• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Relatieproblemen oplossen: Tips voor krachtige verandering

Relatieproblemen oplossen tips : 100% verandering verzekerd

Relatieproblemen oplossen tips en oefeningen, bestaan die echt? Jazeker! Deze super krachtige tips gaan je relatie compleet veranderen.

Er zijn natuurlijk allerlei soorten problemen in een relatie en het zou te ver voeren om dit allemaal in één artikel te behandelen.

Doorgaans is de werkelijke oorzaak van relatieproblemen een gebrek aan vertrouwen in de toekomst, dat het ooit weer goed komt omdat er ‘teveel is gebeurd’.

Er is dus niet alleen geen vertrouwen meer hoe je in je eigen relatie de problemen kunt oplossen, maar ook geen vertrouwen meer in elkaar.

Zodra je partner zich niet aan afspraken houdt dan kun je behoorlijk het vertrouwen in de ander verliezen.

Maar het oplossen van relatieproblemen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Onlangs besloot ik een video te maken hoe je je relatieproblemen snel kunt oplossen. Aan de hand van 4 stappen leg ik je uit hoe je tot een betere communicatie kunt komen en elk relatieprobleem kunt oplossen.

Knop naar Zelfhulpboeken of online programmaKnop naar 1-op-1 coaching

Lees hieronder ook nog de 7 essentiële tips om je relatieproblemen op te lossen en zet de eerste stap naar een gelukkiger relatie

relatieproblemen oplossen

Deze 7 relatieproblemen oplossen tips  geven je relatie een krachtige boost

 • checkTip 1: Geef elkaar minstens 20 minuten échte tedere aandacht per dag

Om je relatieproblemen op te lossen, ben ik ervan overtuigd dat je je eerst met de ander zult moeten verbinden om vervolgens goed met elkaar te kunnen communiceren. De tips om jullie problemen op te lossen in dit artikel kunnen best uitdagend zijn, maar dat is altijd het geval met het oplossen van relatieproblemen.

Voordat je dus begint met de wat moeilijkere oefeningen is het beter dat je eerst leert echte lichamelijke verbinding te voelen.

Doe dat vooral op je eigen manier. Je kunt elkaar vasthouden in elkaars armen en elkaar over de rug strijken.

Vinden jullie het fysieke contact nu al moeilijk omdat je veel relatieproblemen hebt de laatste tijd, bespreek met je partner dat je het fijn zou vinden om elkaar elke dag eens enkele minuten in de ogen aan te kijken.

Ook dat is fysiek contact maken.

Wees lief en zacht voor elkaar. Eerst verbinden en dan communiceren.

Dat legt alvast de fundering voor oefeningen die hierna komen en is een eerste stap naar het oplossen van jullie issues.

relatie problemen oplossen tips

 • checkTip 2: Wil je je relatieproblemen echt oplossen? Klim op de biechtstoel!

Een van de beste relatieproblemen oplossen tips is als je schoon schip maakt met de dingen die je in de weg staan.

Vertel je partner dat je de nare herinneringen van dingen die in het verleden zijn gebeurd echt wilt opruimen.

Om de weg vrij te maken naar een nieuwe gezonde relatie is het belangrijk dat je schoon schip maakt met alles wat je fout deed.

Bied oprecht je excuses aan aan je partner en zeg dat je je kwetsbaar voelt nu je alles wilt opbiechten.

Geef je partner zelf ook de ruimte om zijn/haar verhaal te doen. Met deze tip maak je een enorm goede start met het oplossen van relatieproblemen die wellicht al langer duren.

Heb je veel ruzies in je relatie?

>>> Lees ook dit artikel ‘hoe maak ik het goed’

Veel mensen denken dat er altijd één de schuld kan hebben, maar dat is niet zo. Eigenlijk is er in een relatie altijd 200% schuld: voor 100% ligt de schuld bij jou en 100% bij je partner.

Het gaat dus meer om de vraag: om onze relatieproblemen echt op te kunnen lossen, dan moeten we dus ook ieder op ons eigen plek 100% verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die we zelf doen en kijken welk een effect het heeft op elkaar. Alleen dan kan onze relatie succesvol worden.

 • checkTip 3: Eén van de beste tips voor het oplossen van relatieproblemen is het delen van één exclusief geheim waar je je diep voor schaamt

Je kent je partner wellicht al jaren lang, en misschien is er nog steeds iets wat je nooit hebt durven delen. Hoe intiemer en veiliger een relatie is, des te meer er ook met elkaar wordt gedeeld.

Misschien had je als kind een ongelukkige jeugd of heb je een traumatische ervaring meegemaakt. Misschien ben je door iemand waar je veel vertrouwen in had belazerd geweest.

Het kan van alles zijn en wellicht had je redenen om het voor je partner te verbergen, maar kijk eens of je de moed hebt om je geheimen met je partner te delen.

Zorg er wel voor dat je 100% weet dat je partner het aankan om dit van je te horen, en dat het hem/haar geen schade brengt.

 • checkTip 4: Wees betrouwbaar en consequent

Een van de beste tips die je kunt volgen als je een gezonde relatie wilt is het betrouwbaar en consequent zijn.
 Helaas bestaat er niet een oefening waarmee je het vertrouwen van je partner in 1 minuut kunt winnen.

Wat kun je dus doen?

gelukkige relatie

Vraag je partner wat je kunt doen zodat hij/zij zich veilig voelt, het meest geliefd voelt, en ga er vervolgens mee aan de slag – maar wees consequent!

Heb je een afspraak met je partner, zorg dan dat je op tijd bent. Heb je afspraken over het huishouden?

Zorg dan dat je ze nakomt.

Wees eerlijk en transparant met je gedachten en emoties en stel je open voor je partner. Een gelukkige relatie krijg je natuurlijk niet voor niks.

 • checkTip 5: Vraag om vergeving en vergeef jezelf

Misschien voel je je nog ergens schuldig om. Zeg het dan tegen je partner. Het oplossen van relatieproblemen begint altijd met het vrijmaken van de weg waar je bent vastgelopen. Vergeef ook je partner als hij/zij je erom vraagt, maar vooral ook: vergeef het jezelf!

Natuurlijk is het jezelf vergeven makkelijker als je ook de vergeving van je partner krijgt, maar het is niet een bittere noodzaak. Maak jezelf vrij van alles wat je blokkeert in het oplossen van de problemen in je relatie, dat is één van de beste tips die ik je kan geven.

 • checkTip 6: Kijk elkaar 5 minuten in de ogen

Bovengenoemde tips om je relatieproblemen op te lossen zijn erg krachtig, maar deze is toch wel de meest verbindende – maar tegelijkertijd ook meest intimiderende – oefening.

Zeker als je het niet gewend bent om elkaar in de ogen aan te kijken, en het kan wellicht ook op jullie lachspieren werken.

Toch is het een serieuze oefening die veel los kan maken in jullie relatie en jullie ook dichter bij elkaar kan brengen.

Stel de timer in en kijk elkaar 5 minuten in de ogen.

Waarom is deze oefening zo krachtig?

Het is heel goed mogelijk dat er veel emoties naar boven komen die jullie later kunnen bespreken.

Lukt het niet om je partner zo lang in de ogen te kijken, dan is dat een signaal dat jullie veel moeite hebben met intimiteit.

Op dit artikel lees je meer over de 36 vragen waarmee je iemand verliefd kunt maken

communicatie in de relatie

 • checkTip 7: Een wankele relatie? Spreek dankbaarheid uit

Veel mensen vinden dat ze van hun partner aandacht tekort komen, of ze voelen zich verlaten in hun relatie of afgewezen. Het kan zijn dat de oorzaak ligt in de jeugd en onwenselijke conditionering waardoor het zelfvertrouwen op een behoorlijk laag pitje is komen te staan.

Relatieproblemen kunnen vaak worden opgelost door elkaar te helpen herinneren waarvoor je allemaal dankbaar kunt zijn.

Dat kun je ook op speelse manier doen door een timer in te stellen en om beurten op te noemen waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn, maar ook wat je allemaal zo waardeert van je partner.

Wanneer je dit vaak doet, zal je partner zich ook gesterkt voelen en kan je partner ook meer geloven in zijn/haar eigen krachten, waardoor je partner zich eveneens mentaal beter kan weren en positiever in het leven kan staan, net als jij!

Deze relatieproblemen oplossen tips en oefeningen kosten tijd om ze uit te voeren. Je zult elkaar die tijd en ruimte moeten geven.

Conclusie

Als je al een relatie hebt van jaren lang, brengt dat onvermijdelijk een bepaald soort van routine met zich mee. Jullie kennen elkaar namelijk door en door en jullie zijn helemaal met elkaar vertrouwd. Toch komt de klap hard aan als er dan problemen opduiken. Je schrikt en denkt direct: Er is geen harmonie meer. We hebben te vaak ruzie. Wellicht moeten we dan maar stoppen met de relatie

Dit is natuurlijk onzin. Je kunt nog heel veel doen om je relatie te redden. Misschien heb jullie als partners bepaalde problemen of onderhuidse spanningen onbewust hebben genegeerd om de lieve vrede te bewaren.

Ooit komt dit dan toch weer boven water onder de vorm van een conflict. Maar ook al zorgt dit voor stress en ruzie, toch kan een zoektocht naar de oorzaak opheldering brengen.

Je hoeft het nooit op te geven als jullie bereid zijn om je relatieproblemen op te lossen. Hiervoor komt het van pas om de evolutie van jullie relatie onder de loep te nemen. Veel mensen weten niet meteen wat te doen bij relatieproblemen, maar een grondige analyse helpt bijna altijd.

Ga na of je je partner wel datgene hebt gegeven waar je partner gevoelig voor is. Zijn dat attenties? een klusje? fysieke aanraking? complimentjes? als je op affectief vlak tekort bent geschoten dan kun je er nu zelf nog iets aan doen.

Ook als je partner je niet meer de liefde geeft waar je naar hunkert en je vindt dat je aandacht tekort komt. Als één van de twee partners vindt dat de ander er maar iets aan moet doen, dan is de oplossing natuurlijk ver te zoeken. Kijk je wel eerlijk naar jezelf? Ben je bereid om zelf te veranderen? Ben je bereid om oefeningen te doen om je relatie te redden? dan zijn er zeker nog mogelijkheden om je relatieproblemen op te lossen.

Denk niet dat alles zich wel zal oplossen en dat een discussie niet nodig is. Vergeet nooit dat echte liefde tegen een stootje kan en dat geen echte relatie perfect is.

Hopelijk vond je in dit artikel bruikbare tips om je relatieproblemen op te lossen. Wil je je persoonlijke ervaringen delen? Dat kan hieronder! Zodra je dit doet zal ik je reactie eerst nog lezen en goedkeuren. Vraag jezelf dus niet af waarom je reactie niet direct zichtbaar is.

Heb je problemen met je partner en wil je professionele hulp/tips om je relatieproblemen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen. Ook reacties op dit artikel zijn meer dan welkom.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hier een ervaring die ik nu gaande is. Het is eigenlijk een langere afstandsrelatie, en mijn doel is om aan te geven dat liefde op het eerste gezicht zeer romantisch lijkt maar overgeleverd is aan de grillen van het toeval. Overreacten is ook een probleem van me, en daar werk ik aan nu.

  In januari dit jaar maakte ik een vrolijke opmerking naar een Duitse dame op een beurs die onze stand bezocht, ze sprak Italiaans net als ik en dat was een sterke trigger.
  Ik kreeg een mail, en ben gaan praten met haar….en mijn God, ik ben totaal verliefd geraakt. Werkelijk alle seinen sprongen op groen, dat is mij echt in geen 20 jaar gebeurd of zo, ik ben 49, en vlot van geest dus ik pakte alle signalen verwonderd op. Ben zes keer naar haar geweest in vijf maanden tijd, dat waren een aardig aantal km’s met de auto, zo’n 7000 geloof ik. Maar echt uit liefde. We hebben de liefde bedreven maar niet om de sex, het was échte liefde. Hoe vervelend is het dat ik ten prooi ben gevallen aan één van de ziektes van verliefd zijn.. overreacting.
  Dit nadat ze echt heel magertjes nog tekstberichten stuurde, bellen ging lastig.
  Ik heb haar een hint gegeven, maar ze pakte hem niet op, en negeerde me, ghosting 1e klas.”
  Mijn opbellen (wel tijdens werktijd) om te vragen wat er aan de hand was kreeg geen signaal.
  Uiteindelijk kwam het woord eruit bij mij ik vond haar een “Kühlschrank-Mentalität” hebben, met Scrabble scoor je er minimaal 90 punten mee, maar op het gebied van communiceren met degene met wie je een liefdesrelatie deelt is het vaak een fatal error. Ze schreef (voor de 3e keer in 10 dagen tijd) dat haar GSM stuk was, een leugen volgens mij. Daarop heb ik haar min of meer doorgezaagd via email. Ik heb deze fout niet kunnen voorkomen, omdat ik me niet verdiept heb in de valkuilen van het verliefd zijn in de maanden vooraf, we hebben zulke drukke levens, alles moet snel. Natuurlijk heb ik me verontschuldigd bij haar, bloemen gestuurd, mijn fout toegegeven.
  Het zit in mijn karakter, als je voor het hoogste gaat samen en je beleeft samen intense momenten moet je er op afstand voor elkaar zijn, maar… it takes two to tango.
  Wat heb ik hiervan geleerd… al genoeg.
  Dat het erg zeer doet om iets wat zo fraai en puur leek kapot te zien gaan door je eigen overreacten.
  En dat het maanden van bezinning gaan worden voor mij waarin ik alle valkuilen waar ik qua karakter in kan vallen in mn kop ga prenten.
  Zonder mezelf te verstoppen in een doos die dicht blijft, maar met een handrem die altijd werkt.
  Haar breakup was ijskoud en zonder enige empathie.
  Na deze ervaring, waarbij ik vind dat de ander wel degelijk de zuurstof heeft weggenomen bij me, maar ik het veel rustiger en beter onder woorden had moeten brengen, vind ik dat verliefdheid iets is wat je overkomt. Moeder Natuur gedraagt zich als een pyromaan die iets in de fik steekt, wegrent, niet meer omkijkt, en het geen kloten interesseert verder of het vuur knus blijft branden, uitgaat of een felle uitslaande brand wordt met schade.
  Daar zit meteen het probleem en de inspiratie van 10.000 artiesten: liefde maakt blind…omdat ze zelf blind is, blind voor de karakteriologische match tussen beide mensen, blind voor de traumas uit het verleden, blind voor de verschillen in communicatie… en onder invloed van het vuur, dat alleen maar meer wil van de ander, moet je je hoofd koel houden. Dat lukt niet altijd, en die fout heb ik gemaakt. Wat ik jammer vind is dat alle energie en liefde die ik gegeven heb plots voor de ander niets meer waard zijn.
  Zelf zou ik de stijl opbrengen om bij een breakup heel duidelijk te laten blijken dat ik ontzettend veel gekregen heb van de ander, maar dat ik toch wil stoppen en dat het me spijt dat ik de ander daarmee pijn doe.
  Hoe onvolwassen mijn fout ook was, de breakup zelf door mijn ex-geliefde Irina vond ik nou niet bepaald een mooi voorbeeld.
  Maar goed, dat is de schuld van Moeder Natuur die je in al zijn grilligheid verliefd laat worden op een persoon die je niet goed kent en in dit geval totaal geen interesse heeft voor de periode erná. Ik heb nog wat emails gestuurd die ze later lezen kan, zonder doel om het goed te maken. En verder ga ik maar eens kijken hoe snel ik deze troep uit mijn lichaam krijg, want dat het troep is dat is me wel duidelijk, het dient geen doel meer, het zijn smeulende resten houtskool die me alleen maar pijn doen, maar het opruimen ervan gaat erg langzaam…omdat ik haar toch mis. Verliefdheid is als een pyromaan.

  1. Beste Patrick, hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring. Je hebt het mooi beschreven hoe jij geconfronteerd werd met jezelf (ook het werk van moeder Natuur)en wat je hieruit kan leren. Sterkte met het opruimen van deze resten! Hartelijke groet, Michelle

 2. Ik ben het volledig eens met het artikel, veel mensen onderschatten de kracht van fysieke aanraking en praten met elkaar.

  Je kan nog zo goed met elkaar kunnen praten, maar een mens heeft ook het fysieke nodig van de persoon waar je van houdt.

  Dat is inderdaad wat je partner onderscheidt van je buurman.

 3. Ik leid hieruit af dat intimiteit de sleutel is! Dat is toch het gene wat je partner onderscheidt van je buurman.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG