21

Mijn ex laat niets meer van zich horen. Wat betekent dit?

Je ex laat niets meer van zich horen en je probeert je normale leven toch weer op te pakken. Je weet immers dat als je druk legt op je ex dat hij of zij daarmee sowieso niet terug komt. Dat het, om hem of haar terug te krijgen niet een kwestie is van je ex van gedachten te doen laten veranderen, maar om zelf weer vooruit te komen.

Want laat je zien dat je je dynamische leventje weer op de rit hebt dan zal je ex veel eerder twijfels krijgen over de juistheid van zijn of haar beslissing dan wanneer je zielig in een hoekje zit weg te kwijnen. Je ex zal zich afvragen wat er met jou is gebeurd, nu je tegen zijn/haar verwachting een geheel andere attitude laat zien.

Maar toch, ondanks dat je jezelf hebt opgepakt, blijft het aan je knagen. Je bent bang dat je ex emotioneel afstand van je neemt. Je denkt ‘ uit het oog, uit het hart’ en door de radiostilte zal mijn ex mij ongetwijfeld vergeten, en openstaan voor andere relaties.

Ook al laat je ex niks meer van zich horen, hij of zij is toch minder onverschillig dan je denkt

Het is een waarheid als een koe – en we herhalen het graag keer op keer voor mensen die bezig zijn met het terugwinnen van hun ex en die zich af en toe verloren voelen – en dat is: “ jij bent jij” . Uiteraard, dat klinkt logisch, maar wat bedoelen we hier dan mee?

Het wil zeggen dat je eigenlijk geen enkel idee hebt wat er om gaat in het hoofd van je ex. Jullie zijn immers twee verschillende mensen. Je leeft niet meer samen met je ex. Je weet niet hoe je ex tegenover de situatie staat.

En jij probeert alleen maar te gissen waarom je ex niets meer van zich laat horen. Je vraagt naar de meningen van anderen. Je dénkt dat je ‘het wel weet’ maar het blijft toch gissen. Je kunt namelijk niet controleren of het klopt wat je denkt. Je kunt dus niet objectief zijn, en toch is daar dat ene stemmetje waar je naar probeert te luisteren.

Dus laten we uitgaan van wat we wel weten. Als je dit artikel leest, dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen contact meer met je ex. Dat is prima, en betekent dus dat:

– je het tegenovergestelde doet van wat je ex van je verwacht
– je weigert toe te geven aan je verlangen je ex te zien
– je ex niet weet wat er in jouw leven gebeurt
– dat je ex nu denkt dat hij of zij geen prioriteit meer voor je is

Het feit dat je er geen contact meer is met je ex betekent niet dat je ex nooit aan je denkt. Hij of zij heeft nu eenmaal een besluit genomen en wil zich daar aan houden. Maar niets bewijst dat je ex niet aan het malen is en zich heel veel vragen stelt.

Goed, je hebt gelijk…je ex heeft iemand anders, en laat daarom niets van zich horen. OK and so what?

Het is je grootste angst: dat je ex je vergeet. Een vraag aan jou: heb jij je ex eigenlijk vergeten? Nee toch? Dus waarom zou je ex niet meer aan je denken?

Ok, laten we eens uitgaan van de stelling dat je ex je inderdaad is vergeten. Je ex vindt iemand anders. Geniet van zijn of haar vrijheid en stort zich helemaal in de nieuwe relatie die voor hem of haar zo geweldig lijkt. Het duurt dagen, weken, maanden. En wat gebeurt er vervolgens? Je ex gaat zijn of haar relatie vergelijken met die van vroeger. De relatie die je ex had met jou.

En dat is ook normaal en heel natuurlijk. Als je altijd hetzelfde gerecht bestelt in een restaurant en je besluit opeens iets anders te bestellen, dans is het eerste wat je doet het vergelijken van deze twee gerechten. Het is hier dus niet anders.

En het resultaat? Zonder er ook maar enigszins bewust mee bezig te zijn erkent je ex de kwaliteiten in je die hij nu mist, je sterke punten. Kortom, jullie relatie laat altijd sporen na in de herinneringen van je ex.

Je ex terugwinnen als hij of zij niets meer van zich laat horen: speel het spel

Het is niet nodig om in paniek te raken als je niets meer hoort van je ex. De afwezigheid van contact is helemaal zo slecht niet. Jij kan je ex straks verrassen.

Om een ex terug te krijgen die niets meer van zich laat horen, zul je je ex hints moeten geven zodat hij of zij weer interesse voor je krijgt. Je zult op een gegeven moment weer contact moeten opnemen (maar pas alleen dan als je er emotioneel klaar voor bent en de communicatie moet in het begin oppervlakkig zijn en nooit gaan over het verleden!). Probeer je ex te verrassen. Zorg dat je ex zich afvraagt waarom je opeens weer contact opneemt en wat het doel ervan is.

En daarom hebben we voor jou op Liefdesverdriet.nl alles in het werk gesteld om dat voor elkaar te krijgen en in goede banen te leiden. Maar denk eraan dat je mindset het belangrijkste is. Je moet begrijpen dat je niet veel riskeert als je maar actief blijft. Pas alleen dan zal het je lukken om je ex weer uit zijn of haar schulp te laten kruipen.

Klik hier om een reactie achter te laten 21 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG