Relatieproblemen oplossen tips : 100% verandering verzekerd

Relatieproblemen oplossen tips en oefeningen, bestaan die echt? Jazeker! Deze super krachtige tips gaan je relatie compleet veranderen.

Er zijn natuurlijk allerlei soorten problemen in een relatie en het zou te ver voeren om dit allemaal in één artikel te behandelen.

Doorgaans is de werkelijke oorzaak van relatieproblemen een gebrek aan vertrouwen in de toekomst, dat het ooit weer goed komt omdat er ‘teveel is gebeurd’.


Er is dus niet alleen geen vertrouwen meer hoe je in je eigen relatie de problemen kunt oplossen, maar ook geen vertrouwen meer in elkaar. 

Zodra je partner zich niet aan afspraken houdt dan kun je behoorlijk het vertrouwen in de ander verliezen.

Maar het oplossen van relatieproblemen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Onlangs besloot ik een video te maken hoe je je relatieproblemen snel kunt oplossen. Aan de hand van 4 stappen leg ik je uit hoe je tot een betere communicatie kunt komen en elk relatieprobleem kunt oplossen.

Lees hieronder ook nog de 7 essentiële tips om je relatieproblemen op te lossen en zet de eerste stap naar een gelukkiger relatie

relatieproblemen oplossen

Deze 7 relatieproblemen oplossen tips  geven je relatie een krachtige boost

 • check
  Tip 1: Geef elkaar minstens 20 minuten échte tedere aandacht per dag

Om je relatieproblemen op te lossen, ben ik ervan overtuigd dat je je eerst met de ander zult moeten verbinden om vervolgens goed met elkaar te kunnen communiceren. De tips om jullie problemen op te lossen in dit artikel kunnen best uitdagend zijn, maar dat is altijd het geval met het oplossen van relatieproblemen.

Voordat je dus begint met de wat moeilijkere oefeningen is het beter dat je eerst leert echte lichamelijke verbinding te voelen.

Doe dat vooral op je eigen manier. Je kunt elkaar vasthouden in elkaars armen en elkaar over de rug strijken.

Vinden jullie het fysieke contact nu al moeilijk omdat je veel relatieproblemen hebt de laatste tijd, bespreek met je partner dat je het fijn zou vinden om elkaar elke dag eens enkele minuten in de ogen aan te kijken.

Ook dat is fysiek contact maken.

Wees lief en zacht voor elkaar. Eerst verbinden en dan communiceren.

Dat legt alvast de fundering voor oefeningen die hierna komen en is een eerste stap naar het oplossen van jullie issues.

relatie problemen oplossen tips

 • check
  Tip 2: Wil je je relatieproblemen echt oplossen? Klim op de biechtstoel!

Een van de beste relatieproblemen oplossen tips is als je schoon schip maakt met de dingen die je in de weg staan.

Vertel je partner dat je de nare herinneringen van dingen die in het verleden zijn gebeurd echt wilt opruimen.

Om de weg vrij te maken naar een nieuwe gezonde relatie is het belangrijk dat je schoon schip maakt met alles wat je fout deed.

Bied oprecht je excuses aan aan je partner en zeg dat je je kwetsbaar voelt nu je alles wilt opbiechten. 

Geef je partner zelf ook de ruimte om zijn/haar verhaal te doen. Met deze tip maak je een enorm goede start met het oplossen van relatieproblemen die wellicht al langer duren.


Heb je veel ruzies in je relatie?

>>> Lees ook dit artikel 'hoe maak ik het goed'

Veel mensen denken dat er altijd één de schuld kan hebben, maar dat is niet zo. Eigenlijk is er in een relatie altijd 200% schuld: voor 100% ligt de schuld bij jou en 100% bij je partner.

Het gaat dus meer om de vraag: om onze relatieproblemen echt op te kunnen lossen, dan moeten we dus ook ieder op ons eigen plek 100% verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die we zelf doen en kijken welk een effect het heeft op elkaar. Alleen dan kan onze relatie succesvol worden. 


 • check
  Tip 3: Eén van de beste tips voor het oplossen van relatieproblemen is het delen van één exclusief geheim waar je je diep voor schaamt

Je kent je partner wellicht al jaren lang, en misschien is er nog steeds iets wat je nooit hebt durven delen. Hoe intiemer en veiliger een relatie is, des te meer er ook met elkaar wordt gedeeld.

Misschien had je als kind een ongelukkige jeugd of heb je een traumatische ervaring meegemaakt. Misschien ben je door iemand waar je veel vertrouwen in had belazerd geweest.

Het kan van alles zijn en wellicht had je redenen om het voor je partner te verbergen, maar kijk eens of je de moed hebt om je geheimen met je partner te delen.

Zorg er wel voor dat je 100% weet dat je partner het aankan om dit van je te horen, en dat het hem/haar geen schade brengt.


 • check
  Tip 4: Wees betrouwbaar en consequent

Een van de beste tips die je kunt volgen als je een gezonde relatie wilt is het betrouwbaar en consequent zijn.
 Helaas bestaat er niet een oefening waarmee je het vertrouwen van je partner in 1 minuut kunt winnen.

Wat kun je dus doen?

gelukkige relatie

Vraag je partner wat je kunt doen zodat hij/zij zich veilig voelt, het meest geliefd voelt, en ga er vervolgens mee aan de slag - maar wees consequent!

Heb je een afspraak met je partner, zorg dan dat je op tijd bent. Heb je afspraken over het huishouden?

Zorg dan dat je ze nakomt. 

Wees eerlijk en transparant met je gedachten en emoties en stel je open voor je partner. Een gelukkige relatie krijg je natuurlijk niet voor niks.


 • check
  Tip 5: Vraag om vergeving en vergeef jezelf

Misschien voel je je nog ergens schuldig om. Zeg het dan tegen je partner. Het oplossen van relatieproblemen begint altijd met het vrijmaken van de weg waar je bent vastgelopen. Vergeef ook je partner als hij/zij je erom vraagt, maar vooral ook: vergeef het jezelf!

Natuurlijk is het jezelf vergeven makkelijker als je ook de vergeving van je partner krijgt, maar het is niet een bittere noodzaak. Maak jezelf vrij van alles wat je blokkeert in het oplossen van de problemen in je relatie, dat is één van de beste tips die ik je kan geven.


 • check
  Tip 6: Kijk elkaar 5 minuten in de ogen

Bovengenoemde tips om je relatieproblemen op te lossen zijn erg krachtig, maar deze is toch wel de meest verbindende - maar tegelijkertijd ook meest intimiderende - oefening.

Zeker als je het niet gewend bent om elkaar in de ogen aan te kijken, en het kan wellicht ook op jullie lachspieren werken.


Toch is het een serieuze oefening die veel los kan maken in jullie relatie en jullie ook dichter bij elkaar kan brengen.

Stel de timer in en kijk elkaar 5 minuten in de ogen.

Waarom is deze oefening zo krachtig?

Het is heel goed mogelijk dat er veel emoties naar boven komen die jullie later kunnen bespreken.

Lukt het niet om je partner zo lang in de ogen te kijken, dan is dat een signaal dat jullie veel moeite hebben met intimiteit.

Op dit artikel lees je meer over de 36 vragen waarmee je iemand verliefd kunt maken

communicatie in de relatie

 • check
  Tip 7: Een wankele relatie? Spreek dankbaarheid uit

Veel mensen vinden dat ze van hun partner aandacht tekort komen, of ze voelen zich verlaten in hun relatie of afgewezen. Het kan zijn dat de oorzaak ligt in de jeugd en onwenselijke conditionering waardoor het zelfvertrouwen op een behoorlijk laag pitje is komen te staan.


Relatieproblemen kunnen vaak worden opgelost door elkaar te helpen herinneren waarvoor je allemaal dankbaar kunt zijn.

Dat kun je ook op speelse manier doen door een timer in te stellen en om beurten op te noemen waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn, maar ook wat je allemaal zo waardeert van je partner.Wanneer je dit vaak doet, zal je partner zich ook gesterkt voelen en kan je partner ook meer geloven in zijn/haar eigen krachten, waardoor je partner zich eveneens mentaal beter kan weren en positiever in het leven kan staan, net als jij!

Deze relatieproblemen oplossen tips en oefeningen kosten tijd om ze uit te voeren. Je zult elkaar die tijd en ruimte moeten geven. 

Conclusie

Als je al een relatie hebt van jaren lang, brengt dat onvermijdelijk een bepaald soort van routine met zich mee. Jullie kennen elkaar namelijk door en door en jullie zijn helemaal met elkaar vertrouwd. Toch komt de klap hard aan als er dan problemen opduiken. Je schrikt en denkt direct: Er is geen harmonie meer. We hebben te vaak ruzie. Wellicht moeten we dan maar stoppen met de relatie

Dit is natuurlijk onzin. Je kunt nog heel veel doen om je relatie te redden. Misschien heb jullie als partners bepaalde problemen of onderhuidse spanningen onbewust hebben genegeerd om de lieve vrede te bewaren.

Ooit komt dit dan toch weer boven water onder de vorm van een conflict. Maar ook al zorgt dit voor stress en ruzie, toch kan een zoektocht naar de oorzaak opheldering brengen.

Je hoeft het nooit op te geven als jullie bereid zijn om je relatieproblemen op te lossen. Hiervoor komt het van pas om de evolutie van jullie relatie onder de loep te nemen. Veel mensen weten niet meteen wat te doen bij relatieproblemen, maar een grondige analyse helpt bijna altijd.

Ga na of je je partner wel datgene hebt gegeven waar je partner gevoelig voor is. Zijn dat attenties? een klusje? fysieke aanraking? complimentjes? als je op affectief vlak tekort bent geschoten dan kun je er nu zelf nog iets aan doen.

Ook als je partner je niet meer de liefde geeft waar je naar hunkert en je vindt dat je aandacht tekort komt. Als één van de twee partners vindt dat de ander er maar iets aan moet doen, dan is de oplossing natuurlijk ver te zoeken. Kijk je wel eerlijk naar jezelf? Ben je bereid om zelf te veranderen? Ben je bereid om oefeningen te doen om je relatie te redden? dan zijn er zeker nog mogelijkheden om je relatieproblemen op te lossen. 

Denk niet dat alles zich wel zal oplossen en dat een discussie niet nodig is. Vergeet nooit dat echte liefde tegen een stootje kan en dat geen echte relatie perfect is.

Hopelijk vond je in dit artikel bruikbare tips om je relatieproblemen op te lossen. Wil je je persoonlijke ervaringen delen? Dat kan hieronder! Zodra je dit doet zal ik je reactie eerst nog lezen en goedkeuren. Vraag jezelf dus niet af waarom je reactie niet direct zichtbaar is.

Heb je problemen met je partner en wil je professionele hulp/tips om je relatieproblemen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen. Ook reacties op dit artikel zijn meer dan welkom.

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG