JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hypnotherapie, Relatieproblemen    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe bindingsangst overwinnen: praktische tips voor een gezonde relatie

Bindingsangst en verlatingsangst: twee begrippen die vaak in Ć©Ć©n adem worden genoemd, en terecht. Ze zijn als twee zijden van dezelfde emotionele medaille en spelen een belangrijke rol in liefdesrelaties.

In dit artikel gaan we dieper in op dit mechanisme en dan met name op hoe je bindingsangst kunt overwinnen. We zullen hierbij nader ingaan op een minder bekende vorm van therapie. Te weten: hypnotherapie.  

bindingsangst overwinnen met hypnotherapie

We leggen je eerst uit wat bindingsangst is, hoe het kan ontstaan maar vooral dus ook hoe hypnotherapie helpt bij het oplossen van bindingsangst.

Maar laten we eerst de nauwe relatie tussen bindingsangst en verlatingsangst eens verkennen.

Want die is er zeker!

Bindingsangst en Verlatingsangst: als verbonden in een emotionele dans

Bindingsangst en verlatingsangst zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn als yin en yang met elkaar verbonden en beĆÆnvloeden de manier waarop we relaties aangaan, onderhouden en beĆ«indigen.

In dit artikel zul je ontdekken waarom deze twee emoties hand in hand gaan en hoe ze invloed hebben op de manier waarop we liefhebben.

Wat is bindingsangst?

Bindingsangst wordt vaak omschreven als de angst om je emotioneel te hechten of te verbinden met iemand op een dieper niveau. In dit gedeelte zullen we de definitie van bindingsangst verder verkennen en voorbeelden geven van hoe het kan ontstaan.

Allereerst: bindingsangst is het fenomeen waarbij mensen zich terugtrekken, vermijdingsgedrag vertonen, en moeite hebben om zich open te stellen voor een langdurige relatie.

Het komt voort uit een diepgewortelde angst om gekwetst te worden, om de controle te verliezen, of om afhankelijk tezijn van iemand anders. Deze angst kan voortkomen uit traumatische ervaringen uit het verleden, zoals eerdere mislukte relaties, verwaarlozing, of zelfs onveilige hechting in de kindertijd. Deze onveilige hechting veroorzaakt emotionele afhankelijkheid en is destructief voor relaties. 

De onveilige hechting maakt dat je je wellicht ook kunt herkennen in 1 van de 4 hechtingstijlen. Maar hierover meer verderop in dit artikel.

Laat ik je eerst een voorbeeld geven wat de impact kan zijn op jou nu je een relatiebreuk doormaakt en je hebt al een eerdere ervaring gehad met verlating. 

hypnose bij bindingsangst

Stel je voor je bent erg verliefd op iemand en alles lijkt perfect te gaan, tot hij/zij je hart breekt. Hij of zij gaat bijvoorbeeld vreemd of beƫindigt simpelweg de relatie en misschien wel op een manier die je lang niet had verwacht.

Deze ervaring kan diepe littekens achterlaten en ertoe leiden dat je relaties uit de weg gaat zodra iemand heel dicht bij je komt. 

Je bent immers bang om opnieuw gekwetst te worden, dus vermijd je, vaak op onbewust niveau, emotionele verbintenissen.
Je brein maakt direct een link met Ć©Ć©n of zelfs meerdere ervaringen van verlating. Je voelt dezelfde pijn. Voor je het weet heb je op onbewust niveau een programma geĆÆnstalleerd die je vertelt "dit nooit weer", en voilĆ , je beland in een angstig vermijdende hechtingsstijl.

Bindingsangst overwinnen begint bij het begrijpen van je hechtingsstijl

Toen psycholoog John Bowlby, de pionier van hechtingsonderzoek, zijn speurneus in de wereld van hechtingsstijlen stak, ontdekte hij een interessante ontdekking: wanneer een kind wordt geboren in een veilige en liefdevolle omgeving, is de kans groot dat ze op latere leeftijd een veilige hechtingsstijl ontwikkelen. 

Bekijk hier de video over John Bowlby "The Attachment Theory. How Chilhood Affects Life"

Zie je eigen hechtingsstijl als een unieke dansstijl die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld: ofwel je danst op de maat van de liefde, met vertrouwen als je danspartner, of je maakt onzekere twijfelachtige pasjes. In dat laatste geval kunnen er 2 dingen gebeuren:

  • je houdt je danspartner flink op afstand, want oh wee als hij/zij straks op je tenen staat of je nogmaals vraagt voor een dans. Tegelijkertijd zou je willen dat die dans nooit meer stopt. OF...
  • je houdt je danspartner net iets te stevig tegen je aan (ook al weet je dat hij/zij nauwelijks ruimte meer heeft om te ademen) in de hoop dat hij/zij zal zeggen "je bent de beste, ik laat je nooit meer los"

Bovenstaande voorbeelden laten zien de veilige, de angstige en de vermijdende hechtingsstijl.

Partners met een angstige hechtingsstijl kleven soms als klittenband aan hun partner terwijl partners met een vermijdende hechtingsstijl graag een beetje ruimte houden. De danspartner met bindingsangst, staat als een twijfelende muurbloem aan de rand van de dansvloer of houdt voldoende ruimte tussen zichzelf en de ander.

Dus, of je nu een veilige danser bent die met zelfvertrouwen over de dansvloer beweegt, een angstige danser die soms te hard knuffelt, een vermijdende danser die de shuffle doet of een bindingsangstige danser die twijfelt of je Ć¼berhaupt wilt dansen, onthoud dat er ruimte is voor alle dansstijlen in de wereld van relaties.

Het belangrijkste is om de muziek van liefde te blijven volgen en af en toe van danspartner te wisselen om te zien welke stijl het beste bij je past.

Verlatingsangst: de andere kant van de medaille

Bindingsangst en de angstige hechtingsstijl hebben veel gemeen. Beiden zijn bang voor afwijzing en verlaten worden, maar de angstige hechtingsstijl zoekt nabijheid terwijl bindingsangst afstand houdt.

Ze moeten allebei leren dat dansen in een relatie betekent dat je soms dichtbij moet komen en soms een stapje terug moet doen, zonder de maat te verliezen. Het is als een tango van emoties, en de sleutel is communicatie en vertrouwen.

Of het nu gaat om bindingsangst overwinnen of het oplossen van verlatingsangst, dans je eigen dans, maar onthoud dat relaties als een goede beat zijn, soms snel en soms langzaam, maar altijd de moeite waard om op de dansvloer te blijven.

Wanneer we verlatingsangst meer onder de loep leggen zien we een diep gewortelde angst om in de steek gelaten te worden.

Het zijn vaak de intense gevoelens van onzekerheid en angst over het behouden van de genegenheid en aandacht van hun partner. Deze partners kunnen zich overmatig aanhankelijk gedragen, hebben voortdurend geruststelling nodig, en hebben vaak irrationele angsten over het verlies van hun geliefde. 

Verlatingsangst kan, net als bindingsangst, zijn oorsprong vinden in eerdere ervaringen, zoals het opgroeien in een onstabiele omgeving of het ervaren van verlating door belangrijke mensen in hun leven.

Voorbeeld: stel je werd als kind vaak achtergelaten aan je lot. Je ouders of opvoeders waren vaak niet beschikbaar. Dit creƫert een diep gevoel van onveiligheid. Als volwassene kun je dan extreem bezitterig en veeleisend gedrag vertonen uit angst om opnieuw verlaten te worden.

Hoe bindingsangst en verlatingsangst samengaan

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: ze komen vaak voort uit vergelijkbare wortels van emotionele onzekerheid en angst.

Mensen met bindingsangst zijn bang om zich te hechten, omdat ze bang zijn dat ze uiteindelijk verlaten zullen worden.

Er is in het verleden dus een ervaring geweest van emotionele pijn waarbij iemand zich verlaten voelde, of anders gezegd zich in de steek gelaten voelde. Aan de andere kant hebben mensen met verlatingsangst moeite om hun partner ruimte te geven, omdat ze bang zijn dat de ander hen zal verlaten. Vaak verbreken ze al voortijdig de relatie zodat ze zelf niet de pijn van afwijzing hoeven te ervaren.

Dus, die diepgewortelde emoties uit het verleden, of het nu gaat om een relatie die in de soep liep of een jeugdervaring die je nooit helemaal hebt verwerkt, kunnen die twee angsten flink aanwakkeren. Het is als een emotionele domino-effect - Ć©Ć©n gebeurtenis kan de andere in beweging zetten, en voor je het weet, ben je in een ingewikkelde dans van angst en onzekerheid beland.

Hypnotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor het ovewinnen van zowel bindingsangst als verlatingsangst. "Maar waarom precies" vraag je je misschien af.

Laten we eens duiken in de wereld van hypnose en ontdekken hoe hypnose in therapie kan helpen bij het oplossen van deze complexe relatieproblemen.

Bindingsangst overwinnen: waarom hypnotherapie zo goed werkt

Als je op zoek bent naar de beste manier om je bindingsangst te overwinnen, heb je hoogstwaarschijnlijk nog niet gehoord over hypnotherapie. Laten we dit eens nader bespreken.

Laten we beginnen met de vraag: "Wat is hypnotherapie eigenlijk?". De meeste mensen hebben echt geen idee wat het is en hebben er vaak een rare voorstelling van. Veel mensen staan er ook nogal sceptisch tegenover en dat is echt heel jammer.

Voordat je denkt aan iemand die je in een diepe slaap brengt en je laat kwaken als een kip op commando zoals ik ook al eerder in dit artikel heb beschreven, laten we dat misverstand uit de weg ruimen.

Bekijk ook nog deze video die ik samen met mijn collega Sylvia heb opgenomen. Aangezien op een gegeven moment helaas de camera het begaf hebben we het omgezet in een videopodcast.

Of lees ook nog dit artikel waarin ik je uitleg hoe hypnotherapie kan helpen bij verlatingsangst

Zie je patronen bij jezelf van bindingangst, zodanig dat het je belemmert om fijne relaties aan te gaan? Check deze pagina en overweeg hypnotherapie!

Hypnotherapie: wetenschappelijk onderbouwd

Hypnotherapie is beslist geen goocheltruc, maar een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie die zich richt op het gebruik van hypnose om positieve veranderingen in de geest en het gedrag van een persoon te bevorderen.

Hypnose is dus een staat van diepe ontspanning en gerichte aandacht, waarbij de kritische mind wordt uitgeschakeld. Je geest is dan meer ontvankelijk voor suggesties en positieve verandering. Dat heeft ook te maken met de golven in je brein die veel lager zijn in de trancestaat dan wanneer je bijvoorbeeld alert bent.

Wanneer je in hypnose bent kun je dat ook vergelijken met wanneer je naar een boeiende film kijkt en zo diep in het verhaal opgaat dat je alles om je heen vergeet. In de hypnotherapie wordt hypnose toegepast omdat je in de ontvankelijke staat negatieve overtuigingen en patronen verandert in je onderbewustzijn door middel van suggesties. 

Maar hoe werkt hypnotherapie dan precies bij de behandeling van bindingsangst? Laten we eens kijken.

Voorbeelden hoe hypnotherapie bindingsangst aanpakt

Zoals we al in dit artikel hebben aangegeven kan bindingsangst iemands vermogen om een gezonde en gelukkige relatie te onderhouden ernstig belemmeren. De angst om zich te hechten kan ervoor zorgen dat mensen zichzelf saboteren, afstand nemen van hun partner, of zich gedragen op een manier die de relatie ondermijnt. Wanneer dit zich uit in angstig obsessief gedrag wordt dit in de psychologie ook wel 'codependent gedrag' genoemd.

Hypnotherapie kan helpen bij het aanpakken van bindingsangst op veel verschillende manieren.

We geven je hierbij een aantal voorbeelden:

  • Diep gewortelde overtuigingen worden aangepakt: Hypnotherapie kun je ook zien als een innerlijke tuinier met een groene duim, die zich bezighoudt met diepgewortelde overtuigingen. Stel je voor je geest is een wilde chaotische jungle, waarin al die oude, negatieve overtuigingen zich als onstuimige lianen door de bomen slingeren. Hypnotherapie trekt deze lianen eruit en plant in plaats daarvan zaadjes van zelfliefde en acceptatie. Het is als het omtoveren van een woeste wildernis in een prachtige botanische tuin. In deze vernieuwde tuin groeit geen onkruid van bindingsangst meer. Je zou kunnen zeggen dat je innerlijke wereld nu een bloemenzee is, en de angst om te binden is net zo zeldzaam als een eenhoorn in je achtertuin šŸ™‚ Je kunt nu met een gerust hart flirten en gezonde relaties verwelkomen, wetende dat je je eigen tuintje goed verzorgt.
  • Trauma's onverwerkte emoties krijgen ruimte om verwerkt te worden: Hypnotherapie kun je daarnaast ook zien als de sleutel tot de deur die je toegang geeft tot je innerlijke emotionele archief. Wanneer er sprake is van trauma's en onverwerkte emoties, zal je in een trance ervaring merken dat het voelt alsof je van binnen iets opruimt. Hetzelfde gevoel dat je kunt hebben bij het opruimen van een rommelige zolder vol oude herinneringen. Door deze emotionele bagage op te ruimen en te begrijpen, ontstaat er meer innerlijke harmonie, word je hart bevrijd van de last die bindingsangst met zich meebrengt. Het is alsof de zon doorbreekt na een lange periode van donkere wolken, en de lucht voelt frisser aan. Met deze last van het verleden verlicht, kunnen mensen weer met een open hart liefhebben en zich volledig aan een relatie wijden zonder de schaduw van het verleden die hen achtervolgt.
  • Je zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen een boost: Hypnotherapie heeft de kracht om zelfvertrouwen te vergroten, waardoor mensen met bindingsangst zich sterker voelen in hun relaties. Laten we hiervoor weer eens een mooie metafoor bedenken. Ik weet namelijk dat wanneer ik je metaforen geef jij een ander gevoel krijgt ;-). Dus stel, na de sessie ervaar je alsof je bent voorzien van een set gloednieuwe, stevige vleugels. Met deze vernieuwde zelfverzekerdheid zul je je veel veiliger voelen om te springen in de onbekende diepte die relaties met zich meebrengen. De angst voor afwijzing of kwetsing begint te vervagen omdat je nu gelooft in je eigen veerkracht. Of stel je voor dat het voelt als een soort emotioneel harnas, dat je beschermt tegen de kwetsbaarheid die bindingsangst kan veroorzaken. Je kunt zonder angst genieten van de warmte en geborgenheid van een liefdevolle relatie. Hypnotherapie helpt je om jezelf meer te waarderen en te geloven dat je de moeite waard bent om lief te hebben en liefde te ontvangen.
  • Je ervaart geen disfunctionele angst meer: Angst is eigenlijk een essentieel overlevingsmechanisme dat ons waarschuwt voor echt gevaar. In situaties waar er een directe dreiging is, kan angst ons lichaam activeren om te vechten, vluchten of bevriezen, wat levensreddend kan zijn. Echter, wanneer onverwerkte emoties uit het verleden aanwezig zijn en ons brein nog steeds denkt dat die angst functioneel is in het heden, kan het ons in de war brengen. Het kan ervoor zorgen dat we reageren op niet-bedreigende situaties alsof ze dat wel zijn, wat leidt tot overmatige angst en belemmering in ons dagelijks leven. Het is alsof ons angstalarm constant afgaat, zelfs als er geen rook is, en dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Het is belangrijk om het onderscheid te maken tussen functionele angst in gevaarlijke situaties en disfunctionele angst die voortkomt uit onverwerkte emoties.
  • De communicatie met anderen en met jezelf wordt verbeterd: Bindingsangst kan een flinke knauw geven aan de manier waarop we communiceren in relaties. Vaak leidt het tot defensieve gesprekken of het vermijden van moeilijke onderwerpen, simpelweg omdat we bang zijn voor de emotionele blootstelling. Hypnotherapie kan hier wonderen verrichten. Het is alsof het die innerlijke dialoog in je brein een zachte, geruststellende stem geeft. Wanneer de bindingsangst wordt overwonnen, voelt het als een heldere, open communicatie zonder obstakels. Het is als een warm gesprek bij de open haard, waarbij beide partijen zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen zonder angst voor afwijzing. Of zie het zo: het is alsof je een taal leert die je nooit kende, en plotseling kun je jezelf helder uitdrukken en begrepen worden door anderen. Nu je dit zo allemaal leest. Wat denk jij? Lijkt het jou ook niet een heerlijke bevrijdende ervaring waarbij liefde en verbondenheid de ruimte krijgen om te groeien?
bindingsangst verlatingsangst

Hypnotherapie: een krachtige manier om relatieangsten aan te pakken

Natuurlijk is hypnotherapie niet alleen geschikt voor bindingsangst of verlatingsangst. Er zijn wel honderden stoornissen, pathologieƫn, overtuigingen, angsten etc. waarbij hypnotherapie via de toepassing van hypnose geweldige veranderingen teweeg kan brengen.

Weet dat het nooit te laat is om te werken aan het oplossen van je problemen zoals bindingsangst en verlatingsangst zodat je liefdevolle en gezonde relaties kunt omarmen die jij verdient!

Overdenk eens deze vragen:

  • Heb je ooit angst gekend om jezelf open te stellen voor een relatie omdat je bang was om gekwetst te worden?
  • Heb je ooit gevoeld dat je constant geruststelling en bevestiging nodig hebt in je relatie?
  • Heb je ooit het idee gehad dat je partners je zouden kunnen verlaten en voel je je hierdoor onzeker?

Als je op een van deze vragen "ja" hebt geantwoord, dan is het misschien tijd om hypnotherapie te overwegen als een mogelijkheid om je te helpen. Zeker als je niet verder bent gekomen in de gesprekken bij de psycholoog. Het kan een waardevolle stap zijn op weg naar het oplossen van bindingsangst en verlatingsangst.

Mijn partner heeft bindingsangst: tips om dit aan te pakken

Als je vermoedt dat je partner bindingsangst heeft, is empathie en geduld van essentieel belang. Ik geef je wat tips hoe je dit zou kunnen aanpakken.

Motiveer hem of haar voor hypnotherapie door suggesties te geven die het onderbewustzijn beĆÆnvloeden.

Zeg dus niet met belerende stem "Je zou zus of zo moeten doen" maar stel goede vragen. Benadruk de voordelen van persoonlijke groei en relatieverbetering.

Zeg dingen als: "Stel je voor hoe het zou voelen voor jou wanneer je meer zou kunnen leven vanuit vertrouwen" of "Hoe zou het zijn als je straks kunt zeggen 'ik heb mijn bindingsangst overwonnen'. Wat zou je dat opleveren?"

Het doel hiervan is om positief te beĆÆnvloeden en de drempel naar hypnotherapie te verlagen.
Ga ook bij jezelf na en stel de vraag: "wat maakt dat ik me aangetrokken voel tot iemand die zich niet kan binden?".

De kans is groot dat je worstelt met een diepe overtuiging dat je zult worden verlaten omdat je de moeite niet waard bent.

Wat geloof jij over bindingsangst?

Als ik je zou ontvangen in een sessie hypnotherapie zou mijn eerste vraag zijn "Wat geloof je eigenlijk over je eigen bindingsangst (of verlatingsangst)?"

Geloof je dat het een aangeboren angst is of iets wat je jezelf hebt aangepraat?

Bindingsangst kan namelijk vaak een label zijn die we op onszelf of anderen plakken, maar het hoeft niet altijd zo te zijn.

Soms denken we dat we bindingsangst hebben, omdat we in het verleden partners zijn tegengekomen die niet bij ons pasten of ons hebben teleurgesteld.

In een hypnotherapiesessie beginnen we daarom met een voorgesprek om dieper in te gaan op wat je over je bindingsangst gelooft. We onderzoeken waar deze overtuigingen vandaan komen en hoe ze je gedrag in relaties beĆÆnvloeden.

We creƫren immers de wereld om ons heen op basis van wat we geloven. Onze overtuigingen fungeren als filters die onze perceptie vormgeven.

Als je bijvoorbeeld gelooft dat je bindingsangst hebt, zul je situaties interpreteren en gedrag vertonen dat past bij dat geloof. Dit betekent dat de kracht van onze gedachten en overtuigingen de realiteit kan vormen.

Je 'hebt' geen bindingsangst, je 'doet' bindingsangst

Bindingsangst is niet iets dat je 'hebt', maar eerder iets dat je 'doet'. Het is gedrag en geen onveranderlijk kenmerk van wie je bent. Het is belangrijk om te beseffen dat 'bindingsangst' slechts een bijvoeglijk naamwoord is, geen werkwoord.

Dit betekent dat je de vrijheid hebt om je eigen unieke betekenis aan dit gedrag te geven en eraan te werken als je voelt dat het je in de weg staat in relaties.

In hypnotherapie proberen we al jouw overtuigingen te onderzoeken en, indien nodig, te herschikken, zodat je een nieuwe, meer positieve realiteit kunt creĆ«ren. 

Het is dus belangrijk om te onthouden dat bindingangst geen vaststaande diagnose is, maar eerder een patroon dat we kunnen begrijpen en veranderen.

We ontdekken vaak dat het meer te maken heeft met vertrouwen, zelfbeeld, of eerdere ervaringen dan met bindingsangst op zich.

Dus, laten we samen de dans van je overtuigingen over bindingsangst verkennen en zien wat er onder de oppervlakte ligt van jouw bewustzijn. Misschien ontdek je dat je niet zozeer bindingsangst hebt, maar gewoon op zoek bent naar de juiste danspartner in de liefde.

Bindingsangst behandelen: mijn eigen ervaring als hypnotherapeut

Ik wil graag eindigen met een persoonlijk tintje. Als hypnotherapeut heb ik al honderden mensen geholpen met het oplossen van bindingsangst en verlatingsangst. Ik heb gezien hoe deze angsten mensen kunnen beperken en hun geluk in de weg kunnen staan.

Het is mijn passie en missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van deze angsten en gezondere relaties op te bouwen. Hypnotherapie heeft keer op keer bewezen een effectieve benadering te zijn om deze uitdagingen aan te pakken.

Ik nodig je uit om na te denken over je eigen angsten en overtuigingen in je relaties. Zou hypnotherapie een waardevolle stap kunnen zijn voor jou? Het is nooit te laat om te werken aan het oplossen van bindingsangst en verlatingsangst en om de liefdevolle en gezonde relaties te omarmen die je hart verlangt.

Conclusie: Hypnotherapie, een effectieve manier om bindingsangst op te lossen

Waarom dus hypnotherapie voor het overwinnen van bindingsangst? Omdat, zoals ik al zei, het deuren opent naar een wereld van positieve verandering en groei. Het kan je ongelooflijk goed helpen om angsten en twijfels die je in de weg staan te overwinnen. Denk je niet dat het nu tijd is om die angst los te laten en de liefdevolle relaties te omarmen waar je hart zo naar verlangt.

Bindingsangst en verlatingsangst kunnen iemands vermogen om te genieten van gezonde en gelukkige relaties ernstig beperken. Hypnotherapie biedt hiervoor een zachtaardige en effectieve benadering om deze angsten aan te pakken en de weg vrij te maken voor diepgaande verandering en persoonlijke groei. Aarzel niet om de stap te zetten naar een leven zonder onnodige angst en onzekerheid in je relaties. Je verdient het om liefde te geven en te ontvangen op een manier die je hart vervult!

Heb je zelf ook ervaringen met hypnotherapie voor bindingsangst? Deel het hieronder met anderen!

Jelle vertelde me:
"Marjolein, je hebt me in 4 sessies meer gebracht dan een jaar lang bij de psycholoog"
Wil je ook stappen uit jouw hypnose van je probleem? Ik help je snel en effectief bij:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Jaloezie
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliĆ«nten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl