9

Help ik ben zwanger van mijn ex

Het is een situatie die gelukkig niet vaak voorkomt maar erg belangrijk is voor de vrouwen die zwanger zijn geraakt van hun ex. Een van de meest stressvolle situaties na een relatiebreuk is wel als je pas dan constateert dat je zwanger bent van je ex.

Voor jou geldt één van de twee situaties: ofwel de relatie eindigt in de loop van de zwangerschap, of je ontdekt pas na de breuk dat je zwanger bent geraakt. In beide gevallen sta je er alleen voor: je zult het kind alleen moeten opvoeden zonder de aanwezigheid van de vader. Hoe ga je hiermee om?

Ben je eenmaal zwanger van je ex dan sta je voor een moeilijke keuze: het kind houden of niet?

Sommige vrouwen stellen zichzelf niet eens de vraag, en kunnen gemakkelijk een keuze maken, maar anderen aarzelen en weten niet wat het beste is om te doen. Een kind opvoeden vereist stabiliteit op zowel financieel als emotioneel niveau. Als je als vrouw denkt het niet alleen te kunnen redden zonder de ex partner, ga dan na welke mensen in je omgeving bereid zijn om je bij te staan. Ook al wil je ex er nu misschien helemaal niets van weten dat je zwanger bent en besloten hebt om het kind te houden, dit kan natuurlijk in de toekomst veranderen.

Neem dus geen beslissing op basis van de huidige situatie, want je maakt een keuze voor de langere termijn en de gevolgen van die keuze zul je dus feitelijk in alle opzichten je hele verdere leven moeten ondervinden en moeten accepteren.

Pleeg je abortus dan is dat iets wat je zelf aangaat. Beslis je om het kind te houden, dan zullen ook andere mensen met die keuze gemoeid zijn, in de eerste plaats is dat natuurlijk je ex en het kind. Kies nooit voor abortus als je onder druk staat. De emotionele impact van een verkeerde keuze is enorm, dus volg altijd je hart!

Moet ik mijn ex op de hoogte stellen dat ik zwanger ben?

We adviseren je om onderscheid te maken tussen de relatie die je hebt met je ex en je relatie met het kind als ouder. Het is de enige manier om beide relaties te beschermen. Je ex is niet meer je partner, maar nog altijd wel de vader van je kind. Je dient je ex dan ook meteen op de hoogte te stellen van het feit dat je zwanger bent geraakt (behalve als het een psychopaat is) en dat heeft alles met respect te maken. Als je ex er pas later achter komt dat je zwanger van hem bent geraakt dan kan dit je relatie beschadigen en een mogelijk herstel in de weg staan. We raden je aan om jezelf goed te laten informeren over je rechten en plichten, maar ook over de rechten en plichten van je ex.

Als mijn ex zegt dat hij het kind niet wenst?

Het kan voorkomen dat je zelf de knoop moet doorhakken. Dit kan een hele zware beproeving zijn, maar pas op dat je je niet schuldig gaat voelen. Blijf geloven in jezelf, dat je in staat bent om op basis van gezonde overwegingen het juiste besluit te nemen. Als je het kind houdt, probeer dan een vreedzame relatie te bewaren met je ex: jullie kind heeft er niet voor gekozen en is niet verantwoordelijk voor jullie problemen en onenigheid. Jullie kind verdient ouders die elkaar respecteren. Je kunt zult die vreedzame attitude ook nodig hebben als je alleen het kind opvoedt. Zo nodig stap je naar de huisarts om psychische begeleiding aan te vragen.

En als je ex zwanger is?

Je hebt zojuist gehoord dat je ex zwanger is en je bent compleet in paniek. Of je nu wel of niet het kind wilt erkennen en/of mee wilt helpen met de opvoeding van het kind, zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van al je rechten en plichten als vader. Maar er is geen enkele wet die een goede relatie tussen jou en je kind garandeert als het je niet lukt om een verstandige en vreedzame relatie met je ex te hebben. Verwar echter niet je plannen om terug te keren naar je ex met de plannen die je hebt als vader en oefen op geen enkele manier druk uit, noch op je ex, noch op je toekomstige kind.

Vergroot het zwanger zijn van je ex je kansen om je ex terug te krijgen?

Het kan zijn dat je ex nu overweegt om terug te komen nu je zwanger van hem bent, dit om het belang van het kind. Maar om een duurzame relatie op te bouwen, zul je eerst moeten werken aan de basis van jullie relatie en eerst moeten werken aan de onderlinge problemen zodat ze kunnen worden opgelost

Klik hier om een reactie achter te laten 9 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG