Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vertrouwen terugwinnen van ex partner – 11 tips

Vertrouwen terugwinnen van een (ex) partner - 11 tips

Vertrouwen terugwinnen is essentieel voor een gezonde en duurzame relatie. Het is de basis van iedere relatie, of het nu gaat om een liefdesrelatie of niet. 

Maar wat doe je als je partner of ex vriend(in)je je niet meer vertrouwt? 

In dit arikel leer je

  • hoe vertrouwen terugwinnen werkt als jou geen schuld treft
  • wat te doen om het vertrouwen terug te krijgen als je gelogen hebt
  • wat te doen als je bent vreemdgegaan
  • hoe je om kunt gaan met jaloezie
  • 11 tips om vertrouwen terug te winnen in wat voor situatie dan ook

Zodra er in je relatie iets is gebeurd, zoals bijv. vreemdgaan of liegen, en je kunt de ander niet meer vertrouwen, voelt het alsof je samen niet meer verder kunt. Toch zijn er wegen om het vertrouwen te herstellen. Daarvoor zul je wel bereid moeten zijn om het nodige te doen, zonder dat je in gemene valkuilen stapt en je je kansen vergooit.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je ex vriend of vriendin het vertrouwen in jou heeft verloren. Misschien gaat het om een ernstige breuk in het vertrouwen zoals bijvoorbeeld vreemdgaan,  of gaat het om iets wat minder ernstig is. Je hebt bijvoorbeeld iets gezegd waarvan achteraf blijkt dat dat helemaal niet waar is.

Ook is het mogelijk dat je partner onterecht het vertrouwen in jou heeft verloren.

Beide situaties hebben een verschillende aanpak nodig. Laten we eerste eens uitgaan van de situatie waarbij jou geen schuld treft. Kortom, je ex vriend of ex vriendin heeft in zo’n situatie dus geen enkele reden om je niet te geloven of te vertrouwen, en jij lijdt daar behoorlijk onder.

Voor alle duidelijkheid: in dit artikel gebruiken we het woord ‘partner’. Echter kun je de tips natuurlijk ook gebruiken als het een ex vriend of ex vriendin betreft.


Situatie 1: Je partner wantrouwt je onterecht

OK, je zegt "ik heb niks gedaan, waarom vertrouwt hij of zij me niet"?

Laten we eerst eens kijken naar de oorzaak van het verlies van zijn of haar vertrouwen

In het geval dat je partner onterecht geen vertrouwen meer in je heeft, ligt de situatie even iets anders. In dat geval zul je

Zorg ervoor dat je vooral ontspannen blijft en niet in paniek raakt.  Er is geen enkele reden dat je je gedrag aanpast. Blijf jezelf en maak niet opeens gekke bokkensprongen, of wring je niet in allerlei bochten om toch maar geloofwaardig over te komen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Wel je vriend of vriendin wil slechts één ding: dat hij of zij op je kan rekenen. Je partner heeft behoefte aan veiligheid, en dat kan je geven door consequent, stabiel en rustig te blijven.

vertrouwen terugkrijgen

Doe je dus niet anders voor dan dat altijd al deed. Jij bent in dat geval niet het probleem maar je (ex)partner

Het is begrijpelijk dat je de neiging hebt om boos te worden. Zeker als je zo je best doet om het vertrouwen van je ex terug te winnen en het er maar niet van komt.

Toch raad ik je aan om standvastig te blijven. Je partner of vriend(in) heeft misschien wel hele goede redenen om je niet te vertrouwen.

Hij of zij heeft misschien heel veel nare ervaringen achter de rug, en is zijn of haar vertrouwen al meerdere malen beschaamd.

Maar natuurlijk, het kan heel zwaar voor je worden als het te lang duurt vooraleer je (ex)partner je weer kan vertrouwen. Je vriend(in) heeft je in ieder geval nodig, vergeet dat niet. Het kan zijn dat hij of zij het wel een paar keer terug wil zien dat je echt te vertrouwen bent.

Praat veel met hem/haar over hoe jij over bepaalde situaties denkt die jullie zien bij andere koppels. Hoe gaan zij met elkaar om? Waar hechten jullie het meeste waarde aan? Wat vinden jullie mooie voorbeelden van gezonde relaties en kunnen jullie je daar samen in vinden?

Zodra je vriend(in) merkt hoe jij over bepaalde situaties denkt, zal langzaam aan het vertrouwen in jou weer kunnen groeien. Verderop in dit artikel zetten we de tips nog eens allemaal op een rijtje.

We vertellen je eerst nog even hoe je kunt omgaan met een jaloerse partner. Want jaloezie heeft alles te maken met wantrouwen en onzekerheid.


Hoe kun je vertrouwen terugwinnen van een jaloerse partner of ex vriend(in)?

Ook als je partner of ex jaloers is is er geen reden om je gedrag aan te passen. Wanneer je met hem of haar in gesprek gaat zorg je ervoor dat het niet verwijtend klinkt door bijv. te zeggen “waarom ben je toch steeds zo jaloers, dat heeft toch echt met jezelf te maken”

Benoem gewoon het gedrag wat je ziet en vervolgens wat voor effect het heeft op jou. Hoe eerder je dit doet des te beter het zal zijn. Het zal tijd kosten om het jaloerse gevoel te laten verdwijnen.

Het is ook heel goed mogelijk dat je (ex)partner het helemaal niet in de gaten heeft dat hij/zij zoveel vragen stelt, dus zorg ervoor dat de toon van het gesprek altijd positief blijft en dat jij ook rustig blijft.

Wanneer iemand jaloers is heeft dat altijd te maken met onzekerheid en de angst achter te blijven. Voorkom dat je zelf onzeker wordt door het jaloerse gedrag van je ex vriend of ex vriendin. Als er geen enkele reden is dat er aan jou getwijfeld moet worden, maak je dan niet druk maar vertel wel wat het met je doet. 

zelfvertrouwen

Blijf de kwaliteiten of positieve eigenschappen van je partner benoemen om het zelfvertrouwen te versterken.

Als het je lukt om je partner een goed gevoel over zichzelf te geven dan kom je al een heel eind. Hij of zij gaat steeds meer ontdekken dat het zinloos zich zorgen te maken. Kracht in jezelf (her)ontdekken is essentieel om een succes te maken van je relatie.

Wanneer je ex of partner maar jaloers blijft terwijl er geen gegronde reden is, dan moet je hem of haar op een dag toch voor de keuze stellen "of je houdt op met zo jaloers te zijn, of we stoppen met onze relatie". Je kunt namelijk niet eindeloos doorgaan met geduldig afwachten tot het jaloerse gedrag eens stopt.


Wil je zijn of haar vertrouwen terug? Ontkracht alle redenen om je te verdenken!

Ook al ligt het probleem dat je partner je blijft wantrouwen niet bij jou, toch zul je het nodige moeten doen om alle twijfels weg te halen.

Natuurlijk voelt dat niet fijn want je zult het idee hebben dat je continu iets tegen je gevoel moet doen of dat de ogen steeds op jou gericht zijn. Toch zal het hem/haar helpen om in te zien dat het onzin is om je niet te vertrouwen.

Je vraagt je af hoe? Stel jezelf open en eerlijk op en draai er niet omheen!

Zorg ervoor dat jullie regelmatig open en eerlijke gesprekken met elkaar hebben over verschillende onderwerpen.

Dat zullen onderwerpen zijn die zowel een negatief als positief karakter hebben en gevoelig kunnen liggen. Toch is het heel belangrijk om niet om de hete brij heen te draaien en eerlijk te zeggen hoe je over de dingen denkt.

controlfreak

Stimuleer je partner dus bijv. om eens dingen te doen die hij of zij best eng vindt. Bijv. door alleen of met vrienden op vakantie te gaan. Bespreek met elkaar dat het belangrijk is dat jullie elkaar ook op afstand kunnen vertrouwen. Hoe meer ruimte je elkaar durft te geven des te beter het is.

Wanneer jullie regelmatig situaties creëren waarbij je geen controle meer hebt over wat de ander doet, zal het steeds makkelijker gaan. Ben je een vrouw en is je partner huiverig voor het feit dat je met mannelijke collega’s uitgaat? Nodig je collega’s een paar keer thuis uit en laat zien hoe jij met hen omgaat.


Vertrouwen terugwinnen begint bij het tonen van respect

Respect tonen voor elkaar is enorm belangrijk om het vertrouwen weer te laten groeien. Maar het blijft niet bij het alleen laten zien, het is ook belangrijk dat je je partner vertelt “weet je, ik heb zoveel respect voor je, want….” en vervolgens vertel je de reden.

Ook dat sterkt het zelfvertrouwen van je partner en het vertrouwen van hem/haar in jou.

Vraag je partner of hij/zij het misschien nodig heeft om in je telefoon te kijken. Je kunt hier beter als eerste mee komen dan dat je partner erom vraagt.

vertrouwen terugwinnen

Zoek hiervoor een geschikt moment wanneer de sfeer positief is, en niet tijdens een ruzie.

Zeg dus niet “nou kijk dan op mijn telefoon als je me soms niet gelooft”, want dat klink heel aanvallend en negatief.

Beter is het om je partner in een positief gesprek je telefoon te geven en te zeggen “kijk eens wat xyz op mijn facebook heeft gezet, zo grappig” en loop dan expres even weg (bijv. je gaat naar het toilet en blijft daar een tijdje zitten).


Denk aan het principe van wederkerigheid: begin bij jezelf en vertrouw je (ex)partner volledig

Het toepassen van het principe van wederkerigheid is feitelijk de beste manier om het vertrouwen van je vriend of vriendin weer terug te winnen: laten zien dat je volledige vertrouwen hebt in hem of haar. Vertel af en toe ook: “nee hoor, dat hoef je mij niet te vertellen als je dat niet wilt. Ik heb er begrip voor”. Op die manier laat je zien dat je je partner respecteert en volledig vertrouwt.

Stel zelf ook niet teveel vragen als “met wie was je vandaag, wat heb je gedaan?” Ga ook niet in zijn/haar spullen rommelen. Je kent vast het spreekwoord wel

“zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”

dus als jij laat zien dat je je partner vertrouwt zal het wederzijds ook zo zijn.

Komt je partner thuis van een feestje stel dan vragen als “en? heb je je geamuseerd?” en als hij/zij enthousiast is over de avond zeg dan “wat leuk voor je. ik vind het echt hartstikke fijn voor je dat je zo’n leuke avond hebt gehad”.

Kortom: begin dus eerst bij jezelf. Zorg voor een positieve sfeer waar geen ruimte is voor wantrouwen.

Goed, tot dusver hebben we de situatie onder de loep genomen waarbij je het vertrouwen hebt verloren van je partner terwijl jou geen enkele blaam treft. We gaan nu eens verder in op situaties waarbij je zelf de fout in bent gegaan, bijv. door leugens of vreemdgaan.


Situatie 2: hoe kan ik het vertrouwen terugwinnen als ik gelogen heb

Deze situatie is uiteraard niet prettig, want nu is het aan jou om het vertrouwen van je partner, of mogelijk ook ex vriend of ex vriendin terug te winnen. Immers je wilt je relatie redden en je vindt het niet waard dat je relatie door een leugentje ten gronde gaat.

leugens vertellen

Wanneer je bent vreemd gegaan is dat natuurlijk een ander verhaal, want vreemdgaan is een ernstige inbreuk op veiligheid.

Toch hoeft vreemdgaan niet het einde te betekenen van je relatie. Daarvoor kun je ook dit artikel lezen:

>>> ik ben vreemd gegaan is dit nu de doodsteek van mijn relatie?

Maar stel, het gaat niet om vreemdgaan maar om het feit dat je gelogen hebt.

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat de reden zou kunnen zijn waarom je ex vriend of vriendin je ook na veel gesprekken over je leugens nog steeds niet vertrouwt.

Mijn eerste advies: wees geduldig en begripvol en zorg ervoor dat je ex vriend of vriendin geen enkele reden meer heeft om je te blijven wantrouwen.

Misschien heeft je ex vriend(in) het idee dat hij of zij nog niet alle informatie heeft over wat er toen in het verleden is gebeurd. Zeker als het een ernstige fout betreft zoals vreemdgaan zul je je geduldig moeten opstellen en je vriend(in) tijd moeten geven om het te verwerken.

Zorg er in ieder geval voor dat je je niet als slachtoffer opstelt, en dat het belangrijk is dat je partner zich ook geen slachtoffer hoeft te blijven voelen.

Leg geduldig en duidelijk uit dat je toen inderdaad fout zat, maar dat je het niet accepteert dat je er voortdurend weer mee wordt geconfronteerd. Dat jullie relatie daar te kostbaar voor is. Leg je vriend(in) uit dat je graag al zijn of haar vragen nogmaals wilt beantwoorden als hij of zij daar behoefte aan heeft.


Win zijn/haar vertrouwen terug door beroep te doen op het empathisch vermogen 

Zodra je alle ontbrekende informatie hebt gegeven, stel je hem/haar de volgende vraag:

“Ik hoop dat ik je nu het gevoel hebt gegeven dat je me weer kunt vertrouwen. Ik geef toe dat ik toen fout zat en dat het ernstig is wat er is gebeurd. Onze relatie is voor mij te waardevol en ik wil er alles aan doen zodat je mij weer vertrouwt.

empathie

Ik weet dat het tijd zal kosten dat ik je vertrouwen weer terugverdien, maar ik heb het er voor over.

Ik wil je alleen vragen of je je ook in mijn positie kunt verplaatsen :

wat zou jij doen als je mij was?

Wanneer je je partner stimuleert om zich in jouw schoenen te verplaatsen zal hij/zij zich beter kunnen voorstellen hoe jij je voelt.


Pas op voor deze valkuilen als je (ex)partner je niet gelooft

Het is essentieel om het vertrouwen van je partner terug te vinden als je een duurzame relatie wilt opbouwen.

Sommige mensen gaan echter zo ver in hun schuldgevoel dat ze ronduit op hun knieën gaan en hun partner smeken om hun toch maar alsjeblieft te geloven.

Natuurlijk zul je eerst moeten laten zien dat je echt spijt hebt van je fouten, maar je doet er geen goed als als je je continu weer excuseert voor dezelfde fout.

vertrouwen terugwinnen

Als je namelijk keer op keer om vergeving vraagt keer je steeds weer terug naar het verleden, en het verleden kan het geluk van je relatie juist in de weg zitten. Immers, wil je vooruitgang maken, dan zul je je moeten richten op de toekomst.

Als je je partner of ex vriend of vriendin continu om vergeving vraagt, dan haal je steeds weer oude wonden open. Op een gegeven moment zal je partner niet eens meer in staat zijn om naar je te luisteren. Je woorden hebben dan immers al veel aan kracht ingeboet.


11 tips om het vertrouwen terug te winnen in wat voor situatie dan ook

We hebben je nu al diverse tips gegeven om het vertrouwen weer terug te winnen van je partner. Er gelden echter algemene regels voor zowel situaties waarbij jou schuld treft of waarbij je gelogen hebt. Deze regels, of eerder gezegd tips, zetten we voor jou hier nog even op een rijtje.

Tip 1: geen woorden maar daden

Om het vertrouwen van je partner weer terug te winnen is het belangrijk dat je je liefde regelmatig toont. Dat kun je doen door eenvoudige dagelijkse gebaren zoals bijv. een ontbijtje maken, zijn/haar lievelingsgerecht te koken, een lief briefje in zijn/haar jaszak te stoppen. Maar ook is het belangrijk dat je je partner laat zien hoe gelukkig hij/zij je maakt met kleine dingen.

Misschien reageert je partner niet direct op wat jij allemaal voor moeite doet, maar geloof me, al die kleine gebaren zullen ervoor zorgen dat de intimiteit en het vertrouwen tussen jullie weer kan groeien. Dat gaat niet van de ene dag op de andere dag. Maar om niet op te geven kun je dit in je achterhoofd houden

Alles wat je aandacht geeft groeit”

Als jij je focust op negatieve aspecten van je relatie, zul je een negatieve relatie krijgen. Focus je je op de positieve aspecten en vertrouwen, dan zul je veel positiviteit en vertrouwen terug ervaren.

Zodra er meer positiviteit is kun je de communicatie weer wat meer op gang brengen.

Maak ruimte voor woedeuitbarstingen als je partner er nog maar kort geleden achter is gekomen dat je hebt gelogen. Denk niet dat een excuusbrief of herhaaldelijk zeggen “maar ik hou toch van je” voldoet om je direct weer te vertrouwen.

Zoals ik al eerder zei in dit artikel kost het terugwinnen van vertrouwen veel tijd, maar als het je waard is zul je dat er zeker voor over hebben.


Tip 2. Laat zien dat je eerlijk en oprecht bent

Wanneer je partner je iets vertelt en hij.zij vraagt je om verder je mond te houden, zeg dan “ik hou eigenlijk niet van geheimen en heb geen zin om geheimzinnig te doen.

Als je iets wilt vertellen over een ander terwijl die ander daar niets van weet, dan heb ik liever niet dat we daar over praten, want die ander kan zich hier niet verdedigen”. Kortom: laat zien waar je waarde aan hecht en dat je eerlijk bent.


Tip 3: Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Het is natuurlijk heel belangrijk dat wanneer je iets belooft je die afspraak ook nakomt. Als je keer op keer je beloftes niet nakomt en zegt “ach zo erg is het toch niet” schept dat uiteraard geen vertrouwen.

Wees voorzichtig met wat je afspreekt of belooft, en verbind je niet meteen aan iets waarvan je vooraf weet dat het moeilijk is om je eraan te houden.

Niets geeft zulk een onveilig gevoel als je niet kunt rekenen op het nakomen van afspraken.


Tip 4: Praat heldere taal en wees niet te mysterieus

Het is belangrijk dat je duidelijk uitlegt wat je van plan bent, wat je denkt en hoe je over iets denkt. Je kunt voor de zekerheid je partner ook nog vragen “ben ik zo duidelijk eigenlijk?” of “begrijp je echt wat ik hiermee bedoel”.

Op die manier zorg je ervoor dat je het belangrijk vindt dat je goed wordt begrepen. Je wilt voorkomen dat onduidelijkheden voor problemen zorgen. Als je steeds open en eerlijk bent ben je ook gemakkelijker te vertrouwen


Tip 5: Vraag je partner wat hij of zij van je verwacht

Het is veel gemakkelijker om elkaar te vertrouwen als verwachtingen duidelijk zijn binnen de relatie.

Schroom dus niet om je partner regelmatig te vragen wat hij of zij van je verwacht en wat hij of zij voor toekomst ziet.

Als je vaak met je partner over de toekomst praat en over verwachtingen schept dat veel vertrouwen.


Tip 6: . Doe jezelf niet mooier voor dan je bent en schroom niet je kwetsbaar op te stellen

Het beste is toch gewoon jezelf te zijn en eerlijk te zeggen waar je voor staat en waar je grenzen liggen. Als je partner je iets vraagt waar je niets van af weet zeg

dat dan ook eerlijk. Schaam je niet voor je minder sterkte kanten. Vertel ook regelmatig wat je goede en minder goede eigenschappen van jezelf vindt. Als je toont dat je goed kunt reflecteren schept dat ook meer vertrouwen.

Je kunt je partner ook regelmatig vragen welke goede eigenschappen hij of zij in je ziet. Daarmee toon je je eigen kwetsbaarheid en dat je open staat voor zijn of haar mening zonder daar voor terug te schrikken.

Mensen die zich kwetsbaar durven op te stellen komen geloofwaardiger over dan zij die betweterig zijn.


Tip 7: Verras je partner eens af en toe met iets waar jij veel moeite voor moest doen

Als je je partner regelmatig verrast met iets waar jij enige moeite voor moest doen, dan kom je betrouwbaarder over.

partner verrassen

Je hoeft niet meteen te denken aan duren dingen of grote daden.

Haal je partner bijv. op van het station als hij/zij laat aankomt en jij ervoor je bed uit moet.

Doe regelmatig iets onverwachts voor je partner en verras hem of haar op een originele manier. Zo kun je bijv. zijn of haar favoriete ontbijtje maken.

Stel jezelf hulpvaardig op en zeg ook dat het je plezier dat dat je dat voor hem of haar kunt doen.


Tip 8: Zet je eigen belangen op de tweede plaats

Je komt veel betrouwbaarder over als je laat merken dat het in bepaalde situaties niet gaat om je eigen belang en voorkeuren. Behandel je collega’s, vrienden en familieleden ook op een rechtvaardige en eerlijke manier. Trek geen anderen voor. Als je je partner laat zien hoe respectvol je over anderen denkt en hoeveel je over hebt voor anderen zal hij of zij geen reden hebben om je verder nog te wantrouwen.


Tip 9: Keer onbetrouwbaar gedrag van anderen af

Wanneer je partner ziet dat je het gedrag van andere onbetrouwbare mensen afkeurt, dan toon je aan dat je veel waarde hecht aan eerlijkheid en oprechtheid. Durf die onbetrouwbare mensen dan ook op hun gedrag aan te spreken want daar mee laat je zien dat je zelf ook te vertrouwen bent. Immers je verwacht dat van anderen ook.


Tip 10: Laat zien dat je vertrouwen hebt in je partner maar ook in anderen

Het schenken van vertrouwen werkt als een olievlek. Zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Als je achterdochtig bent, en je zegt vaak “dat wil ik nog wel eens zien, ik geloof er niks van” dan stimuleer je eigenlijk anderen ook zo te denken. Als je anderen gemakkelijker een kans geeft dan zullen anderen op hun beurt jou ook gemakkelijker een kans geven


Tip 11: Wees niet te ijdel als iemand met je flirt

Natuurlijk is het leuk als je aandacht krijgt van een ander, maar leg je daar teveel de nadruk op dan geef je een verkeerd signaal af. Het beste is dat je er een grappige of luchtige opmerking over maakt, en je je schouders erover ophaalt. Dit is zeker aan te raden als je partner of ex vriend of vriendin al erg onzeker is over zichzelf.

flirten jaloezie wekken

Het is zelfs het allerbeste als je aandacht van een ander afwijst en je partner denkt dat je hem of haar niet ziet. Daarmee laat je zien dat je te vertrouwen bent in zijn of haar afwezigheid.

Lukt het je maar niet om het vertrouwen terug te winnen bij je ex of partner? Je ex heeft een ander omdat je in zijn of haar ogen niet te vertrouwen bent?

Als je wilt weten wat het nr 1 geheim is om je ex terug te winnen, laat dan hier je e-mail adres achter. Ik stuur je dan eerst een actieplan toe. Vervolgens stuur ik je in de komende dagen nog meer videos. Ik gebruik je emailadres alleen om je de informatie te sturen die je graag wilt, zodat jij weer terug kan komen bij je ex voor een nog betere relatie!

Je kunt overigens ook hieronder jezelf nog inschrijven voor de tips, dan zie ik je strakjes aan de andere kant.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG