• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wil Jij Je Ex Bellen? NIET DOEN!

Iedereen die wel eens een geliefde is kwijtgeraakt, kent het vervelende en hartverscheurende gevoel. Het liefst sluit je jezelf de hele dag op en kruip je in bed. Maar dat kan niet. Misschien ook wel, maar dat is niet de bedoeling. Een mens kan niet de hele dag slapen. Dus dan ga je ijsberen door het huis.

Onrustig gedrag vertonen en alleen maar kijken naar je mobiele telefoon. Zou je ex misschien bellen en spijt hebben? Die telefoon kriebelt in je gedachten, want je zou je ex zomaar kunnen bellen. Heel even zijn/haar stem horen. Je hele gedachtengang wordt verstoord door één zin: Ik wil mijn ex bellen.

Hoe krijg je die ex van je terug?

Dat is een goede vraag en niet zo moeilijk als het lijkt. Natuurlijk heb je nooit de garantie. Het hangt er ook vanaf wat de reden is geweest voor de breuk. Maar als het om ruzies ging van simpele aard en wat ingeslopen sleur, ja dan is het mogelijk. Allereerst moet er dan wel wat gebeuren en moet je niet de hele tijd in je hoofd hebben dat je kost wat kost je ex over de lijn wilt spreken.

Wat kan je wel doen?

Allereerst, je bent niet raar dat je denkt en voelt dat jij je ex wilt bellen. De persoon die jou lange tijd in zijn/haar armen heeft gehouden moet nu niks meer van je weten. Er is iets geknapt en goed ook. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle gevoelens ook gelijk zijn verdwenen. Meestal niet. Dat zou namelijk onmenselijk zijn.

Zoals al eerder gezegd, hangt het er wel vanaf wat de breuk was. Maar over het algemeen genomen zijn gevoelens niet zomaar weg. Vaak zijn het de dagelijkse bekommeringen en ruzies die de sfeer goed kunnen verzieken.

Nu achter je ex aanbellen is iemand nog verder van je af duwen. Het voelt tegenstrijdig met je eigen gevoel, maar het is echt waar. Iemand die los kan laten, heeft uiteindelijk meer om vast te houden.

Dit geldt in een relatie en zeker na een relatie. Het heeft na de tijd zelfs meer weg van stalking. Zo zal het wel ervaren worden in ieder geval, want de persoon in kwestie wil tot zichzelf komen. Door nu als een stalker te gaan gedragen, zal je ex doen besluiten de juiste keuze te hebben gemaakt en dat wil je nu juist niet.

Hoe krijg je ex dan terug?

Eigenlijk door precies het tegenovergestelde te doen, dan wat je hart je ingeeft. Klinkt heel vreemd, maar in de praktijk heeft vaak gebleken dat deze theorie klopt. Waarbij je dan aan kan denken is het volgende:

1. Niet bellen/smsen/mailen

2. Zelf weer eruit gaan met vrienden/vriendinnen

3. Niet je ex zijn/haar facebook of andere social media controleren

4. Je niet zielig/wanhopig voordoen

5. Door normaal te reageren zonder al te veel vragen

6. Blijf positief handelen/reageren

7. Bij contact niet gaan claimen

8. Zoek afleiding

Je zal zien, als je deze punten aanhoudt, dat je ineens weer een stuk aantrekkelijker wordt voor je ex. Want je ex verwacht immers dat jij ook in liefdesverdriet verdrinkt en nu dat niet zo is, komen van zijn/haar kant ook vraagtekens. Succes!

 

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoe dan?? Ik zoek me suf naar advies, alle sites zeggen hetzelfde. Ik weet allang wat ik moet doen maar mijn vraag is HOE!
  Mijn man, ex man, weigert scheiding uit te spreken maar verdwijnt gewoon. Ik moet hem laten gaan en wil er voor mezelf gewoon mee dealen. Toch blijf ik achter die stomme telefoon zitten. Zelfs zojuist een app geinstaleert waar hij nog wel acctief op is( of mij nog niet geblokkeert heeft) nou dat weet ik dan ook weer! Maar aat schiet ik ermee op? Ik wil hem niet in mn hoofd gewoon helemaal niet!
  Ga iets anders doen, wat ik doe, hij is daar, zit nog op de bank, slaapt nog in bed en zit zelfs nog op de wc. Lakens gewassen, zijn spullen cadeautjes en trouwring staan in de schuur. Uit t zicht is uit het hart? Wanneer dan?
  Ben ook wel heel boos, kijk naar mijn 4 kids en ben woedend! Ook schoonfamilie is ineens verdwenen, gisteren verjaardag van mn meisje geviert hoop mensen om me heen, maar kan alleen maar denken waarom niemand van zijn kant de moeite neemt om maar een berichtje te sturen!? Het lijkt wel hoe langerhet duurdt hoe meer ik ermee bezig ben. Staan operaties geplant, oudste middelbare school ik heb genoeg andere dingen om mee bezig te zijn maar hij zit in de weg! Hij moet eruit, uit mn hoofd, uit mn systeem! Wie verteld mij HOE??

  1. Beste Eva, is het inmiddels gelukt om hem uit je systeem te krijgen? Je vraagt je af hoe dat te doen, maar je zult niet blij zijn met het antwoord dat ik je ga geven: JIJ bent de enige die hier iets aan kan doen. Jij en niemand anders! Niemand kan dat voor jou doen. Het is jouw verantwoordelijkheid. Blijf niet klagen door je af te vragen waarom niemand jou een berichtje stuurt. Creëer het leven zoals jij het graag wilt. Laat je omringen met mensen aan wie je jezelf kan optrekken. Blijven hangen in boosheid lost niks op. Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 2. Ik hoef m’n ex niet terug, ondanks dat ik stapelverliefd was.
  Het gaat erom dat je je zinnen verzet en realistisch nadenkt of er überhaupt een toekomst voor de lange termijn inzat.
  En het antwoord is in mij geval: nee.
  Blijven nadenken dus én nóóit achter je ex aan gaan rennen, terwijl hij of zij iets onacceptabels heeft gedaan of gezegd en misschien wel meerdere keren.
  Je ex zal ook de eerste stap moeten zetten hierdoor en anders maar niet, heel simpel.
  Ik zie stapelverliefde mensen of mensen die zoveel aan hun ex denken bv, eerder als labiel dan stabiel.
  Het is hoe ik erover denk.
  Je rationele denken schuift naar de achtergrond en je functioneren wordt minder of zelfs minimaal. Niet juist!
  Herpak jezelf en verman jezelf!

  Neemt niet weg dat het menselijk is dat je de tijd neemt over iemand heen te komen.
  Sterkte en succes.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG