• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is mijn relatie nog te redden?

Is mijn relatie nog te redden? Het gaat zo slecht tussen mij en mijn partner

Zie hier een vraag die vanmorgen binnenkwam van Christine, zij wil haar relatie redden en de passie terugbrengen zoals die er ooit was.

Haar liefdesrelatie vertoont een patroon die ik vaak bespreek tijdens coachingsessies met coachees. Het betreft vaak de routine die in de relatie is ingetreden. Beide partners weten vaak niet meer hoe ze het geluk in hun relatie weer kunnen terugvinden. Het lijkt soms even goed te gaan, maar dan opeens slaan de ergernissen en ruzies weer toe waarbij men dan vaak uiteindelijk concludeert: zo gaat het langer niet, we moeten maar uit elkaar.

Hoe kun je nu het beste handelen in een dergelijke situatie ? Moet je dan afstand creëren om de partner lucht en ruimte te geven of moet je juist steeds weer je liefde bewijzen door de ander te verwennen en te zeggen hoeveel je wel van hem/haar houdt? Wat zijn de beste manieren om de gevoelens te uiten en de ander het naar de zin te maken? In dit artikel geef ik je 3 simpele tips om je relatie te redden wanneer alles verloren lijkt. Geef de routine of sleur in ieder geval nooit de kans in je relatie!

Ik nodig je overigens ook uit om deze tips te delen met je vrienden of mensen waarvan je denkt dat ze het nodig hebben. Ze zullen je er dankbaar om zijn.

Mijn Relatie Gaat Slecht : Wat kan ik doen ?

Allereerst is het nodig om je relatie eens stevig onder de loep te nemen. Als je je afvraagt “is mijn relatie nog te redden” dan heb je al een eerste stap gezet, alleen al door het stellen van de vraag. Dit toont aan dat je om je relatie geeft en dat je er het beste van probeert te maken.

Veelal ontstaan de problemen door onopgeloste onderwerpen die men in het verleden heeft getracht aan te snijden. Op een of andere manier voelde één van de partners zich niet begrepen of gehoord, en om de lieve vrede te bewaren werd het onderwerp maar in de doofpot gestopt, denkende dat daarmee de kous af zou zijn. Een andere oorzaak is ook het koesteren van verkeerde (valse) verwachtingen, hetgeen vervolgens uitloopt op teleurstellingen.

Toch zijn er ook andere oorzaken die schade kunnen brengen in de relatie.

Als je merkt dat je partner opeens afstandelijk is geworden, dan komt dat meestal door

– je angst hem/haar te verliezen. Je raakt constant in paniek bij de gedachte dat je er ooit alleen voor kan komen te staan.

– je hebt geen moeite meer gedaan om je relatie spannend te maken omdat je dacht dat je partner toch nooit weg zou gaan. Je beschouwde je partner als ‘verworven’

Welke situatie is nu op jou van toepassing ?

Als je precies de vinger weet te leggen op de zere plek dan heb je al een hoop bereikt. Het is de eerste stap naar ‘genezing’ van je relatie.

Is mijn relatie nog te redden? Ja, maar zet eerst deze stap

Als je je relatie echt wilt redden, ga dan een stap verder. Stel jezelf de vraag of je problemen niet voortkomen uit het feit dat je zelf niet gelukkig bent en je het geluk probeert te ‘halen’ bij je partner. Hoe? Door druk te leggen op hem of haar, en altijd maar te klagen dat je niet krijgt waar je naar verlangt.

Het heeft ook geen zin om maar non stop tegen je partner te zeggen “ik hou van je”. Als je het te pas en te onpas gebruikt verliezen deze mooie woorden hun kracht. Gebruik ze dus met mate en bewijs je liefde door daden.

Veel relaties zijn te redden, ook al lijkt het allemaal hopeloos verloren. Door eerlijk uit te komen dat je niet tevreden bent met jezelf, dat je niet in staat bent om het geluk in jezelf te vinden, kortom door jezelf kwetsbaar op te stellen, kan je partner al veel gemakkelijker begrip tonen voor jouw situatie. Bedenk ook dat woorden veel minder krachtig zijn dan daden

Vervang “Is mijn relatie nog te redden” door de vraag “Wat heeft mijn partner nodig om gelukkig te zijn?”

Om je relatie te redden zul je eerst goed moeten begrijpen wat je partner nodig heeft om gelukkig te zijn. Je kunt nu nog zoveel van jezelf geven, als je geeft wat hij/zij niet nodig heeft dan stop je al je liefde en energie in een bodemloze put met als gevolg dat jij ‘leeggezogen’ achter blijft. Probeer onder woorden te brengen waarom je van je partner houdt, welke mooie eigenschappen je in hem/haar ziet.

Dit is essentieel voor een gelukkige relatie: de erkenning van de ander. Als je de pyramide van Maslow kent (onze basisbehoeften) dan staat erkenning op de vierde plaats. Ieder mens heeft het nodig om erkend te worden.

Daarom adviseer ik je om zo nu en dan een compliment te geven aan je partner (eigenlijk zou je dat 1 keer in de 2 à 3 dagen moeten doen), zonder zelf iets terug te verwachten, maar met het eenvoudige doel om de ander blij te maken.

Christine leerde in mijn coaching om te geven zonder er iets voor terug te verwachten. Het is de beste manier om je niet te laten beïnvloeden door je eigen gevoelens en dagelijkse beslommeringen. De sleur verdwijnt dan op natuurlijke wijze, zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt!

Breng de passie terug in je relatie!

Vaak wordt mij ook de vraag gesteld: “Michelle, ik wil echt mijn partner wel een plezier doen, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn partner ook zijn/haar gevoelens naar mij uit?”.

Natuurlijk is het doel je relatie te redden, en jezelf niet aan de vragende kant op te stellen.
Dus hierna volgt stap 3 : krijg weer controle op je relatie door te weten waar je eigen passie en interesses liggen.
Het is moeilijk om je relatie te redden als je vreemden voor elkaar blijft. Daarom hier een belangrijke tip:

Bepaal één of meerdere activiteiten waar je hartje sneller van zou kunnen gaan kloppen en deel het eventueel met je partner. Doe dat 1 keer per week. Denk bijvoorbeeld aan het doorbrengen van een middagje in de sauna, een rondvlucht maken in een Cessna, een weekendje weg en een mooie wandeling maken in de natuur etc.

Maak een lijstje en plan een paar activiteiten. Grote kans dat de passie weer terugkomt in je relatie als je partner mee wil doen, maar dat is hij of zij niet verplicht. Laat je dus niet van de wijs brengen als je deze activiteiten alleen zult (moeten) doen. Je zult zien dat je door deze activiteiten te ondernemen je al heel veel beter gaat voelen en daarmee ook meer zelfvertrouwen zult krijgen.

Wanneer je relatie slecht gaat en je vraagt je af ‘is mijn relatie nog te redden’, begin dan altijd eerst bij jezelf.
Dus hierbij nog op een rij mijn 3 tips om de passie weer terug te brengen in je relatie:

1/ geef je partner de ruimte waar hij/zij om vraagt

2/ erken je partner door het regelmatig geven van een compliment zonder te overdrijven in het uiten van gevoelens.

3/ stel een bijzondere activiteit voor (3-4 keer per maand) en doe  het zonodig samen, maar verplicht je partner tot niets

Als je geen angst meer hebt om je partner te verliezen en je hebt het geluk gevonden in jezelf, dan zal de kans dat je relatie verloren raakt veel kleiner zijn.
Alvast bedankt voor je reactie op dit artikel

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG