind in jou (de te lieve man zeg maar) de kop opsteekt, dan zijn er 5 dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je gezien wordt als manipulatief in relaties.

Tip 1: Vermijd seksuele manipulatie

Over het algemeen wordt een vrouw in onze maatschappij bestempeld als ‘slet’ als ze aangeeft seks te willen hebben met een man. Als ze aangeeft geen seks te willen hebben, dan kan ze bestempeld worden als een ‘bitch’ of ‘koele kikker’ (vaak juist door “te lieve mannen” ).

Of een vrouw nu wel of geen seks wilt hebben met een man, cultuurinvloeden lijken de seksuele geaardheid van de vrouw te bepalen.

Je manipuleert haar als je haar de schuld geeft dat ze geen seks met je wilt hebben. Vind ze je niet aardig en vormen jullie nog geen koppel? Toon je zelfrespect en ga door met je leven.

Is de vrouw je ex en ging het omwille van deze issues uit? Schrijf haar dan op z’n allerminst een brief waarin je haar vertelt dat je je schaamt voor je gedrag. Je toont daarmee in elk geval dat je haar nog altijd respecteert.

Tip 2: Vertel haar wat je behoeften zijn

Als je te lief bent voor je vriendin door alleen maar lieve dingen te doen, en je raakt gefrustreerd omdat je niet krijgt wat je dacht (aandacht, seks etc) is dat het bewijs dat je berekenend bent en onbetrouwbaar. Stop dus daarmee.

Wil je iets van haar? Vraag het dan! Doe je dat niet dan zul je ongetwijfeld nog te onvolwassen zijn en verdien je het ook nog niet te krijgen waar je naar verlangt. Zo simpel is het nu eenmaal: draai er niet omheen!

Tip 3: Laat zien dat je het antwoord ‘nee’ verstaat

Een volwassen man die weet waar zijn grenzen liggen, kan zich gemakkelijk uiten en deinst er niet voor terug om een bepaalde mening over zaken te laten horen.

De aantrekkelijke en volwassen man verstaat ook het antwoord ‘nee’. Mijn vraag: kun je er niet tegen als je wordt afgewezen door je ex en laat je zien dat je wanhopig bent?

Of kun je er niet tegen als zij je afwijst als je aandacht nodig hebt of seks wilt? Wees dan niet verbaasd als ze vindt dat je je kinderlijk gedraagt.

Hoor je ‘nee’ van een vrouw die weet wat ze wil, dan is dat ook vaak ‘nee’. Wil je er niet naar luisteren, dan zul je hetzelfde effect krijgen als wanneer je jaloers gedrag vertoont.

Wanneer je haar probeert te overtuigen van jouw gelijk is dat hetzelfde als wanneer je spot met haar voorkeuren. Dat is bijzonder dodelijk voor je relatie.

Tip 4: Heb geen verwachtingen omdat jij te lief bent voor haar

Heb je ooit dingen gedaan voor haar, en je frustraties daarover op een later moment op haar losgelaten? Bijvoorbeeld, op een bepaalde avond wou je seks met haar hebben, en daarvoor trok je alles uit de kast om haar te pleasen om je doel te bereiken. Ok er is niets mis met romantische dingen doen voor je (ex)partner, maar ze hoeft geen speurhond te zijn om te ‘ruiken’ (in te zien) dat je intentie manipulatief is.

Hoe precies?

Door wat ze ziet in je ogen, de seksuele energie die je uitstraalt als je naast haar staat . Geloof me, je valt zo door de mand!

Tip 5: Ga geen confrontaties uit de weg

Manipulatieve mannen zullen nooit zeggen dat ze het oneens zijn met iemand, dit om de ‘lieve vrede’ te bewaren. Ze weten dat als ze hun mond maar houden dat ze nooit beschuldigd kunnen worden dat ze fout zijn geweest. Manipulatieve – of anders gezegd “te lieve mannen” willen altijd gezien worden als degenen die ‘onschuldig’ is.

Ben je het niet eens met je partner? Vertel het dan!

Vrouwen voelen zich geenszins aangetrokken tot een man die voor haar alleen maar ‘goed wil zorgen’  en bereid is om daarvoor de eigen persoonlijke behoeften op een lager pitje zetten. Hoe kan ze vertrouwen in je krijgen als je je eigen behoeften en verlangens niet respecteert? Ok, mannen mogen zeker een bepaalde mate van ‘zorg’ laten zien (vrouwen vinden dat af en toe best fijn), maar het probleem is dat te lieve mannen vaak niet het inzicht hebben waar de behoeften van hun ex of partner liggen. Bovendien zijn ze zo ongelooflijk saai!

Is je relatie uit? en wil je je ex terug? Schrijf je dan in voor de gratis videoserie en ontvang mijn beste tips in je inbox!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Ik herken het ook wel. Het is voor mij een beetje confronterend.
  Ik heb te lief en te toegeeflijk zijn, nooit gezien als manipulatief gedrag. Tot voor kort meende ik altijd dat jezelf opofferen/wegcijferen nu juist het grootste goed was. Iets wat aan zou geven hoe gek je op de ander bent dat je zoveel van jezelf op wilt geven. Inderdaad kreeg ik er geen fijne relatie van en bovendien was ik uiteindelijk uitgeput en gaf van binnen haar de schuld dat ze niet zoveel voor mij over had als andersom. Maar ik werkelijkheid weet ze ook niet eens wat ik voor haar heb “opgeofferd” en ze heeft daar ook nooit om gevraagd. In dat opzicht zou je dus Inderdaad kunnen zeggen dat ik met niet mezelf te zijn, hoe goed ik dat ook bedoelde, tegen haar heb gelogen.
  Hele vreemde eye-opener.

  1. Wat goed dat dit artikel jou nieuwe inzichten heeft gegeven. Inderdaad, jezelf wegcijferen, jezelf opofferen is geen teken van liefde. Dat heeft alles te maken met een negatief zelfbeeld. Bovendien, als je in een relatie met als uitgangspunt iets terug te verwachten, zit je op een dood spoor!
   Sterkte met alles,
   Lieve groet,
   Michelle

 2. Hallo,

  Ik heb besloten om te reageren op deze blog, omdat ik mijzelf heel erg in deze blog herken. Ik durf wel te stellen na 2 mislukte relaties dat ik een best introvert karakter heb van mijzelf. Dit was mij eerlijk gezegd met mijn 27 jaar nog nooit echt zo opgevallen, dus ik heb mijzelf nu ook wel echt leren kennen en begin daardoor heel erg aan mijzelf te twijfelen.

  Voor mij zijn namelijk in vrij korte tijd twee relatief korte relaties (1 van een half jaar en 1 van 2 maand) verbroken, nadat beide meiden mij beter leerden kennen. Ze kwamen beide tot de volgende conclusie (zonder er ooit met mij over te praten (!?):
  – Ik ben te rustig/ niet dominant genoeg
  – Ik ben iets minder spontaan (initiatief nemen)
  – Ik ben niet zelfverzekerd genoeg/ te bedachtzaam
  – Ik kan te weinig tegengas geven.

  In een paar dingen kan ik mij wel enigzins vinden, al ben ik wel van mening dat ik meer tijd nodig heb om ‘los’ te komen en om uit mijn comfort zone te stappen. Ik ben nou eenmaal in het begin best goed in het muurtjes om mij heen bouwen, waardoor ik in het begin extra rustig, stil en minder spontaan kan overkomen. (Dit heb ik tevergeefs nog proberen uit te leggen, mar hier hadden ze geen boodschap meer aan..) Beide meiden zijn een stukje extraverter dan mij en daarom vonden ze beide ons niet goed bij elkaar passen. Ik vond ons juist heel goed bij elkaar passen, omdat ik het goed vind compenseren/ aanvullen: ik kan haar wat temperen, zij mij wat uit de schulp trekken.

  Ik val over het algemeen juist op dit type meiden, maar ik heb het idee dat de meeste meiden mij en mijn karakter te saai vinden en mij te lief vinden. Ik ben hard  bezig om hieraan te werken, maar tegelijkertijd weet ik dat ik mijn vrij introverte karakter niet kan en moet willen veranderen. Ook niet om de ander, omdat je ook wel jezelf moet blijven zoals je bent.

  Graag ontvang ik tips wat ik nu het beste kan doen als ik opnieuw (online) ga daten:
  – Toch direct maar in het vervolg mijn introverte karakter uitleggen (want dat doe ik niet direct), en dan hopen dat het niet snel afschrikt?
  – Of toch maar op zoek naar een meid die qua karakter meer op mij lijkt en mij daarom beter begrijpt?
  – Of zijn er ook Extraverte meiden die zitten te wachten op juist een rustige vent?

  Ik hoor het graag!

  Groetjes!

  1. Beste Anoniempje, ik merk dat je vooral bezig bent met ‘hoe kan ik in de smaak vallen bij de ander ten koste van mezelf’ en met dit laatste bedoel ik dan ‘ook al voel ik me hier niet goed bij’. Je vraagt mij namelijk om tips, en stel dat ik je zeg ‘doe voorstel 2 maar’ en jij voelt je daar niet goed bij, wat zou je dan doen? Ik stel voor om jezelf eerst af te vragen ‘wie ben ik eigenlijk?’ ‘kan ik trots zijn op mezelf?’ ‘zit ik hier ZELF mee dat ik intravert ben?’. Als jij goed weet wie je bent wordt je ook zelfverzekerder en zul je precies die vrouw aantrekken die bij je past en waar jij je goed bij voelt.
   Om toch antwoord te geven op de laatste vraag ‘of er ook extraverte meiden zijn die zitten te wachten op juist een rustige vent’ natuurlijk zijn die er, en genoeg!
   Wees dus vooral authentiek als je besluit te daten!
   Veel sterkte en succes!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 3. Goede dag
  Bedank dat is een heel goed en interessant artikel en een goede feedback

  Heb je oplossingen voor te lieve mannen?

  Groeten Frederick

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG