• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zelfmoordgedachten Bij Een Verbroken Relatie? Zoek Steun!

Iedereen die een gebroken hart heeft meegemaakt kan bevestigen dat het erg pijn doet. Het voelt niet alleen alsof je hart is gebroken, het voelt alsof je hart er is uitgerukt en in duizend stukjes is verscheurd.

Het enige wat je nog voelt is pijn. Die pijn is zo ondragelijk, dat verder gaan met je leven weinig zin lijkt te hebben. Hoe moet je verder zonder je grote liefde? Zal je je ooit nog beter voelen?

Het antwoord op die laatste vraag is: ja. Je gaat je zeker beter voelen in de toekomst. Voor ieder persoon werkt het verwerkingsproces anders. Sommige mensen zijn met een paar weken over hun gebroken hart heen en andere mensen doen er een jaar over. Maar van één ding kan je uitgaan, tijd heelt alle wonden.

Zoek steun bij andere mensen

Het kan erg lastig zijn om positief, of zelfs reëel te denken met een gebroken hart. Het is dan ook niet gek als je je een tijdje somber voelt. Echter, wanneer je merkt dat je zelfmoord wilt plegen moet je zo snel mogelijk hulp zoeken.

Neem een familielid of iemand in jouw vriendenkring in vertrouwen. Samen kunnen jullie naar een professional die jou in deze nare tijd kan helpen.

Er bestaat jammer genoeg geen wondermiddel tegen een gebroken hart. Wel kan cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog, eventueel in combinatie met antidepressiva jou helpen je leven weer op de rit te krijgen.

Jij hebt je ex niet nodig om gelukkig te zijn. Hier kan jij helemaal zelf voor zorgen. Om te beginnen moet je leren om van jezelf te houden. Je ex is gek dat hij of zij jou heeft laten lopen.

Gelukkig lopen er nog genoeg andere mensen op de wereld rond, die waarschijnlijk nog een veel betere match voor jou zijn. En voor het vinden van een betere match hoef je niet eens de deur uit.

Neem eens een kijkje op een datingsite. Het beste kun je een betaalde datingsite uitkiezen. Hier komen alleen maar mensen die serieus op zoek zijn naar een nieuwe partner en geen grapjes uithalen.

Bij de meeste datingsites kun je eerst naar matches kijken voordat je moet betalen. Zitten er leuke mensen tussen? Overweeg dan een abonnement te kopen. Je hoeft niet meteen een relatie met iemand anders aan te gaan, maar het geeft je wel inzicht in welke leuke single mensen nog rondlopen.

Beweging is goed voor je

Een goede afleiding in deze moeilijke tijden is sport. Sport zorgt er niet alleen voor dat je fit wordt en goed in je vel zit. Tijdens het sporten maak je ook gelukshormonen aan die je goed kunt gebruiken nu. In het begin is het lastig om te beginnen met sporten, maar na een tijdje voel je je steeds zelfverzekerder.

Probeer de zelfmoordgedachten uit je hoofd om te zetten in positieve gedachten. Er zijn nog zoveel mooie dingen in de wereld, en één daarvan ben jij.

Wil je meer tips over zelfmoordgedachten bij een verbroken relatie? Of wil je tips over het terugwinnen van je ex? Lees dan het boek van Michelle vd Berghe!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG