Zo kom je over je ex heen

Zo kom je over je ex heen : 5 confronterende vragen

Je bent door je ex afgewezen en je weet je geen raad met je gevoelens. Je liefdesverdriet is enorm en je probeert uit onmacht je ex nog na te roepen “kom alsjeblieft terug, geef me nog een 2e kans, ik zal veranderen, ik beloof je het, ik zweer je het, echt”. Je denkt natuurlijk dat je niet zonder je ex verder kunt leven. Maar niets is minder waar.

Je zit nu wel met een ellendig gevoel maar we gaan je helpen. Er zijn legio tips te vinden die je uitleggen wat je het beste kunt doen om over je ex heen te komen en je liefdesverdriet een plek te geven. We noemen hier een paar voorbeelden:

  • Zorg goed voor jezelf
  • Eet gezond
  • Verwen lichaam en geest door ontspanning en sport
  • Neem afstand van je ex
  • Luister niet te veel naar lovesongs
  • Ruim de spullen op van je ex
  • Doe aan persoonlijke ontwikkeling en krik je zelfvertrouwen op
  • Zorg dat je super aantrekkelijk wordt voor je ex

etc. etc.

En zo kunnen we nog wel meer voorbeelden noemen in het kader van ‘zo kom je over je ex heen’ . Maar we gaan eigenlijk wel voorbij aan iets wat feitelijk belangrijker is, of op z’n minst even belangrijk!

In dit artikel die overigens ook zou kunnen heten ‘zo kom je over je liefdesverdriet heen‘ geven we je naast de gebruikelijke adviezen ook essentiële vragen ter overdenking die best confronterend kunnen zijn. Je hoeft niet meteen antwoord te geven op die vragen, maar het is goed als je je antwoorden opschrijft zodat je ze een paar dagen later weer eens terug kunt lezen. Je kunt als je emotioneel in de put zit door je liefdesverdriet niet iedere dag helder denken.

Zo kom je over je ex heen: 5 vragen ter overpeinzing

Vraag 1: Hoe tevreden ben jij eigenlijk met jezelf?

Heb je het idee dat je te veel in je ex hebt geïnvesteerd? En nu kom je er achter dat de liefde die je voelde toch iets anders bleek te zijn? Om echt van iemand te kunnen houden is het eerst nodig dat je van jezelf leert houden. Want pas alleen wat je aan jezelf geeft kun je ook aan andere geven. Je doet er dus goed aan jezelf eerst emotioneel op te voeden. Wil je van jezelf leren houden, begin dan aan een goede vriend(in) te vragen welke kwaliteiten en talenten hij/zij in je ziet.

Vraag 2: ben je echt verliefd op je ex of alleen op het beeld wat je van je ex hebt gecreëeerd?

Je hebt ongetwijfeld zoveel behoefte aan emotionele aandacht dat je die behoefte steeds op je ex hebt geprojecteerd en je ex heeft dat wellicht ook bij jou gedaan. Misschien kreeg je van je ex niet alle antwoorden op je vragen of de aandacht die je nodig had, en heb je je steeds maar ingebeeld dat het wel zo was.

Vraag 3: Is je ex nu echt de ware?

Je bent door de emotionele verwarring niet in staat goed te weten of je ex de ware voor je is. Je durft waarschijnlijk niet eens echt naar je twijfels te luisteren. Ga eens na of je je ook niet laat beïnvloeden door eventuele negatieve patronen die je als kind hebt aangeleerd en die nu nog steeds van invloed zijn op jouw behoefte aan liefde van buiten af.

Vraag 4: Ga na of je ex bindingsangst heeft. De kans is groot dat jij verlatingsangst hebt

Als je een ex hebt die je heeft gezegd dat hij/zij niet zonder je kan, denk dan niet meteen dat dat ware liefde is. Misschien ben jij vroeger wel of door je ouders of door je vorige partners in de steek gelaten en denk je nu, nu je ex zegt dat hij/zij niet zonder je kan het wel ware liefde moet zijn.

Ga eens na of je de behoefte aan liefde van je ex niet komt door je eigen verlatingsangst komt, door je angst voor eenzaamheid. Hoe meer jij tekort bent gekomen in je jeugd, des te heftiger je verliefd kunt zijn. Nuu si het niet zo dat als je vroeger aandacht tekort bent gekomen het nooit meer goed met je kan komen uiteraard. Daarom is het belangrijk te werken aan jezelf zodat je leert van jezelf te houden (zie stap 1)

Vraag 5: Zo kom je over je ex heen: sta eerst stil bij wat echte liefde is

Jouw relatie is over omdat het je ongetwijfeld niet gaf wat je nodig hebt. Ga na in hoeverre er  onrust was in je relatie. Bedenk dat in een gezonde relatie sprake is van rust. De partner is er dan altijd voor de ander en er is wederzijds vertrouwen in elkaar. Je hebt dan samen je eigen hobbies en bezigheden. Kortom er is sprake van ‘onafhankelijkheid in verbondenheid’. Zit je jezelf eigenlijk niet te foppen dat je relatie en je ex nu zo geweldig was?

Het is niet gemakkelijk om eerlijk te zijn als je antwoord moet geven op deze vragen. Bedenk dat de tijd zijn werk zal doen en dat je nog best vaak aan je ex zal denken ook al geef je toe dat er veel niet goed was in jullie relatie.. Accepteer dat dan ook. Het is heel normaal dat je verward bent en niet goed weet wat je moet doen.

Ben je er ondanks al deze vragen er achter dat je relatie zeker nog kansen heeft en wil je je ex terug winnen? Schrijf je dan in voor de gratis training!

Zo kom je over je ex en liefdesverdriet heen: schakel mijn hulp in of lees mijn boek “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG