Mijn ex wijst me af. 5 tips om ermee om te gaan

« Michelle, mijn ex wijst me af en ik weet niet hoe hiermee om te gaan”. Het zijn vaak gehoorde geluiden. Natuurlijk is het altijd pijnlijk als je ex je afwijst en weet je je vaak geen raad. Soms kun je er echt wanhopig van worden. Als je ex weigert je te spreken via de telefoon of wat dan ook, of erger nog : je ex slaat de deur voor je dicht, probeer dan in ieder geval zo kalm mogelijk te blijven.

Haal even diep adem en bedenk dat de reacties van je ex alles te maken hebben met zijn of haar beleving van de situatie. Dat hoeft niet eens zozeer of direct te maken hebben met jou. Als je ex je afwijst kan het ook te maken met hoe je ex op dat moment in het leven staat. Misschien wordt het hem/haar allemaal te veel en kan hij of zij niet anders dan zeggen dan ‘ik stop ermee’.

Voel je niet schuldig

Je schuldig voelen is iets wat heel vaak voorkomt zodra je wordt afgewezen door je ex. Heb je last van die afwijzing, dan moet je je daarover niet al teveel zorgen maken. Het is een hele normale reactie. Bedenk dat de schuld niet 100 procent bij jou hoeft te liggen, ook al praat je ex nog zo negatief over je. Je weet natuurlijk zelf heel goed wat de reden is van die afwijzing. Die reden kan voor je ex heel belangrijk zijn, en voor jou minder. Dat verschil in beleving en mening zorgt voor stress en verdriet.

Er zijn ook vrouwen die zich keer op keer laten afwijzen en er ook letterlijk onderdoor gaan. Ze komen dan vaak niet tot het besef dat de oorzaak van afwijzing niet bij hunzelf ligt maar bij hun ex. De ex heeft een of andere persoonlijkheidsstoornis. Het is heel belangrijk dat je je niet in die slachtoffersrol gevangen houdt, maar dat je echt eerlijk naar jezelf kijkt en de vraag stelt of je ex nu echt een goede reden had om je af te wijzen.

Misschien ben jij verblind door gevoelens en zie je niet in dat je ex je aan het manipuleren is. Neem dus wat afstand en kijk eerlijk naar de situatie en omstandigheden. Als je je ex niet hebt uitgescholden, of je hebt hem niet gekwetst reken dan zo snel mogelijk af met die schuldgevoelens. Je ex heeft het recht niet om jou zo te behandelen en jou het miserabele gevoel te geven dat ‘jij er niet toe doet’ want natuurlijk mag jij er zijn!

Stop met het stalken van je ex

Misschien is de enige reden dat je ex je afwijst dat je hem of haar teveel berichtjes hebt gestuurd na de breuk. Je maakt je ex alleen maar bozer. Door jezelf zielig op te stellen en proberen medelijden op te wekken zal je ex niet terugkomen.

Ook als je je ex dolgraag nog 1 keer de waarheid wil zeggen is dat geen reden om dat keer op keer weer te proberen als je ex je afwijst. Je riskeert dat hij of zij nooit meer terugkomt. Dus vermijdt zielig wanhopig gedrag maar geef je ex de tijd om over zijn of haar boosheid heen te komen.

Heeft je echt wrok jegens jou terwijl je er alles aan hebt gedaan om duidelijk te maken dat je goede redenen had om bepaalde dingen te doen of te zeggen, en je ex wil dan nog steeds niet naar je luisteren ? Laat je ex dan echt met rust !

Handel met wijsheid en geduld

Onthou dat als je ex je afwijst dat dat betekent dat er een moment moest komen dat jullie relatie niet meer kon functioneren. Dat heeft dus te maken met jullie relatie, twee energiën die samenkomen en elkaar negatief beïnvloeden. Heeft dat te maken met jou als persoon ? Dat hoeft helemaal niet ! Wees wijs en geduldig en pas op dat je niet handelt vanuit paniek. Als jij ervoor kan zorgen dat je ex die rust ook krijgt, dat hij of zij zich begrepen voelt, pas dan kun je ook weer zorgen dat hij of zij je anders gaat zien.

Je ex kan je alleen nog maar meer waarderen als je geen contact meer met hem of haar opneemt. Ontmoeten jullie elkaar weer in de toekomst en is er een tijdje rust tussen jullie geweest, dan is de kans ook veel groter dat je ex open staat voor een gesprek.

Wees zelf de held en maak je sterk !

Zeker als je al meerdere malen bent afgewezen kun je op een gegeven moment gaan denken dat er iets niet deugt aan jou. Maar reken zo snel mogelijk af met die niet helpende gedachten. Zoek mensen op die jou wel een goed gevoel geven en bij wie je je veilig voelt. Je kunt altijd over verdriet heenkomen, daarvoor heb je slechts 1 ding nodig : wilskracht en geloof dat je sterker bent dan wat jou is overkomen.

Blijf actief

Je ex wijst je af en neemt geen contact meer met je op ? Zorg ervoor dat je goed met je tijd omgaat en blijf niet hopeloos wachten door passief te blijven. Onderneem actie, ga erop uit, schrijf je in bij de sportclub, zoek nieuwe vrienden op, ga vrijwilligerswerk doen of boek een mooie reis met een goede vriend(in). Het leven is te kort om te blijven hangen in je verdriet. Zonde van je tijd, want het levert ook nog eens niets op.

Conclusie

Het is heel normaal als er een crisis komt in je relatie en je ex je afwijst. Het is vaak door de conflicten dat je relatie ook sterker kan worden. Profiteer van het moment waarop je ex je afwijst door na te gaan of je relatie nu wel zo ideaal was als het leek. Nu is het moment om te ontdekken waar je grenzen liggen, een serieuze relatie aan te gaan met iemand die jouw kwaliteiten kan waarderen

Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG