JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Waarover praten met je ex wanneer je hem of haar al langere tijd niet hebt gezien ? Je wil immers weer een goede band opbouwen en vertrouwen winnen, en belangrijker nog : interessant zijn voor je ex. Praten over onderwerpen die je ex belangrijk of interessant vindt is natuurlijk dan het uitgangspunt.

Maar dat is zeker niet gemakkelijk, of je ontmoeting nu spontaan is (je komt je ex plotseling tegen) of dat je een afspraak hebt met je ex. Veel mensen durven hun ex niet te ontmoeten omdat ze echt niet weten waarover ze moeten praten. Als je bijvoorbeeld collega’s bent, of je verlangen is om je ex terug te krijgen, dan kom je je ex vaker tegen en zul je wel een klein beetje moeite voor doen om je te verdiepen in de vraag waarover je het beste kunt praten met je ex. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Rustig praten met je ex waarbij geen ruimte is voor stress

Na een relatiebreuk is er meestal sprake van een zekere spanningsboog, vooral als de breuk heeft plaatsgevonden tijdens of na een conflict. Het is dan lastig om met je ex te praten over een ‘luchtig’ onderwerp. Toch is het belangrijk dat je het gesprek zo positief mogelijk houdt, ook al vind je dat je ex op veel dingen ongelijk heeft. Ga in ieder geval niet met je ex in gesprek als je je emoties nog niet onder contrôle hebt.

Laten we je gedrag eens onder de loep nemen. Je ex is op het moment dat hij of zij met je praat heel alert op je verbale en non verbale houding. Heb je je emoties niet onder contrôle dan wordt het lastig om dat niet door te laten schijnen in je houding, je stem, je manier van kijken. Al is je onderwerp nog zo interessant, je ex zal het merken. Haal dus diep adem en ontspan van tevoren.

Ook is het belangrijk dat je mindset optimaal is. Als dat het geval is dan maakt het niet uit waarover je praat met je ex. Je houding is in ieder geval als volgt : je staat rechtop, je kijkt je ex in zijn/haar ogen en je gelaatsuitdrukking is vriendelijk. Let ook op de toon van je stem.

Praat je vervolgens ook nog eens over een interessant onderwerp, dan zul je veel zelfvertrouwen uitstralen en daarmee heeft je ex ook meer het vertrouwen dat het goed met je gaat, en met name ook dat het fijn is om met je te praten. Waarover je dan praat, maakt niet zoveel uit mits het maar niet direct en te lang over de breuk is.

Waarover praten met je ex als je je ex terug wilt winnen

Wil je je ex terug ? Dan is het onderwerp van het gesprek zeker wel belangrijk. Het vinden van de juiste woorden kan een bepalende factor zijn of je ex weer interesse in je krijgt of niet. En natuurlijk neem je alle bovenstaande punten in beschouwing. Praat niet over alle problemen die je tegenkwam na de breuk, of laat niet zien dat je in een hoekje hebt zitten kniezen omdat je zoveel liefdesverdriet had. In tegendeel, vertel welke positieve activiteiten je hebt ondernomen en nog van plan bent te gaan doen.

Als jij laat zien dat het goed met je gaat en dat je gelukkig bent, dan zal jouw ex eerder het verlangen hebben om het geluk met jou te delen. Je ex zal zich zeker niet tot je aangetrokken voelen als je alleen praat over hoe zielig je bent, met als doel om medelijden op te wekken.

Het doel is om je ex te laten inzien dat je niet alleen bent op de wereld, en dat dat ook geldt voor je ex. We bedoelen je hiermee te zeggen dat je je ex moet laten begrijpen dat er meerdere kapers op de kust zijn en dat als hij of zij niet uitkijkt jij zomaar je hart kunt verpanden aan een ander.

Een positieve uitstraling zal veel eerder spijtgevoelens opwekken dan een miserabele houding. Let dus goed op de onderwerpen die je kiest om met je ex over te praten.

Weet je zeker dat je er klaar voor bent, en welke onderwerpen je met je ex wilt bespreken, of welke interessante vragen je je ex zou willen stellen, heb dan ook vertrouwen dat jullie gesprek goed zal verlopen.

Overigens is het zo dat het goed is als je je ex vraagt een wandeling te maken om samen te praten. Met name als je een vrouw bent. Een man kan namelijk beter praten als hij iets actiefs doet en tegelijkertijd zich ook kan ontspannen, zoals bijvoorbeeld tijdens een wandeling. .

Mocht je ex willen praten over onderwerpen die leiden tot negativiteit tijdens jullie eerste ontmoeting, blijf dan altijd rustig en begripvol. Zelfbeheersing is de sleutel tot een positieve communicatie met je ex.

Het beste onderwerp is: praten over “je ex”

Misschien ben je wel zo enthousiast dat je je ex weer ziet en eindelijk weer een afspraakje met hem of haar hebt dat je continu aan het woord bent. Pas op dat je je ex gaat vervelen. Zodra je ziet dat je ex op zijn of haar mobieltje kijkt, zit te gapen of zit weg te kijken dan weet je dat er ‘iets niet goed gaat’.

Ga bij jezelf na of je niet teveel aan het woord bent geweest. Is dit het geval, richt je aandacht dan weer direct op je ex door bijvoorbeeld open vragen te stellen die interessant zijn. Niet alleen is het stellen van open vragen belangrijk wanneer je praat met je ex, maar geef ook feedback over wat je ex heeft gezegd. Vraag door en gebruik woorden als “wat leuk, vertel eens verder…” en “begrijp ik goed toen je daar net zei dat je …….”. Dit is echt actief luisteren. Je ex zal zich gewaardeerd en belangrijk voelen.

De constructieve dialoog : positief praten met je ex over diverse onderwerpen

Als je wilt praten met je ex over diverse onderwerpen (en dat is ook zeker aan te raden, hoe meer diversiteit des te beter !) is positief en beheerst blijven de sleutel voor het hebben van constructieve dialogen. Laat je ex merken dat je creatief bent met het vinden van oplossingen op verschillende terreinen van het leven. Daarmee verhoog je aanzienlijk je aantrekkingskracht.

Als de breuk niet meer te herstellen is volgens je ex, maar je wilt nog wel contact blijven houden met je ex, blijf interesse tonen in zijn of haar dagelijkse activiteiten. Je ex kan nu wel zeggen dat hij of zij het niet meer ziet zitten om de relatie voort te zetten, maar dat kan heel goed een momentopname zijn. Je kent je ex goed, je weet wat hem of haar interesseert. Maak daar dus goed gebruik van.

Vergeet ook niet de kracht van humor ! Grapjes maken helpt ook om het ijs te breken. Is je ex geïnteresseerd in kunst, zoek dan bijvoorbeeld van tevoren uit waar een kunstexpositie plaatsvindt. Verdiep je in de onderwerpen die je ex interessant vindt. Belangrijk is dat je ex geen argwaan of het vermoeden krijgt dat je hem of haar zo graag terug wilt

Fouten die je wilt vermijden als je niet weet waarover te praten met je ex

Geef je ex onder geen beding de indruk dat je zelf aan de verliezende kant staat en je ex aan de winnende kant. Met andere woorden : stel je niet onderdanig op ! Komen er onderwerpen ter sprake die lastig zijn, zoek dan altijd naar overeenkomsten en zorg ervoor dat jullie beiden als winnaars uit de bus komen.

Vermijd dat je je ex verwijt of de indruk geeft dat jij ‘wel weet hoe het moet’. Je ex heeft in dit stadium nog weinig vertrouwen in je. Je zult dus meerdere ontmoetingen moeten hebben met je ex om dat vertrouwen terug te winnen. Denk van tevoren goed na waarover je wilt praten met je ex. Kies hiervoor de juiste woorden.

Oordeel of veroordeel niet. Wat je kan helpen is te beginnen met een sterke « ik » boodschap en vertel dan wat je voelt. Wil je praten met je ex over dingen die je dwars zitten, spreek dus altijd vanuit je gevoel « ik voelde me verdrietig toen je zei dat ik jaloers was ».

Laat je ex vooral zien welke kwaliteiten je in huis hebt en stel je ex geen vragen waar hij of zij nu toch geen antwoord op kan geven. Als je ex zich geen raad weet met wat je zegt (dat voel je automatisch wel) zeg dan « ik wil alleen maar aangeven wat ik toen voelde zodat je beter begrijpt waarom ik toen zo reageerde ». Maar nogmaals : weet je niet waarover praten met je ex, blijf sowieso rustig en beheerst, dan hoeven gesprekken met je ex je ook geen stress te bezorgen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hi Marjolein,

    M’n beste vriendinnetje heeft vandaag de bons gekregen en zit er helemaal doorheen. Ze zijn collega’s en zien elkaar maandag dus weer…ze heeft daarom maar kort de tijd om zichzelf bij elkaar te rapen om er maandag weer fris, opgewekt en zelfverzekerd uit te zien…wat denk jij, ziek melden? Of heb je een betere tip?

    1. Beste Lisette, wat lief dat je voor je vriendin opkomt. Er is natuurlijk geen ‘quick fix’ voor 2 dagen. Het is echter toch het beste als zij wel naar haar werk gaat komende maandag. Dat gaat haar alleen lukken als ze bij zichzelf ‘een knop om’ kan zetten, maar ik begrijp dat dat niet in 2 dagen gaat lukken. Vertel haar dat het haar niet gaat helpen om te blijven kniezen in een hoekje. Laat haar maar denken (en dit is ook wat ik feitelijk bedoel met ‘die knop om’): “als hij niet ziet hoeveel ik waard ben, dan pech voor hem, dan ben ik schijnbaar niet de juiste voor hem, maar wel de juiste voor een ander”. Doe haar de groetjes en wens haar vooral veel sterkte! Liefs, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl