Wat te doen bij liefdesverdriet?

Wat te doen bij liefdesverdriet, in de eerste plaats om van dat vreselijke gevoel af te komen. Het lege en eenzame gevoel. Is je relatie net pas uitgegaan, dan zijn de wonden zeker nog het diepst. Geef jezelf eerst goed de tijd om dit te verwerken. Duik op de bank, kijk een leuke film, drink een kop thee, en huil als je hieraan behoefte hebt. Je verdriet word vanzelf minder.

Als je elke dag nog met je ex partner bezig bent en je kunt hem of haar niet goed loslaten. Bedenk dan goed waar het is misgegaan. Was er sprake van vreemdgaan? Van welke kant was dat? Was misschien het gevoel over bij een van jullie? Misschien bij jullie allebei? Ontstond er ergens ruzie over? Het is handig om te weten waar het is misgegaan, ook om hiermee je eigen gevoel te relativeren. Waarschijnlijk voel je je al beter hierdoor! Zo niet, en je wil je ex graag terug… Dan kun je daar iets aan doen!

Zijn de redenen geen struikelblok voor (mocht je plan slagen) een nieuwe relatie? Dan zit je bij jezelf al goed. Mocht je toch twijfels hebben, los dit dan eerst voor jezelf op. Kun je het vreemdgaan vergeven? Of beloven dat je het niet meer doet? Kun je de ruzie uitpraten? Als je het gesprek aan wil gaan, moet je zeker weten dat oud zeer bij jou allemaal weg is!

Dus, wat te doen bij liefdesverdriet? Je gevoelens op een rijtje zetten!

Je gevoelens spelen allemaal mee in je plan hoe je jouw ex terug kunt krijgen. Is jouw ex alweer een nieuwe relatie aangegaan? En je wil niet gaan stoken tussen de twee, dan moet je je afvragen wat je wel wil…

Of, je moet het net iets subtieler aanpakken. Je kunt je ex een bericht sturen, (via e-mail, whatsapp of de sms) of gewoon bellen en zeggen dat je weer eens wil afspreken. Gewoon, voor de gezelligheid.

Heeft je ex geen relatie, scheelt je dat natuurlijk weer wat moeite. Wat te doen bij liefdesverdriet? Actie ondernemen!

Mocht je ex jou willen zien, dan is dit super. Bedenk je van te voren wat je precies wilt zeggen. Als het goed is, weet je precies hoe hij of zij in elkaar steekt. Je kunt hierdoor voor bereiden hoe je het nieuws gaat brengen. Gaan jullie samen ergens drinken? Naar de bioscoop? Een wandeling over het strand? Pas je gespreksstof aan op de situatie. Wat te doen bij liefdesverdriet? Een duidelijk gesprek voorbereiden!

Schrijf desnoods van te voren wat steekwoorden op, hierdoor onthoud je het beter. Beschrijf bijvoorbeeld wat leuke momenten die jullie samen beleefd hebben, verwerk een hobby die jullie samen hebben, of een band of film! Maak het geen ‘stijve speech’, maar een relaxt gesprek.

Het is zover, je ex wil je zien en je kunt open kaart spelen! Wanneer er positief gereageerd word op je gevoel dan ben je al een heel eind natuurlijk. Mocht je ex bij zijn, mocht hij of zij die hebben, huidige relatie willen blijven, dan is dat erg rot om te horen natuurlijk. Je weet dan wel waar je aan toe bent.

Wil jouw ex het nog een kans geven? Maak er een gezellig moment van. Probeer jullie problemen te bespreken waar het op mis is gegaan, om teleurstellingen te voorkomen. Het zou zonde zijn om jouw liefdesverdriet nogmaals te moeten doorstaan.

Dus, wat te doen bij liefdesverdriet? Open kaart spelen en er voor gaan! In een hoekje huilen is nergens voor nodig! Waar een wil is, is een weg. Jullie kunnen vast weer gelukkig samen, dat weet ik zeker!

Je kunt ook nog dit artikel lezen: wat te doen tegen liefdesverdriet

Schrijf je in op deze pagina voor de training om je ex terug te winnen of bekijk mijn videos die zowel over liefdesverdriet als ex terug winnen gaan op mijn youtubekanaal

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG