JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

In deze video geef ik je enkele goede tips over hoe jouw ex zich voelt tijdens / na een relatiebreuk.

Hoe voelt mijn ex zich?

Je bent door je ex verlaten en je zit met een ontzettend vervelend gevoel. Je vraagt je ook af hoe je ex zich voelt, wat hij van je denkt en of hij nog gevoelens voor je heeft. Kortom, je vraagt je af op welke signalen je moet letten.In dit artikel ga ik je hier verder op in en je ook vertellen hoe je erachter kunt komen of je ex zich nog voor je interesseert.

Als je ex je heeft verlaten voel je je vaak heel onzeker. Je weet niet of je hem of haar moet bellen en wat zijn of haar reactie dan zal zijn. Kortom je wil heel graag weten of je ex zich nog voor je intereseert. Het zijn vragen waar ik dagelijks mee te maken krijgen. Wel, het is natuurlijk belangrijk dat je die signalen goed oppakt. Het zou erg zonde zijn als je die mis zou lopen.

Maar hou hierbij in je achterhoofd dat je door de hoop die je hebt ook riskeert om de dingen verkeerd te interpreteren. Dat is mij toen ook gebeurd. Laten we eens kijken naar een aantal signalen die je mogelijk van je ex zou kunnen krijgen

Het kan zijn dat je hebt vernomen dat je ex naar je vrienden is gegaan en geprobeerd heeft via hun informatie te krijgen over hou, over hoe het met je gaat.. en tegelijkertijd laat je ex niets van zich horen omdat hij of zij het niet direct aan je durft te vragen. Dat is wel een signaal dat je ex nog interesse voor je heeft maar niet goed weet wat hij of zij met zijn of haar gevoelens aan moet.

Het kan ook zijn dat je ex je heeft gebeld om te vragen of hij of zij de spullen kan halen die nog bij jou liggen. Denk dan niet meteen ‘oh mijn ex bedenkt een smoes om mij te zien want in de meeste gevallen zullen er geen andere bedoelingen achter zitten

Vraagt je ex je om advies bijv. over de inrichting van zijn of haar huis, ook dan is dat vaak een signaal dat hij of zij nog interesse voor je heeft want je ex kan zoiets natuurlijk ook aan vrienden vragen.

Of je ex laat je weten hij of zij erg blij is en herhaalt dat keer op keer, dat is vaak een teken dat hij echt vrienden wil blijven, of je ex wil gewoon weten hoe je reactie is en of je over de breuk heen bent.

Als je ex je een smsje stuurt en je daarbij doet herinneren aan iets waarvan hij/zij weet dat je ervan houdt of het gaat over een gedeelde passie, dan is dat een signaal dat je ex er toch ook weer naar verlangt om die verbinding die jullie toen hadden opnieuw te ervaren.

Maar feliciteert hij of zij je bijv met je verjaardag of je ex wenst je veel succes voor een examen 3 weken nadat hij/zij je niet gesproken heeft dan is dat eveneens een teken dat je nog vaak in de gedachten van je ex aanwezig bent.

Dat is niet het geval als jullie al regelmatig contact hebben en hij feliciteert je. Let altijd goed op het gedrag van je ex, zowel verbaal als non verbaal, niet alleen hoe je ex zich ten opzichte van jou gedraagt maar ook hoe hij of zij zich gedraagt naar anderen

Maar probeer wel zo objectief mogelijk te zijn door het allemaal wat van een afstand te bekijken. Vergeet niet dat we altijd proberen informatie te verkrijgen met als doel onszelf gerust te stellen of behoeftes te bevredigen.

Ook krijg ik regelmatig vragen over het gebruik van facebook en hoe je dit moet interpreteren. Wel je ex kan natuurlijk als doel hebben op je te provoceren door te zeggen dat het goed gaat met hem of haar. Hij of zij kan je fotos laten zien waarop je ziet dat hij of zij zich amuseert met vrienden. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Let dus altijd of het gedrag overeenkomt met wat hij of zij zegt.

Zo heb ik bijv situaties gekend waarop iemand zich voordeed alsof alles erg goed ging maar thuis zat te huilen. Let bij al die signalen dus goed op of  die allemaal  kloppen met zijn of haar persoonlijkheid, de manier van zich kleden, zich gedragen of de manier van praten.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. hallo Marjolein,
  kort samengevat: (voorinformatie:in mijn oude relatie zijn we 2 jaar geleden ons kindje verloren).Na hard te hebben gewerkt aan het verlies en mezelf kwam ik begin juni mijn nieuwe partner tegen. In de kern een warm,. oprecht, lief persoon. na rustig aan te hebben gedaan is een relatietot stand gekomen. Die relatie was voor 90% goed en in balans, merkte ook dat zij een rugzakje had door slechte ervaringen uit het verleden…ze schoot in angst, duwde weg. Een aantal keren een klein moment van twijfel. Begin november begon ze over samenwonen en kinderen, week daarna verbrak ze de relatie. ik kreeg ook een hoop verwijten (die niet terecht waren) in de daaropvolgende maand toch het contact met me gezocht en weer langzaam opgebouwd tot ze me vroeg weer bij elkaar te komen omdat dat in hart hart was wat ze wilde. Ik voelde haar zo goed aan, ze vond het alleen eng dat ik zo dichtbij kwam..dat was nog nooit iemand gelukt. Alles ging goed, ze was gelukkig, blij etc.Ze begon begin januari weer over samenwonen en stoppen met de pil. half januari was de overlijdensdag van mijn dochter en ze klapte weer dicht. spijkers op laag water zoeken etc paar dagen daarvoor zat ze nog naast me op de bank over het wonen en kinderen te praten en hoe blij ze met me was. Echter duwde ze weer weg, gevoel was weg.met haar gepraat, ze zag in dat ze een patroon had en er iets mee moest doen..wilde graag mijn steun. Ze gaf ook aan bang voor haar gevoel voor mij te zijn en dat ik akelig dichtbij kwam. ze heeft toen gevraagd een afspraak te maken bij een therapeut, wat ook gedaan is. 2 dagen daarvoor, nadat ik iets van haar in de brievenbus had gedaan werd ze weer boos omdat ik dat gedaan had (ik zou haar stalken). ze is mee gegaan naar de therapeut, maar ondertussen was haar houding veranderd in ‘alleen voor mij mee’. ze was gesloten, gevoel stond uit en ze pratte eigenlijk helemaal niet, behalve negatieve dingen over mij.. De therapeut heeft veel gezien heft ze later terug gekoppeld. 2 dagen later weer een excuus app, waar ik op gereageerd heb dat ze zelf dit pad koos en er altijd normaal gepraat kon worden, maar ik deze verwijten en omgang niet meer accepteer. Heb nogmaals gezegd dat ze welkom is normaal te praten, ze begon echter weer te verwijten (belachelijke zaken die niets met mij te maken hebben) en sloot dwars af. Normaal gesproken kwam ze op die momenten altijd even in contact om excuses te maken en zeggen dat ik het niet verdien. Nu niets meer gehoord de laatste 8 weken. Ik weet wel dat ze eind februari contact had willen opnemen, maar dat heeft ze niet gedaan. Ze heeft nog een brief van me ontvangen 5 weken geleden, met daarin wat ik niet prettig vond qua omgang, dat ik haar wel een mooi persoon vind (de ‘normale’ kant) en heb haar daarin bedankt..en nog eens gezegd dat als ze iets normaal wilt uitpraten de deur open staat etc. en haar gewenst dat ik hoop dat het goed met haar gaat. Ook geen enkel reactie. Wel een week later ineens vanuit het niets een like op een foto op mijn social media. Ondertussen zit ze ook op Tinder. Verder lijkt het alsof haar online gedrag soms reacties op mij zijn (als ik iets post, doet zij dat ook. Of een berg post van hoe leuk ze het heeft). Afgelopen week liet ze voor mijn gevoel online indirect weten in de buurt te zijn door locatie te taggen. paar dagen later verwijderd ze ineens mijn nummer (maar blokt me niet), ontvlgd me op insta (maar verwijderd me niet uit haar volgerslijst), volgt de pagina van mijn hond wel nog en heeft ook op facebook geen enkel blok gezet, we zijn gewoon vrienden daar. Totale verwarring bij mij, hoe moet ik dit allemaal zien? Hopende op feedback hier. BVD
  Michael

  1. Beste Michael, wat geef jij veel van jezelf weg! Wat een ongelooflijk geduld en investering van energie voor een vrouw die niet van zichzelf houdt en vol zit met zelfbeklag en verwijten naar anderen, naar jou!
   Ik kan je alleen zeggen wat ik zou doen, maar het is aan jou om echt eerst in te zien wat er hier gebeurt. Hoe meer jij probeert compassie te tonen en liefde te geven, hoe meer ze wordt afgeschrikt hiervan en afstand inneemt.
   Ze zal eerst zelf haar wonden van het verleden moeten helen wil ze in staat zijn liefde te geven. Vertel haar dus om eerst dat te doen. Wat zij doet is zichzelf daarvan afsluiten en dan maar verder zoeken op Tinder.
   Dat is uiteraard een doodlopende weg waar ze zichzelf nog wel zal tegenkomen. Denk aan jezelf en laat je niet meesleuren in haar negativiteit. Probeer ook geen logica te zoeken in haar gedrag.
   Ze weet natuurlijk diep van binnen dat ze hiermee aan de slag moet en dat maakt haar angstig. Maar blijf zelf rustig en laat zien dat je niet van je stuk kan worden gebracht!
   Sterkte en hartelijke groet,
   Marjolein

 2. Hoi hoi,

  Mijn relatie is nu ongeveer een half jaartje uit. Hij heeft het begin van het jaar met mij uitgemaakt omdat hij meer vrijheid wilde en meer wilde genieten met zijn vrienden met een biertje in de kroeg, en dat dat niet leuk voor mij zou zijn en dat hij met niemand rekening hoefde te houden. Ook vertelde hij dat hij me minder leuk vond en met minder plezier naar mij toe kwam. Ik was er heel erg kapot van en in het begin heb ik het heel slecht aangepakt door hem haast te smeken om het nogmaals te proberen. Ik nam alle ‘schuld’ op me en beloofde hem dat ik het beter zou doen. Stom dus.

  Toen hebben we een lange tijd geen contact gehad en het ging langzamerhand gelukkig weer wat beter met me. Maar een dikke 3 maanden na onze breuk kwam ik hem weer voor het eerst tegen op een tentfeest. Met knikkende knieën begroette ik hem en voor dat ik het wist stonden we te knuffelen en het was heel intens. We waren de rest van de avond niet meer bij elkaar weg te slaan en hebben veel gepraat. Ik vertelde hem dat het op mij altijd zo overkwam alsof het hem niks interesseerde. Hij is ook niet iemand die snel zijn gevoelens toont en er al helemaal niet over praat. Hij vertelde eerlijk dat dat wel het geval was en dat hij echt wel aan me dacht en mij miste. Fijn, dacht ik, dan heb ik het dus niet verkeerd gedacht. We wilden eigenlijk wel samen naar huis maar hebben besloten dat het beter was van niet, ik vond dat heel moeilijk. Hij heeft me met de taxi naar huis gebracht en een zoen volgde. Ik werd meteen heel bang om gekwetst te worden en niets bleek minder waar. Het betekende niks en hij wilde er niks van weten. Het deed mij heel veel pijn en heb direct het contact verbroken, heb een dag uitgehuild en ben vervolgens weer doorgegaan.

  Maar ongeveer een maand geleden zocht hij uit het niets contact via Snapchat. Stuurde vaak een foto of hij praatte tegen me op de chat. Ik probeerde er niet veel van te verwachten en reageerde gewoon. Ik merkte dat hij steeds vaker contact zocht en me ook steeds meer vragen ging stellen. Hele simpele vragen als ‘goh heb je dit of dat programma ook gezien?’ of hij reageerde op iets wat ik stuurde. Vragen waarbij ik denk, wat maakt jou het uit? Zodra het gesprek langer duurt dan wordt het op den duur dood en denk ik, het zal wel, maar de volgende dag begint hij weer.

  Ik ben echt ten einde raad! De vorige keer dat ik hem letterlijk vroeg waar het op stond, werd ik keihard afgewezen en deed hij bot en lullig en dat heeft mij zoveel pijn gedaan dat ik nu niet meer durf om erover te beginnen omdat ik haast wel zeker weet dat hij me weer pijn gaat doen, maar ik wil wel weten wat zijn intentie is hiervan. Ik ben nog steeds super gek op hem en hou nog zoveel van hem, maar heb nu echt geen idee wat te doen..

  1. Beste Sanne, hij weet het zelf ook niet! Laat je in ieder geval niet gek maken. Hij heeft je bot afgewezen, gedraag je dan nu ook wel correct maar niet geïnteresseerd. Als hij contact met je zoekt kun je wellicht even met hem uitwisselen maar je zegt bijv. al gauw ‘ok, ik moet nu gaan. Spreek je weer!’dus zeker niet meer vragen stellen als ‘wat denk je nu’ of ‘zie je het nog zitten tussen ons’ en dat soort vragen. Sterkte! Liefs, Marjolein

 3. Beste Marjolein,

  Ik heb mijn ex online geleerd en daarbij hadden wij 3 maanden relatie gehad. Na 3 maanden waren we uit elkaar gegaan en 2 maanden helemaal geen contact gehad. Sinds dat iemand is overleden waar wij samen zijn geweest, heb ik weer contact opgenomen om dit met hem te delen. Ik merk dat hij zijn best doet voor mij, maar contact onderhouden dat doet hij dan weer niet. Hij like bijvoorbeeld mijn facebookpagina, is bereidt om de probleem van mijn laptop te helpen, hij kijkt mijn verslag na. enz. Kortom als ik hem nodig hebt, dan staat die klaar voor me.

  ik ben in de war en weet eigenlijk niet wat ik hiervan moet denken. Als ik uw signalen lees dan komt het niet overeen. Maar ik neem aan dat je geen zin hebt om dingen te doen voor je ex?

  Gr. anoniempje

  1. Beste anoniempje, ja dat klopt. Hij heeft kennelijk erg veel moeite om zijn gevoelens kenbaar te maken. Mijn vraag: als hij de dingen voor je opknapt of een dienst bewijst, wat zeg je dan? Beloon je hem voldoende? Laat je zien dat je het erkent wat hij doet? vertel je hem dat hij een held is en maak je er grapjes over? Dat vinden mannen geweldig. Mannen zijn heel gevoelig voor complimentjes. Zet kleine stapjes en probeer na te gaan hoe je hem kunt bereiken emotioneel gezien. Je hebt 3 maanden relatie met hem gehad dus je kent hem engiszins toch? Weet je ook wat zijn achtergrond is en wat voor vlees je in de kuip hebt? Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Marjolein

 4. Hoi Marjolein,

  Ik heb wat professioneel advies nodig want ik kan er zelf niet uitkomen.

  Uiteraard betreft het een relatie.
  Begin dit jaar heb ik iemand leren kennen via internet. Online klikte het erg goed. Daarna afgesproken om elkaar te zien en ook dat klikte erg goed. Daarna hebben we elkaar vaker gezien en uiteindelijk werd het een relatie. Nu was ze altijd zeer eerlijk tegen mij en ze vertelde op een moment dat ze borderline had samen met wat autistische trekjes. Vroeger heeft ze veel relaties gehad met jongens maar dat duurde nooit langer dan 10 maanden. Echt een probleem had ik er niet mee want ik ben zelf ook depressief geweest dus ik kon daar wel mee omgaan. Uiteindelijk zijn we samen op vakantie geweest en tijdens deze vakantie zijn er kleine irritaties geweest zowel van mij als van haar. Hier hebben we goed over gepraat dus dat was gauw opgelost. Alleen na de vakantie begon het steeds vaker voor te komen dat als we gewoon een leuk dagje weg gingen dat ze steeds vaker dingen moest bespreken waarvan ik zoiets had van: is dat wel nodig? Kunnen we niet gewoon een dagje iets leuks doen zonder steeds iets te moeten bespreken?
  Dit resulteerde bij mij dat ik steeds wat minder verliefd werd en dat was bij haar hetzelfde. Ook dat hebben we besproken.
  Wat ik ook nog een probleem vond was dat ze in een studentenflat woonde en dus ook regelmatig jongens over de vloer had waar ze mee blowde en dronk. Dit heb ik meerdere malen tegen haar gezegd maar ze bleef ermee doorgaan. Ze zei dat ze nooit iets zou doen om mij te bedonderen en ik geloofde haar ook wel maar leuk vond ik het nooit.
  Ook vond ze het fijn dat ik geen grote sociale kring had want dan hoefde ze zich niet te associëren. Sociaal was ze ook niet sterk. Vaak als ik een familiedag had begon ze smoesjes te verzinnen.
  Na de vakantie die we samen hadden had ze met haar studie een reis naar Helsinki. Toen ze terugkwam vertelde ze dat ze daar verliefd was geworden op een jongen maar er niks mee deed omdat ik nog thuis op haar wachte. De reden dat ze verliefd was geworden was omdat het tijdens de vakantie niet lekker ging ondanks dat we een hele leuke tijd hadden daar. Ook dat de verliefdheid langzaam minder werd hielp daar ook aan mee. Uiteindelijk alles besproken en we deden allebei ons best maar op een gegeven moment belde ze dat ze niet meer kon. Het was voor haar emotioneel teveel. We hebben elkaar toen een week niet gezien maar wel afgesproken dat ze nog spullen op kwam halen. Toen dat eenmaal zover was hebben we nog goed gepraat. Ik vertelde dat ik haar miste en zij mij ook…samen gehuild en nog uren gepraat en daarna sex gehad waarna ze vervolgens naar huis ging. De volgende dag belde ze op dat ze het zo leuk vond dat ik haar miste dat ze een open relatie aanbood alleen dan zonder dat je met iemand anders naar bed gaat maar dat je wel je ogen open houd voor eventueel een ander, en als het dan weer goed ging samen dan uiteindelijk weer een relatie beginnen. Dit leek mij geen goed idee dus heb het toen definitief beëindigt.
  Hierna niet veel meer contact gehad afgezien van wat appjes.
  Nou is het grootste probleem dat ik haar erg mis en nog steeds van haar hou. Toch meer dan ik dacht. Ik kon ontzettend goed met haar praten. Ook was ze behoorlijk intelligent. We hadden heel veel interesses samen. We gingen er vaak op uit…ik had bij haar wel altijd een goed gevoel…we konden alles bespreken en zaten soms wel uren te praten, ook telefonisch. Uiteindelijk was het een supertijd samen Dit heb ik nog nooit bij iemand gehad. Verder waren we altijd eerlijk en vreemd gaan deden we niet aan en vertrouwden elkaar daar ook in. Dus ondanks haar gebruiksaanwijzing hield ik wel altijd van haar en ik kan haar maar moeilijk vergeten. Ik denk aan haar als ik wakker word tot dat ik naar bed ga. Ik heb er weleens aan zitten denken om weer contact op te nemen maar ze heeft inmiddels een relatie. Weet ook niet of die lang duurt gezien haar relatie verleden. Ik weet gewoon niet wat ik er mee moet.
  Ik vind het lastig te peilen of ze nog wel interesse zou hebben want ze had een nieuw vriendje binnen een maand na onze breuk.

  Lang verhaal allemaal maar dan is het wat duidelijker!

  Ik wacht op advies 🙂

  Groetjes Robbie

  1. Beste Robbie, het is duidelijk dat je ex emotioneel misbruik van je maakte (en nog maakt), en dat jij door bent blijven gaan met voor jezelf het ideale plaatje te creëren. Een illusie waar je in blijft geloven en blijft hangen. Dit gaat je niet verder helpen. Het beste is dat je contact opneemt met een professionele instantie gericht op relaties zoals deze met een borderliner of autist. Je kunt ook nog dit artikel lezen die je hopelijk zal inspireren en verder zal helpen. Verdiep je vooral in deze onderwerpen en wees eerlijk met jezelf. Veel sterkte en hartelijke groet, Marjolein

   1. Hoi Marjolein,

    Dankje voor je reactie! Ik heb de artikelen die je stuurde goed doorgelezen en ik kon daar wel een hoop bekende kenmerken uit halen. Bijzonder hoe iemand je zo kan manipuleren!! Toch uiteindelijk een goed idee geweest om er een punt achter gezet te hebben.

    Bedankt!!

 5. Beste Marjolein,

  Ik zal in het kort mijn verhaal uitleggen.

  Op 28 augustus is mijn ex vertrokken uit huis nadat ik hem verzocht had. Ik was zwanger op dat moment. En de relatie stond zwaar onder druk. Ik kon niet meer en beb hierdoor de relatie verbroken. Ex is weggegaan. Op 24 januari jl. Ben ik bevallen van onze zoon. Ex wil geen contact. Na gemaild tr hebben en fotos gestuurd te hebben nog steeds geen reactie. Op vrijdag 6 feb 2016 heb ik hem gebeld. Hij hing op ik belde weer. Nam een vrouw op. Die meende dat ze met elkaar een relatie hebben. Ik beb haar gezegd ik wik spreken tot mijn ex en dat zij zich er buiten moest houden. Ze gaf de telefoon aan ex en die hing op. Even later belde ik weer. Hij was vergeten om me weg te drukken en zodoende kon ik hun gesprek afluisteren. Het klonk alsof ze vrienden waren en zij hem een vriende dienst bewees. Door zogenaamd zich voor te doen als zijn vriendin. Ik weet bijna 99% zeker dat het nep was.

  Op 21 november 2015 kreeg ik een mail van hem loving you is killing me. Hoe kan hij dat mailen en nu hoor ik hij is verder gegaan met zn leven?
  Kortom ik wil hem graav terug. Ik hou zielsveel van hem. We hebben veel meegemaakt. We hebben twee kinderen samen. Ik heb hem vandaag gemaild. Dat ik altijd van hem gehouden heb alleen kreeg ik geen kans om het hem duidelijk tr maken want hij hing elke keer op. Of hij mailt/smst niet terug.
  Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben mijn beste vriend en vader van mijn kindjes kwijt.

  Help me Marjolein. Wat kan ik nu nog doen?

 6. Hallo Marjolein van den Berge,

  Ik zit met een probleem,het is nu 4 weken dat mijn exvriend het uitgemaakt heb met mij.
  We hebben 3 jaar en 8 maanden een relatie gehad.
  De reden waarom mijn ex het uitgemaakt heb, omdat hij mij niet vertrouwd en geen ondergrond meer in de relatie ziet.
  Mijn exvriend is geen prater en ben ik juist een prater.
  Hij loop meestal weg voor ruzies naar boven toe,nu voelde ik mij daarom erg gekwest en teleurgesteld omdat ik dan niet met hem normaal kan er over praten.
  Hij geeft ook onduidelijke signalen en is dan koppig,hij daardoor heb ik per zonder bij na te denken hem uit huis gezet.
  Dit is al 5x gebeurt maar wilde dit niet maar ik was boos,voelde mij erg gekwest omdat ik niet goed kan met hem communiceren.
  Dit alleen met ruzies zo,verder konden we met elkaar goed overweg.
  Ik ben 37 jaar en hij is 41 jaar en heb graag een kinderwens,daar is mij exvriend ook niet duidelijk mee.
  Voor de kerst had hij een verrassing voor mij had een babystoeltje bij zijn broer gekregen,hij zei ik ben er ook mee bezig.
  Later wilde ik in het nieuwe jaar er spontaan over beginnen en toen wist het
  allemaal niet meer.
  Doordat die dat zei voelde ik bij zo gekwest omdat en boos en toen heb ik zonder bij nadenken het huis uitgezet, wat ik normaal niet gauw zal doen en heb hier veel spijt van.
  Van de week onderdekte ik in de cv kast zomaar een kinderwagen/buggy en dat schrok ik van ik wist helemaal van niks.
  Ik heb hem ook hem gevraagd maar zei dat die het wel aan mij gezegd heb,maar ik weet hier echt niets van.
  Hij wilde mij daarmee verrassen
  Vorige dinsdag en vrijdag heeft hij zijn spullen opgehaald en ik probeerde met hem praten maar hij gaf aan dat een muur om zich heen heb gebouwd.
  De kat van hem is nog bij mij omdat hij nu bij zijn broer woont,ook heeft hij niet alle spullen meegenomen.
  Wat moet ik doen om hem terug te krijgen,ik zie aan zijn gezicht dat hij in de knoop zit.
  Op Facebook heeft mij geblokkeerd omdat hij niet wilt dat ik steeds op zijn profiel,want dat vind niet leuk voor mij.
  Voor de rest gaf hij aan dat ik nu mij rust moet gaan vinden en zodat ik mij zelf weer kan zijn en hij ook.
  We zijn beide erg gekwest.
  Ik heb vanaf vrijdag hem ook niet meer geappt en met rust gelaten,nou is mijn vraag is het mogelijk dat hij misschien zijn gevoel weer terug krijgt voor mij als hem met rust laat?
  Sorry voor het hele verhaal maar dan is wat duidelijker.
  Ik hoop dat mij kan helpen ik ben radeloos en mis hem heel erg.

  Groetjes Tamara.

 7. Beste Marjolein,

  Ik zit in een moeilijke situatie. Mijn ex en ik zijn 3 maanden uit elkaar ( na 1,5 jaar samen te zijn geweest en beste maatjes waren), ik heb eigenlijk tot de dag van vandaag gesmeekt om samen te komen.Ze vertrouwt mij niet meer. Zij zegt dat ze ondertussen verder is gegaan en over mij heen is. Ze weet dat zij de touwtjes in handen heeft en probeert mij regelmatig jaloers te maken. Er is eigenlijk geen radiostilte geweest waardoor zij mij als extratje heeft in haar leven. We hebben nog zo’n 10 keer afgesproken en het was toen erg gezellig, maar ik merkte wel dat zij een muurtje om haar heen heeft gebouwd. Bijna alles komt vanaf mijn kant, maar als ik dan een paar dagen niks laat horen begint zij wel weer over de app. Het is moeilijk want ik blijf maar met haar in mijn hoofd hangen terwijl zij al met andere jongens contact heeft. Ik weet dus niet echt wat ik nu moet doen en het is ook al 3 maanden uit..

  Groeten,

  Sem

  1. Beste Sem, je pakt het toch echt verkeerd aan. Je bent namelijk ‘reactief’ bezig in plaats van ‘proactief’, met andere woorden: je komt alleen in actie als zij dat wilt of van je vraagt.Zo krijg je nooit wat je wilt. Het wordt nu wel lastig want je hebt jezelf al op een bepaalde manier gepresenteerd, en dat is lastig terug te draaien, maar het kan wel. Het gaat alleen wat tijd vragen en heel veel geduld en doorzettingsvermogen van jouw kant. Ik raad je aan om geen contact met haar op te nemen, ook niet als zij je appt. Dit hou je gedurende enige tijd vol. Je legt haar uit dat je niet ‘altijd beschikbaar bent’. Je zegt dat ze je niet meer vertrouwt? Waarom is dat? In ieder geval zorg je nu dat je een andere ‘Sem’ laat zien die ze tot nu toe van je gewend is. Veel sterkte verder! Hartelijke groet, Marjolein

 8. Hello ik ben een jaar en half samen geweest met me ex we hebben samen kindje van 9 maand we spreken elkaar nog elke dag en zien elkaar veel en we hebben nogsex samen maar geen relatie maar ik kan hem totaal niet vergeten kweet soms niet wat doen zou hy nog ergens van my houde vraag ik me elke keer af hoe weet ik dat ?

  1. Beste Nicky, mijn advies: geen seks met hem zolang je hem nog ‘niet hebt’. Stel je niet afhankelijk van hem op en vraag hem zeker niet steeds ‘hou je nog van me’? Dat is moordend voor je relatie. Hopelijk volg je mijn adviezen! Sterkte ermee. Lieve groet, Marjolein

 9. Hallo Marjolein.

  Ik zit met een probleem. Ik dacht dat ik over mijn ex heen was en dat de breuk voor ons allebei beter zou zijn. Maar ik val op dit moment in een gaat en opeens denk ik weer zoveel aan hem. Wat moet ik doen? Ik zal het hele verhaal vertellen. Vooraf zeg ik dat ik al je filmpjes heb bekeken, ook toen het net uit was. Ik heb een rapport bijgehouden en je adviezen in een schrift opgeschreven.

  Op 17 september 2015 is het uitgegaan tussen mijn ex en mij. Hij twijfelde toen een maand aan onze relatie. Hij kwam na een ruzie met het feit dat hij twijfelde of hij niet meer wist of hij nog wel van me hield en oud met me wilde worden (ook al hadden we sinds 19 november 2014 een relatie.) Daarom heb ik er toen een punt achter gezet.

  Je zult wel denken: heeft zij er een punt achter gezet? Terwijl hij twijfelde? Ja. Dat heb ik gedaan, omdat hij het niet wilde. We groeiden uit elkaar en de samenkomsten waren saai en leeg. Ik wilde nog graag mijn best doen en we hadden ook afgesproken om er voor te gaan. Ook hij wilde alles op alles zetten om door te gaan, ook al twijfelde hij zo. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik mijn best deed en hij zich door mij liet leiden.

  We hebben er veel over gepraat, maar de situatie werd er niet beter op. Zijn twijfels bleven. Omdat ik er heel onzeker van werd en bang werd om af te spreken en contact te zoeken, heb ik het uitgemaakt. Ik voelde me steeds erg afgewezen en kon met deze onzeker niet meer verder. Hij vond het heel erg dat ik het uitmaakte en was erg overstuur.

  Na deze breuk heb ik niets meer van hem gehoord. Hij heeft contact gehad met mijn zus en mijn zwager en zei hen dat hij het heel erg vond voor mij en dat hij niet meer verder kon zo. Hoe hij tegen hen praatte, leek alsof hij het had uitgemaakt. Maar de moed had hij niet. Dit vond ik vreemd, want zijn vrienden vroegen mij ook: ‘Marijke, wat hoor ik? Heeft hij het uitgemaakt?’ Ik heb hem hier op aangesproken en hij zei: ‘Ja, ik heb het in der daad zo gebracht, maar wij weten wel beter toch?’ Ik vond dit vervelend, maar heb er geen punt van gemaakt verder.

  Ik heb hem pas op 10 oktober 2015 weer gezien op een tentfeest. Hij zag er erg opgelucht en vrolijk uit. Het leek alsof hij weer genoot van het leven en beter af was zonder mij. Ik heb hem alleen begroet met een glimlach en hij mij ook. Verder hebben we op dat moment geen contact meer gehad. Ik had duidelijkheid op dat moment. Hij leeft weer, dus ik moet het loslaten. Dit lukte me erg goed. Ik kon ook weer genieten en hij was uit mijn leven.

  Hij heeft nog een paar keer aan mijn beste vriendin gevraagd hoe het met me ging, dus ik kon er uit opmaken dat hij nog wel aan me dacht. Woensdag 4 november zag ik hem bij een vriendin thuis. Hij houdt de tuin daar eens in de zoveel tijd bij. Ik zag zijn auto staan en ik liep naar binnen om hem te begroeten. Ik stak mijn hoofd door de deur en zei ‘hoi’. Daarna liepen mijn vriendin en ik de deur uit om in de auto te stappen en te gaan shoppen. Ik had er niet echt een naar gevoel bij. Hij lachtte er opgewekt naar me, dat viel me op, maar verder dacht ik er niet meer overna.

  Zaterdag 7 november heb ik hem gezien op een tentfeest. Ik ging daarheen met een groep vrienden en mijn beste vriendin was ook mee. Hij heeft 5 keer die avond aan mijn beste vriendin gevraagd waar ik was en bleef steeds in haar beurt om op het moment te wachten tot ik weer naar toe kwam, want ik liep wat rond daar die avond. Hij zei tegen haar dat hij nog geld voor me had en hij vond dat ik er erg slecht uit zag. Hij zei dat hij de laatste tijd steeds meer aan me dacht.

  Op een gegeven moment stonden mijn beste vriendin en ik bij de WC en toen vroeg hij weer naar mij. Zij zei dat ik op de WC zat en mijn ex en zij stonden op dat moment voor de WC waar ik op zat. Hij vroeg haar waarom zij nog steeds niet tegen mij gezegd had dat hij naar mij zocht. Hij zei haar dat hij zo wel weer terug kwam. Later op de avond vroeg hij het haar weer en toen vond hij mij. Hij kwam voor me staan en vroeg me hoe het ging en gaf me nog geld wat hij me nog verschuldigd was. Hij vroeg wat ik in het dagelijks leven deed nu en hoe het met mij familie ging. Toen het gesprek afgelopen was, en hij zei dat hij weer naar zijn vrienden ging, pakte hij me stevig beet en zei dat ik rustig aan moest doen. Hij zag er erg vermoeid en verward uit, dat viel me meteen al op.

  Sinds die avond denk ik steeds meer aan hem. Die vrijdag na het feest, besloot ik hem een WhatsAppje te sturen met de vraag hoe het nu met hem ging. Hij zei dat het wel goed ging. Ik zei hem dat ik vond dat hij er tijdens het tentfeest erg vermoeid uitzag en dat ik het idee had dat hij niet lekker in zijn vel zit. Hij aantwoordde: ‘Mwah. Lekker in mijn vel is anders ja. Voor mij is het allemaal nog best wel vers. Dus misschien komt het daardoor. Heb jij daar geen last meer van?’ Ik zei: ‘Dat is het natuurlijk ook nog. Ik kon aan het begin van onze breuk merken dat je alles wel een plek had gegeven. Je leek vrolijk en opgelucht. Ik dacht dat je me wel vergeten was, of in ieder geval zo goed als, dus door die duidelijkheid kon ik weer verder. Maar na zaterdag zet het me wel weer aan het denken’. Hij zei: ‘Het is niet zo dat ik helemaal van mening of gevoel veranderd ben, maar er zit wel iets waardoor ik het lastig kan vergeten. Het heeft bij mij meer kapt gemaakt en achter gelaten als dat ik vooraf dacht’.

  Ik zei dat ik hoopte dat hij ooit een duidelijk antwoord hierop zal krijgen. Verder hebben we nog gepraat over koetjes en kalfjes. Hij vroeg en vertelde me erg veel. Hij gebruikte zelfs allerlei namen die een ander niet zou kunnen weten. Het was een vertrouwd gesprek. Dit gesprek vond plaats op 13 november.

  Afgelopen zaterdag heb ik hem nog gezien en we hebben elkaar alleen begroet door naar elkaar te zwaaien en als we langs elkaar heen liepen, lachtten we naar elkaar. Hij lachtte bijna overdreven, een beetje ongemakkelijk zelfs. Zijn vrienden zeggen dat ze wel aan hem kunnen zien dat hij het moeilijk heeft, maar hij wil het niet laten merken en hij praat er niet over. Hij is sowieso al erg gesloten en wil zich groot houden tegenover de rest. Wat moet ik nu doen?

  Ik ben bang dat hij de stap niet durft te zetten om mij te zeggen wat hij daadwerkelijk wilt. Of heeft hij tijd nodig om er overheen te komen en is onze liefde toch echt over? Kun jij me zeggen wat ik nu moet doen? Ik denk dat als ik niets doe, hij ook niet komt. Maar als het weer van mij kant moet komen, ben ik bang dat zijn gevoel er niet beter op wordt.

  Dit was eigenlijk mijn verhaal. Ik ben bang om heel erg te hopen, dus daarom bescherm ik mezelf voor de pijn. Moet ik hem vragen om een keer te praten? Of moet hij echt zelf naar me toe komen of beginnen met contact zoeken?

  Groetjes Marijke

  1. Beste Marijke, dank voor je verhaal. Het is een interessante situatie: jij maakt het uit, hij laat aan de buitenwereld zien dat hij de beslissing heeft gemaakt, vervolgens laat hij zien dat het super goed met hem gaat (hij wil dus graag het ‘mannetje’ spelen die de touwtjes in handen heeft), maar zodra hij je ziet voelt hij toch dat het helemaal niet zo goed met hem gaat als hij aanvankelijk dacht, en jij realiseert je ook dat jij hem terug wil? Ik kan begrijpen dat je bang bent om weer gekwetst te worden. Daarom is het belangrijk dat je je grenzen stelt. Grofweg komt het erop neer dat je dus uitstraalt “wil jij mij terug? prima, maar dan zijn dit de condities en consequenties”. Ik raad je aan om de lat net even zo laag te leggen dat hij gemakkelijk contact met je krijgt of kan maken. Jij schept dus die voorwaarden maar hij moet het werk doen. Jij mag je van je meest vriendelijke en verleidelijke kant laten zien, maar wees tegelijkertijd wat ongrijpbaar. Heel veel sterkte en succes met ‘het spel van aantrekken en afstoten’! Lieve groet, Marjolein

 10. Goedemorgen,

  Mijn ex heeft me een maand geleden verteld het uit te willen maken. Later was het het ligt aan mijn en niet aan jou. Hij zat niet lekker in zijn vel. Hij zei gelijk ik wil heel graag vrienden blijven.

  Nu een maand later appte ik hem alleen hoe gaat het en verwacht niets terug. Hij antwoorde en dacht het word weer zo gewoonlijk gesprek ja alles goed en met jou.

  Tegen al mijn verwachtingen in zette hij het gesprek door en vroeg naar het oude bekende eigenlijk onze onderlinge grapjes. Dit gaat nu al 8 dagen zo door. Dat ik zei je bent echt een schat antwoorden hij ik ga nog blozen. Hij stuurt eveneens fotos van de omgeving van waar hij nu vaart.

  Hij is normaal niet echt een apper de ene dag zet ik het gepsrek voort en de andere dag hij.

  Mijn vraag wat moet ik hiermee en wat moet ik ervan denken voor ik teveel ga hopen.

  Ik gaf aan nog te willen praten over een aantal dingen niet over hem en mij maar over dingen die vrij persoonlijk zijn. En hij wil daar graag naar luisteren.

  Groetjes Mandy

  1. Beste Mandy, ik zou zeggen: ga het gesprek met hem aan. Draai er niet om heen en probeer eerst de ’temperatuur’ op te meten hoe het bij hem zit. Hij heeft kennelijk issues met zichzelf die hij wil oplossen, en kan jou daar niet bij hebben, maar aan de andere kant vind hij je heel leuk en wil hij je ook niet uit het oog verliezen. doe voorzichtig aan en loop niet te hard van stapel. Sterkte ermee! Hartelijke groet, Marjolein

 11. Hallo Marjolein van den Berge.

  Ik heb nog best veel contact met mijn ex. Bijna dagelijks. Hij is meestal degene die begint met appen. Je zei in je filmpje iets over advies over zijn interieur. Nu is het zo dat hij een huis heeft gekocht toen we nog samen waren. Was hij al mee bezig voordat hij mij kende. Ik liet hem toen wel weten wat ik mooi vind que meubels en behang. (Licht behang, hoekbank of bank met een hooker, meubels met hout look) Hij vond het leuk dat ik zo enthousiast was maar hij wou wel wat anders ( glasvezel behang, 3zits bank met een stoel er bij, donker tv meubel) 2 weken geleden vroeg ik hoe het ging met klussen en of hij al wat meubels had uitgezocht. Nu is het zo dat hij dat gene heeft gekocht wat ik aan gaf mooi te vinden. Hier door denk ik dat hij nog wel met mij bezig is.
  Laatst hadden we het er beetje via de app over. Ik heb het gevoel dat hij geen relatie aan wil gaan omdat hij ander werk wil gaan doen en daardoor al gouw 4 dagen van huis is. Hij zegt wel via de app ik wil jou niet teleurstellen. Ik denk dat hij bang is dat hij niet goed genoeg is voor mij. Want aan de andere kant zegt hij dat hij graag alles met me zou willen, de gezelligheid mist met mij en het fijn vind om bij me te zijn. Dan ben ik helemaal blij en dan krabbelt hij terug of zegt kan niks beloven. Als ik dan zeg ik wil het gewoon leuk hebben en samen genieten zegt hij maar dat kan toch ook.
  Ik vraag me dan vaak af wat hij nu wil. Ik probeer nu wat afstand te nemen om het ok wat helderder voor mezelf te krijgen.

  Heb jij nog advies voor mij?

  Groetjes Anne

  1. Beste Anne, ik weet niet hoe lang jullie relatie heeft geduurd. De vraag is nl of je ex zich niet verschuilt achter andere problemen (gebrek aan zelfvertrouwen, bindingsangst etc) en ook weet ik niet in hoeverre jij je hebt gedragen tijdens jullie relatie en hoe je communiceerde met je ex (toen je partner). Ik stel voor om een open en eerlijk gesprek te voeren over wat jullie verwachtingen zijn van een relatie. Laat zien dat je je ook gelukkig voelt op momenten dat hij er niet is. Als je aan blijft modderen en hij het wel ok vindt om je zo nu en dan te zien, en je ziet geen vooruitgang, neem dan een besluit en geef je grenzen aan, door te starten met het verbreken van het contact. Hij moet zich gaan realiseren dat hij je kan verliezen als hij niet oppast. Maar nogmaals, voer een open en eerlijk gesprek over ‘hoe ziet jouw ideale relatie er uit’ ‘wat verwachtte je toen we een relatie hadden’ en ‘wat zou je anders willen en doen?’ en vooral ook ‘waar sta jij over 3 of 5 jaar?’

   Ik wens je veel sterkte! Warme groet, Marjolein

 12. Hierboven schrijft u: “Het kan zijn dat je hebt vernomen dat je ex naar je vrienden is gegaan en geprobeerd heeft via hun informatie te krijgen over hou, over hoe het met je gaat.. en tegelijkertijd laat je ex niets van zich horen omdat hij of zij het niet direct aan je durft te vragen. Dat is wel een signaal dat je ex nog interesse voor je heeft maar niet goed weet wat hij of zij met zijn of haar gevoelens aan moet.”

  Ik heb inderdaad vernomen van vrienden dat m’n ex vroeg hoe het ondertussen met me gaat. Dat is iets wat ze ook aan mij had kunnen vragen, maar blijkbaar durft ze dat momenteel nog niet. Zelf zag ik dit als een positief teken: ze is bezorgd om me, en geeft dus nog om me, ondanks haar eigen beslissing om elkaar een tijdje niet meer te zien.

  Ik wil m’n ex zeker niet kwijt uit mijn leven want ze is een leuke vrouw. Ik hoop het mogelijk is om nog dingen samen te kunnen doen. Maar voorlopig wacht ik af en hou mezelf op het rechte pad.

 13. nog de beste wensen,ik heb toch mijn stoute schoenen aangetrokken om maar een mailtje te sturen naar mijn ex met oud en nieuw,want wat kan er nog mis gaan want heb totaal geen contact meer met mijn ex,niet geschoten is altijd raak toch, ben zelf positief ingesteld en dat laat ik ook blijken in mijn mail maar wat ik ook doe hij blijft bij zijn standpunt , hij bouwt een muurtje om zich heen, wat ik niet kan uitstaan is , weet dat hij nog voor mij voelt en dat is het aller ergste, weet wat er precies gaande is en wilde het niet met mij over hebben want hij heeft erectie problemen en daar schaamde hij zich voor en dat kan ik ook begrijpen en dat wij er samen uit zullen komen met hulp van buiten af, maar hij wilde niets van weten en verder is altijd gezellig als we samen zijn toen die tijd,, omdat hij bang is speel ik gewoon mee met zijn spelletje, het is voor mij heel erg belangrijk dat hij mij weer als mens wil behandelen en niet als een stuk vuil of zo verder is het ok als hij toch geen contact meer wilt met mij, alleen graag mij als zijn ex beschouwen en niet als iemand met wie hij helemaal geen contact meer wilt of ik hem iets vreselijks heb aangedaan. precies met oud en nieuw is het een goede timing om toch nog iets van me te laten horen , maar geen reactie tot op heden wat mij heel verdrietig maakt ,natuurlijk zul je denken gaat lekker verder met je leven en dat doe ik ook alleen zit hij nog altijd in mijn hart en aan aandacht heb ik geen gebrek, echt want ik mag er wel zijn vind ik zelf en dat krijg ik vaak te horen en ik merkte zelf ook wel,het is voor mij alleen heel erg belangrijk dat hij mij als een volwaardig mens zie en dat is alles wat ik van hem verlangde,verder niets want hij is erg koppig en dat zal zo blijven en heb me bij neergelegd dat hij zo is michelle het is toch niet veel gevraagd , graag je advies hierover of zit er geen kans meer, want had van alles geprobeerd, en toevallig zo gedaan wat je van mij verlangde poosje terug en het werkte niet ,nu zeg ik tegen mezelf ben een goede vrouw, lief en trouw en zorgzaam meer kan ik niets doen en wie weet denk ik maar de tijd zal het leren, nou michelle nogmaals bedankt , goed boek en er staan goede tips in en heel erg herkenbaar,duim je voor me wie weet want wonderen gaan de wereld nog niet uit, want het moet bij mij echt wonderen gebeuren groetjes bianca, en nog iets in jouw boek staan dingen in waar ik dingen had gedaan wat ik eigenlijk niet moet doen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl